Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Pierwsze spotkanie z Gothiciem

<< < (5/37) > >>

Nordale:
U mnie to było tak:
Mieszkam we Włocławku (niezłe zadupie no nie ?   ), (w sierpniu) przychodzi do mnie kolega na urodziny z jakąś grą, gdy ją instaluje zauwazylem ze to gra nijaki Gothic II, na poczatku myslalem ze to nudna gra, ale jak obejrzalem filmik gra mnie nawet zaciekawiła i potem zaczalem grac, a potem tak mi się spodobalo, że kupiłem orginalnego Gothica II (tamten był na twardym dysku i neimialem własnej)    a potem dodatek Noc Kruka. I to all  

Pozdro  

Agusiaa84:
A u mnie to bylo tak ze poszłam do media markt aby kupic jakas gre i wpadł mi do rak Gothic 2, gdy zaczełam w nia grac to mi sie nie podobała miała ciezkie sterowanie ale postanowilam pograc troche... na farmie przed Khorinis mialam rzepke pozbierac co mnie rozbawilo i jak doszlam do Khorinic to gra mnie pochlonęla:) Szybko póżniej kupiłam Gothica 1 aby zobaczyc jak to sie zaczelo - cała ta historia. Trójki nie mogłam sie doczekac:))

MeGorT:
Wszystko dzięki koledze.........
Stary kupił mi kompa.Wszystko podłączam.Odpalam kompa pierwsze gry(wtedy nawet demówka robiła furorę_)  Pamiętam to jak by było to dziś.Kompa odpaliłem gdzieś o 18 a wyłączyłem o 1 rano  Był to piątek.Na następny dzień wpadam do mojego kumpla.Nieznałem innego maniaka gier jak on.Wyciąga z półki jakąś masę sterty gier  min. Age of Empires, Mithology, Polanie i inne.Był tam też oczywiście Gothic I.Wprawdzie nie zwróciłem na niego wtedy uwagi bo nawet nie domyślałem się że to będzie później moja ulubiona gra PC. Spojrzałem na jego kompa i był właśnie odpalony Gothic.Pytam się go :ÂŁukasz co to za gra.On mi zaczął ją opowiadać jakby jakąś historię.To mówię do niego :dawaj mi więc Gothica.On do mnie mówi że się nie połapie, że musi mi wszystko objaśnić.Wpadamy do mnie.Instalujemy i odpalamy.Gdy odpaliłem pamiętam że było około 12 w południe.Kumpel dał mi wtedy do niego kody.Była wtedy''moda'' na używanie kodów.Mówił że jest to bardzo ciekawsze.Siedzieliśmy wtedy tak do 9 wieczór.On oczywiście chciał wcześniej pójść ale ja mówiłem do niego cały czas jeszcze chwilka.Oczywiście cały czas przywoływaliśmy trole,szamany.itp Zostałem wtedy strażnikiem.Doszliśmy pamiętam gdzieś w okolice Xardasa bo miałem od niego jakaś misje już dokładnie nie nie pamiętam(tak dawno to było  )Następnego dnia grałem dalej w Gothica.Oczywiście już go opanowałem i używałem co chwilę jakiś nowy kod.Aż wreszcie w jakimś momencie pojawił mi się jakiś poważny bug(gra się zacinała bezimienny nie miał głowy ,u wszystkich postaci pisało koniec niektórzy uciekali przede mną nawet jak ich doganiałem to zaraz ginęli tylko potwory nie uciekały i mogłem z nimi porozmawiać,ale i tak u wszystkich pisało KONIEC.)Wreszcie sama gra się wyłączyła później nie mogłem jej włączyć.Wtedy zrozumiałem że takie słowo jak kod dla mnie nie istnieje.Nie używałem już nigdy więcej żadnego kodu do wszystkich gier.Wtedy załamałem sie gdyż tak daleko doszedłem.Po krótkiej przerwie zainstalowałem go jeszcze raz.Zostałem strażnikiem przeszedłem grę bez większych problemów.Pamiętam długo szukałem ostrzy szamanów.Na końcu tylko było mi trudno.Gra bardzo mnie wciągnęła.Grałem godzinami w nią.Namawiałem swoich kumpli aby zagrali w tą grę. Napoczątku się zniechęcali ale w końcu tez ich to wciągnęła.Mamy taka paczkę Gothicką złożoną z czterech osób Ja-mówią na mnie Gorn.Mój kolega Norbert-Lester,Arek-Milten,Rafał-Diego.Później ja jak oni nie wiedzieli jak wypełnić jakaś misje to im podpowiadałem co mają zrobić i gdzie pójść.Mówię wam nie używajcie kodów do gier przecież to nie jest żadna satysfakcja przejść gry z kodami.Gothica mam do dziś na kompie i pogrywam.

Gothic II

Jak wyszedł Gothic II ja akurat już kończyłem jedynkę.Pierwszy raz wybrałem drogę Paladyna.Później sie zawiodłem gdyż wolałem zostać najemnikiem.Dwójka bardziej spodobała mi się od jedynki.W Gothicu II jest większy świat ale za to w jedynce jest lepszy klimat i nastrój.Przeszedłem Gothica II.Teraz czekałem na dodatek Noc Kruka.Tu raz użyłem kodu żeby zobaczyć co jest za palisadą ale później wczytałem poprzedni stan gry.Spoko tam nie........  Tą część też mam dalej mam na kompie i nie zamierzam ją wywalić.Pogrywam w niego teraz dosyć często szukam jakiś miejscówek gdzie jeszcze nie byłem.(myślę że takich już nie znajdę  )

Gothic II Noc Kruka

Po dwóch miesiącach jak przeszedłem Gothica II to odpaliłem Noc Kruka.Z początku myślałem że gra sie nie zmieniła wcale.Ale później jak przeszedłem przez teleport okazało sie że się myliłem.Z resztą w samym Khorinis też wiele się zmieniło.Wtedy byłem najemnikiem.Gothic II bardziej przypadł mi do gustu może dlatego że najpierw go odpaliłem.

Gothic III

Bardzo mi się zacina ale planuje zakupić sprzęt to może będzie mi się mniej zacinał.Jestem w trakcie gry.Dalej go mam na kompie ale na razie nie grywam.  

W sumie przeszedłem

Gothic I---Do pewnego momentu Strażnikiem.
Raz do końca Strażnikiem i Najemnikiem
Dalej niż do połowy Magiem Ognia, Strażnikiem ÂŚwiątynnym i Najemnikiem
Nie bylem tylko Magiem Wody  

Gothic II----Do końca Paladyn ,Najemnik
Do połowy Paladyn ,Najemnik
Teraz gram jako Mag.

Gothic II Noc Kruka----Raz przeszedłem jako Najemnik

Gothic III-Jeszcze nie przeszedłem

Aha jak gracie w Gothica obojętnie jaką cześć nie skupiajcie sie tylko na głównym celu misji.Ja jak jestem przy końcu gry ,spełniam wszystkie misje jakie tylko zostały.Zwiedzajcie wszystkie miejsca w Gothicu niekoniecznie związane z misją przez co ÂŚwiat Gothica stanie się ciekawszy.Ja znam wiele osób które grają w Gothica i tylko skupiają się na głównej misji żeby jak najszybciej go przejść.    Pozdro.Mam nadzieję że wyjdą kolejne części serii GOTHIC (Może w Polsce )

Post do poprawy. Jest w nim stanowczo za dużo obłędów. [Arthas]

Grison:
Ahh... stary dobry gothic, a więc to było tak:

Gothic

Był 15 czerwca 2003 roku. Gdy przeszedłem już wszystkie interesujące mnie gry typu Diablo 2 czy Warcraft 3. To bardzo chciałem pewnej odmiany, która nie odciągnełaby mnie od klimatu znanego z gier Blizzarda, a nadała mu swoistego dziwadztwa. I oto jest Gothic. Gdy siedziałem w szkole po 6 lekcjach, gdy już zbieraliśmy się do domu kolega zatrzymał mnie w szatni i wyciągną z plecaka grę z serii "Extra Gra" po czym dał mi ją do zobaczenia. Był to Gothic. Powiedział: "masz naprawde fajna gra mi się podoba i tobie pewnie też się spodoba." Wezmę pomyślałem ale odstraszało mnie to pudło z napisem Extra Gra gdyż wiedziałem ,że w tej serii są trochę "odgrzewane" tytuły. Ale jak się myliłem. Przyszedłem do domu i zainstalowałem grę. A gdy zobaczyłem i porozmiawiałem z pierwszym napotkanym człowiekiem, a był to Diego to gra jeszcze bardziej mi się spodobała. "Więcej takich miłych ludzi" - pomyślałem. Moje pierwsze kroki nie były zbyt udolne aczkolwiek nie niezdarne. Miałem kilka problemów z zapisywaniem gry ale kiedy straciłem kilka dobrych save-ów z powodu braku zapisu to nauczyłem się robić tą czynność dosyć często.

Gothic II

Z tą grą jest związana naprawdę ciekawa historia. Po miłych doświadczeniach z Gothic zapragnąłem zagrać w Gothic II. A z jakiegoś branżowego czasopisma wiedziałem, że taki oto tytuł już istnieje i jest w sprzedaży.
Gdy dotarłem do sklepy to miła pani ekspedientka powiedziała mi, że owych gier już nie ma spóżniłem się o 5 minut bo ostatnią sprzedała tamtemu chłopcu. I oto wskazała na chłopaka który był już na drugiej stronie ulicy. Powiedziała ,że na poniedziałek może sprowadzićkilka egzenplarzy. A pamiętam jak dziś ,że wtedy był piątek i jakoś nie chciało mi się czekać cały weekend na ukochaną grę. Toteż podziękowałem ładnie i szybko wybiegłem za chłopakiem, który kupił grę przedemną. Okazało się, że to mój znajomy i jakoś szybko dogadaliśmy się o warunkach odkupy gry. No cóz musiałem zapłacić mu równowartość pudełka z grą i coś eksta czyli moją starą wersję Diablo 2. No cóz za wygodę się płaci.

Gal Anonim:
Pierwszy raz zetknąłem się z Gothikiem kupując Gothic 2 w eXtra grze w czerwcu 2005 (wspomienia z tego zakupu nie są najlepsze - był wtedy taki upał że zepsułby nawet spacerek po odbiór wygranej w totka. Ale się opłaciło). W sumie podchodziłem do tego dość niepewnie bo za RPG raczej nie szaleję (przed Gothikiem tylko troszkę w Baldur's Gate II, do dziś nie przeszedłem nawet połowy). Ale Gothic 2 mnie jakoś zaciekawił no i kupiłem. Okazało się że 20zł za tą grę to prawie nic. Od początku mi się spodobała i szybko uznałem ją za rewelacyjną grę, jedną z lepszych w jakie grałem. Niestety dość szybko musiałem przestać grać - tydzień później zaczynały się wakacje i wyjeżdżałem. Wróciłem dopiero pod koniec sierpnia, ale za to w międzyczasie kupiłem Gothica 1 (też za 20zł). Postanowiłem że nie będę kończył Gothica 2 tylko najpierw przejdę jedynkę. No i tak właśnie wszedłem w świat Gothica  Potem jeszcze przeszedłem NK.
Od dłuższego czasu w Gothica wprawdzie nie gram (na trójkę mam za słaby sprzęt, no a ile można grać w to samo) ale dalej uważam że ta gra jest NAJLEPSZA.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej