Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubiona Nacja
None:
Zdecydowanie Nordmarczycy. Za ten klimat który panuje w Nordmarze i poszczególnych klanach oraz za ubiór tych wojowników. Pancerze Nordmarczyków podobają mi się najbardziej ze wszystkich.
Gebels:
Zdecydowanie Nordmarczycy są moją najulubieńszą frakcją w G3 :) Mają super zbroje a do tego jako jedyni potrafią kuć miecze z czystej magicznej rudy
Krypto:
Ja wybrałem Assasynów.
Wygnali wyznawców Adanosa do jaskiń by żyli niczym Talibowie i zajęli pustynię. Zbudowali potężne i silne państwo, które skupia się na handlu niewolnikami. Czy to nie jest strasznie klimatyczne? Rzędy niewolników przykutych do łańcuchów by zaczęli wydobywać wodę lub budować kolejne wspaniałe świątynie. Do tego w każdym domu siadamy na wygodnym fotelu, niewolnik macha nam nad głową wielkim liściem palmowym, a inny podstawia pod nos talerz gdzie pomiędzy setkami monet szukamy winogron po czym zajadamy się nimi. Assasyni są doskonałym pokazem władzy kapitalizmu :lol:
Ale i Nordmarczycy nie są źli. Mieszkam w Sztokholmie i lubię wyobrażać sobie jak kiedyś w tych krainach lasów i skał budowano wioski, gdzie później szkolono wojowników mających przez następne wieki okupywać wiele krajów i bardzo rozwijać handel oraz żeglugę. Nordmarczycy robią podobnie - żyją w niedostępnych szczytach gdzie walczą z orkami i armią stworów, są wspaniałymi wojownikami i łowcami ale też najlepszym kowalami i górnikami.
Nie wiem o co chodziło autorowi ankiety z tymi Myrthańczykami. Bo jeśli chodzi o ludzi z lesistych zakątków to są nimi tylko Rebelianci i Niewolnicy. Do tych drugich nie można się przyłączyć, a pierwszych już wymieniono w ankiecie. Prowadzą wspaniałą partyzantkę atakując konwoje i różne patrole.
Za to Gońcy Leśni są bardzo klimatycznym pokazem tego jak ludzie mogą kochać naturę. Druidzkie zdolności, łowcy z wspaniałymi łukami i świetne, zielone pancerze podczas pilnowania swoich mędrców czy też wycinania ziela...
Rikka Malkain:
OCZYWIÂŚCIE NORDMARCZYCY!!!
1. Mają broń dostęp do broni z magicznej rudy.
2. Są silni i bardzo wytrzymali.
3. Mają najlepszych kowali, wojowników i myśliwych na świecie.
4. Potrafią przetrwać i żyć w miejscu tak niebezpiecznym, że wyprawę do niego niektórzy uważają za samobójczą (są w śród takich słabiaków asasyni. )
5. Mają fajne zbroje.
6. Nigdy się nie poddają.
7. Znają każdy zakamarek swojej krainy.
8. Jako jedyna gildia w całej sadze mają ludzi którzy zajmują się wyłącznie zabijaniem orków.
Nordmarczycy są najtwardszą gildią to coś w rodzaju wojownika doskonałego. ( no, trochę przesadzam doskonały jest tylko bezi. ;) ) Można by długo wymieniać ich zalety, ale najbardziej lubię ich za to, że nienawidzą orków i uważają ich za istoty niewiele więcej warte od chrząszczy. (z nich można chodziarz zrobić potrawkę ;D )
got2:
<rycerz> Mojimi najlepszymi przyjaciółmi są nordamarczycy gdyż fajnie wyglądają,mają dobre łuki i bronie wręcz,
są odważni,maa swoje cechy klanów np.Klan Ognia-zabójcy orków,Klan Młota-wojownicy,Klan Wilka-myśliwi.
Mimo że trudno do nich dość to są świetni.Można robić fajne uzbrojenie np.śred.pancerz normar.orkowy rozpruwacz,
topór wojenny barbarzyńców(czy jakoś tak) no i umiejętności zabójca i łowca orków.Prawdę mówiać wszystkie nacje mają swoje plusy i minusy.
Pozdrowienia dla wszystkich nacji
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej