Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Najlepszy piłkarz

<< < (2/7) > >>

Rakbar Nasard:
Witam

Każdy ma swoich ulubionych piłkarzy. Ja napisałem tych najbardziej znanych.

--- Cytuj ---przecież oni są o wiele lepsi niż te nooby w ankiecie.
--- Koniec cytatu ---

Pozostawie to bez komentarza

--- Cytuj ---Zdziwił mnie fakt że w ankiecie nie ma Kaki, Torresa, Fabregasa, Villa, Drogba, Joe Cole, Robben
--- Koniec cytatu ---

Nie każdy zna : Fabregasa czy Robben dlatego wziąłem najbardziej znanych.

Racja troche mało dałem ale bez przesady.

Pozdrawiam wszystkich

Halina Kiepska:

--- Cytuj ---Ja napisałem tych najbardziej znanych.
--- Koniec cytatu ---

Wybacz szczerość, ale jeśli to są twoim zdaniem znani piłkarze, to świadczy to jedynie o tym, że nie masz zielonego pojęcia o tym sporcie. Poza tym określenie "znany" jest dość względne, a na dodatek nie zawsze świadczy o umiejętnościach. Przykład - Beckham, Ronaldo.
Pomijając fakt, że mógłbyś nieco bardziej uzasadniać swoje wypowiedzi, to ankieta jest tu raczej zbędna. Jak sam napisałeś, każdy ma swoich ulubionych piłkarzy i to wcale nie muszą być ci, których ty wymieniłeś.  

Trivet:
Zgadzam się z Reinem. Pisałem już w sumie to do opiekunów działu, ale napisze jeszcze raz i tu. Tych kilku zawodników nie może z pewnością byc w jakiś sposób wyróżnionych, bo każdy ma swoje własne poglądy i jak dla jednego delikwenta "koniozębny" jest panem i władcą, tak dla innego Hieronim Wyrwidąbek z okręgówki, strzelający w każdym meczu hat-tricka jest najlepszy. To wszystko zależy od osobistych preferencji i poglądów.  Tak więc jestem za usunięciem ankiety i podziałem zasugerowanym przez kolege powyżej, czyli na każdą z pozycji. Tyle w kwesti wstępu.

Najlepszy bramkarz
Dla mnie wzorcem bramkarza był, jest i będzie Peter Schmeichel. Ten emerytowany już duński goalkeeper znany jest przede wszystkim z Manchester Utd. w którym grał w sezonach 1991-99. Znany był przede wszystkim ze swych parad bramkarskich, wspaniałej gry na przedpolu, niesamowitego wręcz refleksu i zamiłowania do pokrzykiwania na obrońców.  Jak dla mnie number 1 od dawien dawna.

Najlepszy obrońca
Niegdyś wskazałbym na Paulo Maldiniego, ale ten staruszek powoli już wygasa, a John Terry wręcz przeciwnie. Dusza współczesnego Chealse. Zacięty, nieustępliwy i ofiarny w swych zagraniach. Prawdziwy wojownik, który dla ochrony tego "ostatniego bastionu" gotów jest zrobic wiele. A gdyby nie on to byłby się tu znalazł zapewne Puyol.

Najlepszy pomocnik
Może się wydawac, że jestem zamknięty na wszystko co dzieje się poza Anglią, ale na tym miejscu nie widze nikogo bardziej odpowiedniego niż Steven Gerrard. Symbol sukcesów Liverpoolu, który doskonałymi podaniami i genialnym strzałem z dystansu pokazał jak ważnym jest zawodnikiem dla drużyny. Gra w środku "The Reds" jest kompletnie uzależniona od Gerrarda i jego niebanalnych zagrań. Podobnie jak przy obrońcy wachałem się również nad innym zawodnikiem - Kaką.

Najlepszy napastnik
Jedyny zawodnik, który z powyższej ankiety mi tutaj pasuje to Kanonier, a już raczej królewski - Thiery Henry. Nie ma słów którymi można opisac jego umiejętności. Niesamowicie szybki, ze zdumiewającą techniką i wręcz snajperską precyzją uderzający. Jest jednym z niewielu współczesnych graczy, których naprawde podziwiam.

Casano:
Ja jako osoba, która ma doświadczenie w tym sporcie, mogę jednoznacznie stwierdzić ze najlepszym piłkarzem na świecie był, i długo takiego jeszcze nie będzie "Zinedine Zidane". piłkarz wszechstronnie uzdolniony. Pokazały to przecież ostatnie mistrzostwa świata, w których poprowadził swój kraj do finału. Nikt tak jak on nie potrafi sie cieszyć piłka przy nodze. Bez wątpienia najlepszy piłkarz.

Szarleǰ:
No to ja również pozwole sobię zaporzyczyc pomysł Reinmara i walne wszystkie pozycje (bez bokow ;])

Bramkarz: Gianluigi Buffon. Wg. mnie jest najlepszy co udowodnil mi na mistrzostwach świata 2006. Bronił tak genialnie że  nie ma dla mnie do tej pory lepszego. No moze Peter Czech (Petr? Nie wiem jak sie pisze), jest w stanie w jakims stopniu dorownac Buffonowi co nie zmienia faktu ze Ganluigi jest dla mnie najlepszy ;].

Obrona: Carles Puyol jak dla mnie. Jest dobry, świadczy o tym klub (FCB). Poza tym jest tam kapitanem a to nie moglo się wziąć z niczego. W każdym razie dobrze sobie na obronie radzi i nie widze narazie lepszego obrońcy.

Pomoc: No tutaj miałem małe problemy, ale jednak stwierdziłem, że nie ma nikogo lepszego od pana Claude Makelele na tej pozycji. Ten zawonik świetnie rozgrywa piłke, można skarżyć się na to żę mało go widać na boisku, ale jednak on pracuje, dobrywa, ogólnie tak świetny zawodnik że nie widze bez niego reprezentacji Francji. Po prostu mistrz 'w swoim fachu'.

Napad: Zastanawiałem się tutaj nad panem Lionelem Messi oraz nad Henrykiem, jednak stwierdzam że nie ma na razie lepszego napastnika na ziemi niż nasz słynny 'spalony'. Thiery Henry jest świetnym zawodnikiem i nie ma lepszego. Można się z tym oczywiście spierać i w ogole, ale jak dla mnie bez dwóch zdań spalony jest najlepszy.

A jeśli chodzi o sławnych polakow-pilkarzy to ja jestem dumny tylko z dwóch... z siebie i z Bońka ;d dużym szacunkiem darze rowniez bramkarzy Kuszczaka i Boruca, ale jeden to taki margines spoleczny kojarzony z kolumbijskim bramkarzem a drugi to legionista więc ich nie lubię ;p.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej