Tereny Valfden > Dział Wypraw

V zadanie Beli

<< < (2/2)

Metztli:
Gdy Bela doszedł do wioski podeszli do niego wieśniacy  - I co panie? Co to za bastyja była? - zapytał jeden z nich - Ork i dwa gobliny - powiedział Bela - Ork... A miał może przy sobie topór? Bo kiedyś ork z tych terenów zabił mi brata i topór był moją jedyną pamiątką po nim... - powiedział smutno wieśniak - No i jedyną bronią, troche umiałem sie nim posługiwać... A teraz nie stać mnie na nowy... - dodał...

Bela:
Bela chwilę się zastanowił.. Miał do wyboru, pamiątkę - trofeum po orku, i wieśniaka, któremu trzeba broni, pamiątki po swoim bracie.. Chwilę rozmyślał, po czym zdjął z pleców orkowy topór i wręczył go wieśniakowi.
- Trzymaj, tobie sie bardziej przyda, a mnie - coś mi się zdaję - jeszcze nie jeden ork stanie na drodze. - po czym wręczył wieśniakowi topór.
- Panie nie mogę, to twoje trofeum - powiedział smutno farmer
- Bierz inie gadaj, bo się rozmyślę - i mrugnął przyjaźnie do rolnika.
Gestem tym pokazał, że ani wampir anie łowca to nie takie zło, za jakie biorą nas ludzie. Stał tak jeszcze chwilę patrząc na radosną minę chłopa, po czym zaczął zbierać się do drogi powrotnej.

Metztli:
- Poczekaj panie! - powiedział jeden z chłopów - Prosze, uzbieraliśmy to od wszystkich. Jesteśmy wdzięczni, te bestie mogły w końcu i nam coś zrobić - powedział podając Beli mieszek ze złotem, było tam 25 szt. złota. Bela wrócił bezpiecznie do zamku... Gotów aby zostać przemieniony w wampira...

Zadanie wykonane
Metztli

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej