Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Najgłupsze imię, nazwa itp. w grze ;)
r4d00:
Witam! Piszcie w tym temacie swoje propozycje na najgłupsze imię, nazwę przedmiotów, miejsc w grze itp. Strasznie dużo jest takich "niedorobionych" nazw Tłumaczcie również dlaczego takie a nie inne , lokację tych postaci (przedmiotów, miejsc) oraz (w przypadku postaci) kim są.
Moje propozycje są następujące:
1) Thekla - kojarzy mi się to imię z pewnym ćwokiem, z którym jestem w stanie wojny . Oczywiście Thekla ( jako postać w grze ) jest spoko. Znajdziemy ją w na farmie Onara w tawernie. Daje ona nam gulasz podnoszący siłę o 1.
2) Wasili - nie wiem jak wam, ale mi to imię do świata gry w ogóle nie pasuje. Jest za bardzo słowiańskie ( tak to ujmę ) jak na świat Myrtany. Wasiliego znajdziemy na farmie Onara, w pomieszczeniu na lewo od wejścia. Możemy mu sprzedać "stare monety", które znajdziemy w grze. Za jedną dostajemy 10exp i 1 sztukę złota. Całkiem niezły interes przy np. 30 "starych monetach" .
3) Inubis- znjadziemy go w krypcie nieopodal farmy Onara, jest on nieumarłym, którego po prostu trzeba zlikwidować. To imię dla mnie jest całkowicie nietrafione. Co ma Gothic wspólnego z Egiptem ?
Takie imię nie ma racji bytu w tej grze ( to jest oczywiście moje zdanie ). Tak jakby ten stwór wziął się niewiadomo skąd.
4) Ruga - Nie pamiętam zupełnie co to za typek (wczoraj grałem i z nim gadałem...jednak zapomniałem ) i gdzie go można znależć. Ale imię ma zwalone .
Piszcie swoje propozycje. Pzd.
PexPawlo:
Niezły temat, moja propozycja to grzyb większy od głowy którego możemy znależć wszędzie. Oczywiście chodzi mi o "mięso kopacza" grzyb to nie mięso no chyba że kopacze tak myślą
Revagus:
Dexter- kojarzy mi się z taka bajką laboratorium dextera a jego ochroniarze to zapora przez Dee Dee
Cassia- To mi sie matli z jakimś szczurem takie niby długie ale szybko się mówi.
Scare Project:
Dexter mi nie przeszkadza. Ale za to imię pasterza - Balthasar. Kojarzy mi się ze starą bajką :)
I popieram zdanie, że Mięso Kopacza jest bezsensowną nazwą. Albo ten grzyb w G1, ale nie pamiętam nazwy. Też taka dziwna nazwa.
Boba Fett:
Temat lepiej by było przenieść do Dyskusji Ogólnej.
1. Jak poprzednicy: Mięso Kopacza - miast normalnie jakoś grzyba nazwać, dali taką dziwną nazwę. Tak samo jak z Gorzkim Chlebem w G1.
2. Niebieski Bez - o wiele bardziej wolałem Serafis z Gothica 1.
3. Vino - próba odwzorowania imienia postaci na jej zamiłowaniu - czyli alkoholu (zadanie oraz bimbrownia mówią za tym faktem).
4. Krwiopijca - potwór niezbyt straszny i silny, jakoby nazwa wskazywała, a także wbrew nazwie raczej niezbyt ciągnie do krwii.
Ps Ruga to strażnik w koszarach, który uczy Nas posługiwania się kuszą.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej