Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wyprawa do Ilsumiru

<< < (11/11)

Canis:
Canis chodził dookoła wylotu wydeptując ścierzkę. wreszcie zatrzymał go Hakner.
- przestań chodzić tak w kółko bo zaczynam dostawac choroby morskiej - powiedział hakner.
- ok dobra już kończę. - Canis pomyslał chwilkę... - Królu, skoro tak czekamy a jest ładnma pogoda, to polecę do tego lasu i przyniose nieco tych włuknistych roślinek... Głównie chodzi mi o len bawełnę i konopie ...
Powiedział canis i urwał widząć dziwny, wyraz twarzy Isentora...
-Ekhem to ja polece.
----
Po niedługim czasie przyleciał na miejsce, było to prawdziwe przeciwieństwo tego naczym znajdował się wcześniej, bójne lasy gdzie pomiędzy nimi były pola i poletka długich wysokich roślin. Canis Skierował swe loty właśnie nad takie pola. Przy każdym zatrzymywał się by zindetywikowac roślinę które widział w książce w bibliotece. Znalazł poletka bawełny, lnu i konopii co też chciał. rwał rośliny i rwał, prawie całe pola powyrzynał i pomyslał... i jak ja to przeniose... wziął z każdego typu roślin po 15 kilogramów roślin... (Siła dracona dowieść mu pomoże to, a przec teleport przeżuci telekinezą, i takteż doprowadzi do zakładu.[3 x 15 = 45 kg)
----
Po czasie wrócił do towarzyszy...

Isentor:
Dobra skoro wszyscy już wyszli a widzę, że mikstura powoli przestaje działać możemy wrócić do Ombros...

Wyprawa zakończona

Nagrody:
Canis - 15 punktów reputacji, 500 sztuk złota
Bela - 12 punktów reputacji, 400 sztuk złota
Kozłow - 6 punktów reputacji, 250 sztuk złota
Darkon - 5 punktów reputacji, 200 sztuk złota
Kapitan Greg - 5 punktów reputacji, 200 sztuk złota
Antelius - 5 punktów reputacji, 200 sztuk złota
_Snopek_ - 5 punktów reputacji, 200 sztuk złota
momo - 8 punktów reputacji, 300 sztuk złota
Hakner - 8 punktów reputacji, 300 sztuk złota

Zdobyte dobra