Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Pierwsze spotkanie z Gothiciem
Spajk17:
Moje pierwsze zetknięcie z serią gothic zawdzięczam koledze z sąsiedztwa, który grał w Gothic 2 gdy pewnego razu przyszedłem do niego w odwiedziny, był to rok 2004. Od razu spodobała mnie się ta gra, chciałem od niego pożyczyć. Zamiast gothic 2 dał mi pierwszą część. Pamiętam dobrze, że byłem trochę obrażony, że pożycza mi nie tą co chciałem, ale dzięki temu jestem mu wdzięczny bo po pierwszym odpaleniu na swoim PC wciągnąłem się w fabułę, tym samym nic nie tracąc. Co to byłaby za szkoda, jakbym zaczął od dwójki pomijając jedynkę. Później przyszedł czas na część drugą i trzecią.
Drajwer:
Moje pierwsze spotkanie z Gothic'em było, gdy kuzyn dostał w prezencie Gothic'a, od cioci. Rok chyba 2006. Pożyczył mi płytę, zainstalowałem Gothic'a na swoim kompie i grałem.
Milten2000:
Mój pierwszy gothic to był gothic 3. Kiedyś kolega kupił CD Action i był na jednej płycie. To od razu do mnie przyszedł bo u niego komputer był zepsuty. Zainstalowaliśmy tę grę trwało to tyle że jak już się odpaliła to kolega miał tylko 15 minut żeby sobie pograć. Jakież było moje zdziwienie gdy na moim 12 letnim komputerze odpaliła się w końcu gra. Strasznie się zacinała ale dało radę grać czasami nawet płynnie chodziła, ale tylko w miejscu gdzie była 1 może max2 osoby. Ale potem jak pożyczyłm części pierwszą i drugą trójkę wykasowałem z komputera (głównie dlatego że gdyby została to 1 i 2 by się nie zmieściły na dysku)
Xardas Nakromanta:
Gothic 1 gothic 2 i 3 to była ciekawa gra. Arcania to nie był gothic.Mojm piertwszym gothicem był gothic 2 noc kruka.
Silion aep Mor:
Moim pierwszym Gothiciem był Gothic I, zagralem w niego pierwszy raz w podstawowce gdy kolega przyniosl plyte z Gothiciem kupiona z jakims czasopismem. Caly ten swiat Gothica wydawal sie taki magiczny i nieprzemiezony a potwory straszne. Pózniej byl Gothic II w ktorego od pierwszego razu gralem na kodach, co sie zmienilo pozniej. Ta niesamowita fabuła dwójki która przeszedlem tyle razy. Ach... fajnie by bylo znow pierwszy raz zagrac w Gothica. :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej