Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Najgłupsze imię, nazwa itp. w grze ;)

<< < (4/20) > >>

kuczaja:
Moim zdaniem najgłupsza nazwa to: krwiopijca ( to wina tłumaczy w orginale był bloodfly czyli krwawamucha!), śmieszne jest również Młot lou (co ciekawsze tłumacze dobrze przetłumaczyl! to był lou's hammer). Do łez mnie rozbawiła kolejna nazwa Ożywieniec (undead czyli nieumarły!), to idiotyczne co tłumacze potrafią zrobic z grą!!!

Pozdrowienia!!!

Bela:
Najgłupsze imię.. Z wielu imion ze świata gier się śmiałem ale w pamięci jak najdziwniejsze zostały mi:
- Serious Sam - po angielsku jeszcze jakoś brzmi, ale jak grałem w polską wersję to mi się coś działo.. CO to ma k**** być? Poważny Sam? No jasny gwint już gorzej się nie dało.. Poważny Sam sux
- Kodo Beast - to też mnie ubawiło, Kodo to na pewno nie jest nazwa dla jakiegoś potwora, a tym bardziej bestii.. Bestia Kodo jest zdecydowanie śmieszną i nie mającą racji bytu nazwą w grze.

Koniec tych irracjonalnych nazw z innych gier, czas skupić się na Nocy Kruka:
- Paul - co to imię robi w grze to ja nie wiem, chyba twórcy musieli mieć już totalny deficyt imion i naz że uciekli się do imienia Paul
- Keroloth - dziwnie kojarzy mi się z angielskimi rycerzami i trąca mi to okrągłym stołem.. Keroloth, Lancelot co jeszcze?
- Jack Alligator - co to western jest że takie nazwy wymyślają? Dobrze że nie dali Bruce Stonka Ziemniaczana!
- ÂŚmieszy mnie jeszcze jedno imię Thorben (torbęn ^^) - śmieszne w wymowie i kojarzy mi się z grą 5 Element, tam też był "Torbęn" i zdecydowanie bardziej pasowało do tamtej gry niż do gothica, torben także sux :P

Metztli:
W Gothicu wiele dziwnych nazw było, hmm... np:
- Mięso kopacza - no nie wiem czemu, ale miałam opory aby karmić nim Beziego, tak mi sie z kanibalizmem kojażyło... Bue
- Thekla - hmm... czy ta gruba pajęczyca z pszczółki mai, co tak żępoliła na skrzypcach nie miała podobnie na imie? Tekla chyba, więc mi sie brzydko kojaży^^
- Ciper - nie no, mama go chyba nie kochała dając mu takie imie
- Dexter - czepiacie sie, ładne imie, tak sie nazywał mojej ś.p kot. Ale tak, serio, serio to mi nie pasuje to gothica ani troche.
- Keroloth - jakoś mi sie dziwnie kojaży... ze słowem kotolot, nie wiem czemu... Ale nie zwracajcie na to uwagi, ja mam dziwne skojażenie ;)
- Robhar - nie no, sorry jak robal....(moja mała kuzykna tak mówiła - Kasia! Tu jest robar - serio nie kłamie)
- Te `imiona` z Gothica I - no nie mówice że mamusia nazwała kogoś, Zły, Wrzód albo Wilk

Dudu4:
1. Pablo - kojarzy mi się z Picasso
2. Ciper - nie wypowie się:D
3. Mięso kopacza - zawsze się zastanawiałem czy to jest zmutowany grzyb
4. Wrzód - wrzód na .... xD
5. Jack Alligator - kojarzy mi się ze zwierzęciem
6. Zły - to chyba nie jest imie
7. Thekla - kojarzy mi się z jakąś firmą
8. Młot Lou - jakiś młotek Loa

Vassili:
wrzód - wrzód ;]
Udar - chyba ktoś udaru dostał jak nadawał to ime ;]