Nazwa: Zdemaskowanie złodzieja
Opis: Należy zdemaskować złodzieja, który podczas napadu na jednego z nowicjuszy ognia ukradł księgę "Runy". Ponadto, trzeba go wydać straży.
Zlecający/Opiekun:Hakner
Nagroda: 50 pkt wody, 8 pkt reputacji
Ekwipunek:
Zbroja:
Szata nowicjusza
Broń:
Bandycki miecz dwuręczny.
ÂŁuk Ohsi(używany)
Nazwa: ÂŁuk Ohsi
Jakość wykonania: mistrzowska
Poziom:I
Opis: ÂŁuk wykonywany na specjalne zamówienie dla braci z klanu Ohsi. Może z niego korzystać każdy, jednak jasne jest chyba to, że potężniejszą bronią stanie się w rękach wyborowego strzelca, niż nowicjusza.
Umiejętności:
Walka Dwoma Ostrzami - Poziom I
Strzelanie z ÂŁuku - Poziom I
Walka Bronią Jednoręczną - Poziom I
Zaklęcia:
Telekineza.
ÂŚwiatło.
Sen.
Lodowa lanca.
-No to chyba problem tego nowicjusza.
-Niestety nie ten nowicjusz miał przy sobie pewna księgę jej tytuł brzmiał „Runy” musisz odzyskać tę księgę i wydać tego złodzieja straży.
-Zrobię to ku chwale Adanosa.
Po tej rozmowie Thrall wstąpił do kaplicy aby pomodlić się o wykonanie tej misji i szczęśliwy powrót do Adanosa. Adanosie proszę cię miej mnie w swojej opiece aby nie stała mi się żadna krzywda i abym wykonał tę misję. Nowicjusz rozmyślał gdzie może być ten złodziej-A może jakiś karczmarz będzie wiedział gdzie ten złodziej mógłby się okrywać- pomyślał Thrall po czym ruszył do miasta.