Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Problem z kartą graficzną
Ponurak:
Wszystkie wiatraczki dobrze chodzą. A poza tym ta karta ma chłodzenie pasywne czyli wiatraka nie ma. Jak rozkręciłem kompa to się rzadziej wieszał, Ale i tak się wieszał. Raz dotknołem radiatora i się poparzyłem. Muszę na serio ją przeczyścic i zobaczę co dalej.
Oczyściłem wszystko. Nic nie pomogło. Macie jakieś teorie w zanadrzu?? Jak mówiłem wszystkie wiatraczki działają. Sam już nie wiem co mam zrobic.
Mam jeszcze jedną ważną wskazówkę. Mam monitor LCD. I na monitorze mam od jakiegoś czasu czarną kreskę. Nawet jak gram itp. A teraz jak włączyłem kompa kreska zaczęła się przemieszczac. Myślicie że to monitor czy kolejny objaw zepsutej karty??
Za czwartym razem już nie połączę za ciebie postów tylko je wywalę więc użyj z łaski swojej opcji edytuj.
- IsentoR
Respev:
Moim zdaniem to przegrzana karta graficzna i zniszczone jednostki pixelshader lub pamięci. Spróbuj ją włożyć do innego komputera. Jak dla mnie, karta zniszczona i nie da się już nic z nią zrobić.
--- Cytuj ---Mam jeszcze jedną ważną wskazówkę. Mam monitor LCD. I na monitorze mam od jakiegoś czasu czarną kreskę. Nawet jak gram itp. A teraz jak włączyłem kompa kreska zaczęła się przemieszczac.
--- Koniec cytatu ---
Raczej karta graficzna. Nic się nie dowiesz, jeśli nie włożysz innej karty graficznej i nie sprawdzisz tego.
Ponurak:
Dzięki za info. Ale:
1. Nie mam możliwości sprawdzenia tego.
2.
--- Cytuj ---Moim zdaniem to przegrzana karta graficzna i zniszczone jednostki pixelshader lub pamięci.
--- Koniec cytatu ---
Mówiąc pamięc masz na myśli tą karty graficznej tak??(w takich sprawach jestem dośc zielony)
Respev:
--- Cytuj ---Mówiąc pamięc masz na myśli tą karty graficznej tak??(w takich sprawach jestem dośc zielony)
--- Koniec cytatu ---
Tak, oczywiście.
Jeszcze odpowiedź na PW:
--- Cytuj ---Moi koledzy mieli podobne sytuacje ale mam jeszcze jedno pytanie. u nich było tak że przeczyszcili kompa to bylo ok. Ja też przeczyszciłem i lipa. Powiedz mi co mam konkretnie przeczyścic. Będę miał na tydzień próbną kartę graficzną, nową więc się reszta okaże.
--- Koniec cytatu ---
Przeczyściłeś widocznie za późno, karta mogła się już przegrzać i nic jej nie pomoże.
Ankh-Morpork:
Może kiedy oddałes kompa do serwisu, i jak odzyskiwali ci dane, to jakoś ci coś zepsuli, albo coś. No bo skoro wcześniej to ci sie nie działo, to możliwe, że to ich wina.
pzdr.-Ankh-Morpork
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej