Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Ostre słowa Papieża?
MenThor:
--- Cytuj --- Właściwie źle to ujęłam, masz racje MenTor, są wykszałceni itp. ale pomyśl jaki normalny, cywilizowany człowiek dałby się namówić żeby wysadziś siebie w powietrze? Jakby myśleli racjonalnie nie robili by tego...
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie tak. Masz rację. Ja porównałbym ich do zwierząt a w szczególności psów. Tresujesz takiego, a potem on poznaje różne sztuczki, jest ci posłuszny i zrobi wszystko co mu powiesz z wdzięczności, że go przygarnęłaś. Co prawda gdy cie nie ma to robi jego interesujące rzeczy, ale gdy tylko jego pan się zjawi ten zrobi dla niego wszystko. Tak samo jest z tymi męczennikami. Gdy są małymi dziećmi, często pożuconymi przygarnia ich jakaś organizacja terrorystyczna dając pod wychowanie jakiemuś gościowi, który ma za zadanie go tak "wytresować", ze zrobi wszystko. Później taki wysyła go gdzieś na drugi koniec świata żeby się uczył a gdy przychodzi czas to ten wychowanek omamiony i zmanipulowany robi straszne rzeczy jak detonowanie bomby na sobię.
Metztli:
Ech... racja.. jak słysze o tym to aż mi ciarki przechodzą... To przerażające że w dobie komputerów istnieje jeszcze takie zacofanie.... Ale to już inny temat...
Jeśli to jest inny temat, to nie powinnaś o tym tutaj w ogóle wspominać. Proszę na przyszłość, byś pisała na temat. - [boba Fett][/b]
Darken:
Słuchajcie to zależy od zrozumienia Bibli .Ona też mówi że gdy ktoś skradnie ci żonę masz prawo go zabić.
no i można zabijać ale dla obrony ojczyzny.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej