Hejka, nowy na pokładzie. Mam podobny problem. Zainstalowałem sobie "Golden Moda" jakiś czas temu, ale jeszcze w niego nie pograłem. Czemu? W oryginalnym Gothicu porobiłem drobne zmiany w skryptach:
- niektóre npc były silniejsze, były bardziej agresywne w walce, albo miały do dyspozycji broń, która normalnie w grze nie występuje(łamacz serc u strażników i najemników, kostury u magów)
- Miecze i pancerze które ciężej jest dostać na początku(np. strój kreta, lekki miecz strażnika) są silniejsze i faktycznie ma się wrażenie, że człowiek dostał nagrodę za trudniejsze zadanie
- przeniosłem kilka plików mesh z Gothic 2- np. sztylety, noże, kilka mieczy i toporków
- zmieniłem niektórym broniom wygląd(czy tylko mnie wkurzają te szerokie łopato-piły, jakimi trzeba machać pod koniec gry? wszystkie miecze z serii "heavy" poszły "baj baj", to samo topory, orkowa broń, ciężkie kusze, które wbijają się w łokcie postaci kiedy biegnie itp.) na bardziej życiowy.
Szczerze mówiąc wszystko drobna kosmetyka, którą robi się w notatniku, nic więcej. Jak to teraz spakować do paczki z modem?
Dotąd podpierałem się poradnikiem, jak i mailowymi instrukcjami od Czipa17, ale ani on nie może zgadnąć o co mi chodzi przez maile, ani ja nie do końca rozumiem o co on mi tłumaczy(za "gupi" jestem na to)
Czy ktoś modyfikował już może "Golden moda"; dodawał broń, pancerze, mieszał npcom w skryptach a potem miał to w modyfikacji? Jeśli tak, niech mi proszę powie krok po kroku, jak to zrobić. Już nie mogę patrzyć na Skyrima
Jeśli taki temat już był, albo gdzieś na forum pokutuje jakiś poradnik, który przeoczyłem, to przepraszam, ale nie niazauważyłem go celowo