Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Ostre słowa Papieża?
Arkhan:
Witam
Ostatnio mieliśmy okazję usłyszeć o słowach Benedykta XVI na temat tego, że Bóg zabronił zabijać co Islamistow roswścieczyło. W odwecie, Islamisci powiedzieli, że wyniszczą chrześcijan, oraz "złamią krzyż i wyleją wino".
Co o tym uważacie? Po pierwsze, to nie były słowa Benedykta, ów Papież tylko cytował wypowiedź jakiegoś kolesia z przeszłości [średniowiecza, czy jakos tak]. Nie dziwie sie że niema za co przepraszać, poza tym to prawda że Bóg zabronił zabijać, tylko ci Radykałowie, kapłani Islamu, i inne fanatyczne bullshity sie rzucają o to . Jest to niemoralne zachowanie, moim zdaniem, oni tylko szukają pretekstu do rozpoczęcia "ÂŚwiętej Wojny".
I od kiedy to Allach powiedział że należy zabijać w jego imię? - Tutaj proszę o wypowiedź dobrego znawce religi;) co lepsze, Islam to podobno religia miłości i pojednania ^_^.
A mnie sie wydaję, że Masoneria podpuściła ciemnogród [Islamistów] do takiego kroku Choć mogę sie mylić :D Poza tym, wiadome jest, że ci co biegają z Ak to członkowie sekt islamskich...
Z wyrazami szacunku...
Isentor:
--- Cytat: Arkhan ---Ostatnio mieliśmy okazję usłyszeć o słowach Benedykta XVI na temat tego, że Bóg zabronił zabijać co Islamistow roswścieczyło. W odwecie, Islamisci powiedzieli, że wyniszczą chrześcijan, oraz "złamią krzyż i wyleją wino".
--- Koniec cytatu ---
A katole złamią gwiazdkę i wszyscy będą kwita tylko zamiast żyć w miłości jak głoszą ich kapłani wymordują się nawzajem. Mnie to nie przeszkadza mogą się mordować przynajmniej będzie o kilku fanatyków mniej.
--- Cytat: Arkhan ---Po pierwsze, to nie były słowa Benedykta, ów Papież tylko cytował wypowiedź jakiegoś kolesia z przeszłości [średniowiecza, czy jakos tak]. Nie dziwie sie że niema za co przepraszać, poza tym to prawda że Bóg zabronił zabijać, tylko ci Radykałowie, kapłani Islamu, i inne fanatyczne bullshity sie rzucają o to . Jest to niemoralne zachowanie, moim zdaniem, oni tylko szukają pretekstu do rozpoczęcia "ÂŚwiętej Wojny".
--- Koniec cytatu ---
Jeśli ktoś wypowiada byle jakie słowa nawet cytując kogoś to nadal są to jego słowa w końcu to on je wypowiedział...dawno temu była moda na morderczego boga, który zezwalał i zachęcał do zabijania. Następnie nastały czasy na boga miłosiernego i wszystkie religie również postanowiły się do tego dostosować.
--- Cytat: Arkhan ---I od kiedy to Allach powiedział że należy zabijać w jego imię? - Tutaj proszę o wypowiedź dobrego znawce religi;) co lepsze, Islam to podobno religia miłości i pojednania ^_^.
A mnie sie wydaję, że Masoneria podpuściła ciemnogród [Islamistów] do takiego kroku Choć mogę sie mylić :D Poza tym, wiadome jest, że ci co biegają z Ak to członkowie sekt islamskich...
--- Koniec cytatu ---
Praktycznie każda współczesna religia plecie pierdoły do miłosierdziu...no oczywiście nie pamięta że wcześniejsze stulecia poświęciła na zabijaniu niewiernych w imię swojego boga ale to tylko taki mały nie istoty szczegół.
Człowiek który sobie w coś tam wierzy ale nie do przesady jest niegroźny i może sobie praktykować swoje przekonania religijne. Ale osoba u której przekształca się to w fanatyzm jest niebezpieczna dla otoczenia i powinna zostać jak najszybciej zlikwidowana, bo tylko w taki sposób można uspokoić fanatyka. Nie mówię o jednej konkretnej religii chodzi mi o ogół, o wszystkie religie & sekty.
Metztli:
Moim zdaniem papież nie powiedział niczego złego... Ci Islamiści których to obraziło są poprostu fanatykami, którzy gotowi są zabić miliony w imię swojego boga... Bądź co bądź, większość terrorystów walczy w imie Allacha... Oni są zacofani, ich wiara jest przekazywana z pokolenia na pokolenie, nie potrefią zrozumieć innych wyznań.
MenThor:
--- Cytuj --- ni są zacofani, ich wiara jest przekazywana z pokolenia na pokolenie, nie potrefią zrozumieć innych wyznań.
--- Koniec cytatu ---
Myślę, że tu się mylisz. Ci ludzie nie są zacofani. Często są wykształceni, ukończyli poważne uczelnie, znają trzy języki i mają pracę, ale mają wśród siebię ludzi, którzy namawiają ich na popełnianie samobójstw np. detonując na sobię bombe. Tym ludzią od dziecka wmawiano, że zginąć jako męczennik to największa przyjemność i honor dla ich boga.
Moim zdaniem Papież nie powiedział niczego złego, ale zawsze znajdą się ci, którzy doczepią się do byle słowa. Z resztą widzimy jak papież przepraszał za słowa i starał się złagodzić atmosfere.
Metztli:
Właściwie źle to ujęłam, masz racje MenTor, są wykszałceni itp. ale pomyśl jaki normalny, cywilizowany człowiek dałby się namówić żeby wysadziś siebie w powietrze? Jakby myśleli racjonalnie nie robili by tego...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej