Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Pierwsze spotkanie z Gothiciem
HolyDiver:
W... 2007 roku, w Biedronce brat kupił mi Gothica2, i zaczęłam właśnie od 2 części i się po prostu zakochałam w tej grze, przez 3 lata nie grałam w nic innego jak Gothic i Gothic2, później dorwałam G3, i też bardzo mi się spodobał. ;)
Talia:
Gothica dostałem za jakieś punkty na stacji paliwowej. Dużo jeździłem do Niemiec, do byłej żony i chorego dziecka. Za zbierane punkty dostałem grę Gothic 2, krótko po jej premierze. Niestety ten okres życia był dla mnie dosyć bolesny, dałem tę grę mojemu synkowi, miał wtedy 15 lat, nie zdążył z niej zrobić użytku gdy zapadł w śpiączkę a parę tygodni później zmarł. Rozwiodłem się wtedy z żoną i po podziale MOJEGO majątku skorzystałem z gry niestety już ja.
Miło mi, że inni mają weselsze początki z tą grą, mi szczerze sam początek nie kojarzy się dobrze, mam nadzieję, że rozumiecie.
arni1552:
Szkoda mi cie musiałeś to boleśnie przeżyć
Emillord2000:
Mój pierwszy Gothic to był Gothic 2 .Przyniusł mi go kolega , na początku nie mogłem zrozumiec fabuły (jak zaczołem od 2 a nie od 1 to się niedziwcie) ale się zaciekawiłem .pamiętam jak bałem się wyjść z wież xardasa ale się przełamałem i tak rozpoczęła się moja podróż z gothic'iem. Zawsze dołączałem do najemników albo strażników (do magów mi się nie chciało) .
Thor ibn Odyn Grom:
Pierwsze zagranie w Gothica, magiczna chwila. Pamiętam, że pierwszy raz grałem w jedynkę, ale nawet nie umiałem grać (nie oceniajcie miałem 6 lat), potem próbowałem grać w 2, wtedy kolega nauczył mnie trochę grać, ale szybko przestałem grać, było to dość trudne (wtedy miałem 7), nie łatwo było dla Harada pokonać orka. I dopiero, gdy zacząłem grać w 3, wtedy gothic nabrał sensu, było wszystko takie jasne i przystosowane dla młodszych graczy. Po pierwszym przejściu trójki, zacząłem grać w poprzednie części, i wtedy gothic stał się Najlepszy wśród gier.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej