Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Pierwsze spotkanie z Gothiciem
Elrond Ñoldor:
Kupiłeś ZB? <tuli>
Gothic to była trzecia gra z kolei, jaką zainstalowałem dobrych kilka lat temu na swoim pierwszym kompie (na oko 6 lat). Była na płytce dołączonej do jakiegoś czasopisma. Play? Klik? Coś w ten deseń. Grę pożyczył mi kumpel z gimnazjum. Najgorsze było w tym to, że nie wiedziałem jak używać przedmiotów czy walczyć (chędożony Ctrl), a nie znając się tak dobrze do grach, dowiedziałem się tego od kumpla następnego dnia :/
Niemniej jednak gdy załapałem podstawy, stałem się pełnoprawnym uzależnionym od Gothica graczem, którym jestem do dziś :>
Eric:
Nikoś, chyba CD-Action, bo ja też z czasopisma instalowałem. Bodajże na płytce był jeszcze Splinter Cell, a na wersji DVD było jeszcze Guilty Gear Isuka.
Elrond Ñoldor:
Nie mam pojęcia. Dawno to było. Niemniej jednak od tamtego czasu zakupiłem sobie całą sagę Gothica z naciskiem na autorstwo Piranii :)
Kubissus:
Ja nie słyszałem że istnieje coś takiego jak gothic dopóki nie dali go w gazecie wyborczej ;) Tytuł mnie zainteresował i kupiłem.
Cezus:
Cóż to był za dzień.
Poszedłem do kolegi, ponieważ mieliśmy iść pograć w piłkę. Zastałem go jak gra na komputerze w jakąś gierkę. Z początku raczej mi się nie spodobała. Kolega powiedział mi że fajnie się w nią gra i ze ma fajną fabułę. Po tym jak wróciliśmy z boiska powiedziałem mu żeby mi ją pożyczył i tak się też stało. Wróciłem do domu zainstalowałem ją i zacząłem grać. Gra mnie wciągnęła jak żadna inna. I tak zacząłem grać w Gothicka. Tyle tylko że najpierw grałem w Gothic 2 a później w G1.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej