Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Tarcza antyrakietowa

<< < (2/7) > >>

Sir_William:

--- Cytuj ---Czego ten Bush pyta się tego debi*la Putina o zgodę na budowe tarczy. Moim zdaniem nie powinno być, a ni jednej rozmowy z Rosją gdyż to nie ich sprawa, a przede wszystkim nie ich terytorium.
--- Koniec cytatu ---

Odpowiedź:

--- Cytuj ---Putin z kolei jako były oficer KGB stara sie w myśl ZSRR - owskiej polityki zdobyć utracone wpływy w Europie ÂŚrodkowo Wschodniej.
--- Koniec cytatu ---

O uszy obiło mi się również, że za jakiekolwiek szkody Tarczy mają płacić POLSCY PODATNICY. Oburzyłem się maksymalnie. Nie dość, że Bush z pocałowaniem ręki powinien dziękować za ewentualne przychylności w tym względzie bądź robić wiele aby stosunki Stany Zjednoczone - Polska były jak najlepsze. T.j. zniesienie wiz dla naszych obywateli. Kolejnym podejrzanym punktem jest dowództwo tych wyrzutni w Kolorado, a nie w Polsce.

Jeszcze tak z innej beczki:
ÂŚwiat podnieca się słowami Putina, który to nagle zaproponował umieszczenie elementów tarczy w Azerbejdżanie i jeszcze innych państwach oraz na platformach nawodnych. Jak dla mnie - szybkie zmiany tak ciężko bronionych zdań jak niezgoda na Tarczę, jest elastycznym manewrem czysto politycznym, na którym dobrze może wyjść tylko Rosja, zaś świat zapatrzony, wielbiący Władka spodziewa się jego nagłego nawrócenia i chęci pomocy. Ludzie nie rozśmieszajcie mnie!

ojciec redaktor:
Jestem na NIE! I to nie dlatego, że się Rosja wkurzy. Tak na dobra sprawę to dla mnie jest jeden z plusów (KIJ CI W OKO PUTIN). Rosjanie sądzą, że Europa ÂŚrodkowo-Wschodnia to nadal ich podwórko i wkurza ich nie to, ze tarcza uderza w ich interesy (bo tak naprawdę nie uderza), tylko dlatego, że Amerykanie rozpoczęli negocjacje nie pytając się o pozwolenie Rosji, i to ich wkurza najbardziej. I jednym z plusów tarczy było by pokazanie Rosjanom, że teraz to najwyżej gałke mogą nam strzelić i nic poza tym.
Jednak dlaczego nie? Bo nas USA w **uja robi   Kongres nawet prawie zaakceptował zniesienie wiz Polakom, ale kto to zakwestionował? Nasz Best Friend - Mr Krzak! Dodatkowo, musimy dokładać się połowę do budowy tarczy, a Czesi w ogóle.
Bushowi też kij w oko! W ciula nas robi cały czas, a my nadal staramy się bez wazelinki wejść mu głęboko w... chyba wiadomo gdzie <_<

Elrond15:
Tu nie chodzi o to, że Putinowi przeszkadza sama tarcza, tu chodzi, o to, że w Czechach ma powstać jako fragment tarczy radar, i Putin boi się, że taki radar mógłby wykrywać jego bazy wojskowe i sprzęt, na tarcze w Polsce się zgadza, bo wie, że taka tarcza mu nie zagraża i z niej nie można atakować, natomiast jeśli nie zrezygnuje się z radaru to Putin namierzy na Nas, i na największe miasta Europy rakiety, których choćby taka tarcza jak u Nas miałaby być zbudowana nie zrobiłaby tym rakietom nic, a owe rakiety Putina mają wielki zasięg i jak się Rosjanie postarają to mogą walić w Amerykę i to bardzo swobodnie, choćby w New York, i dlatego jestem za tarczą, ale nie za tym głupim radarem. Aha jeszcze tak na marginesie ta tarcza w Polsce w większym stopniu będzie bronić USA, a nie Polskę, i to by było na tyle, w moim wywodzie.

ojciec redaktor:

--- Cytat: Elrond15 ---Tu nie chodzi o to, że Putinowi przeszkadza sama tarcza, tu chodzi, o to, że w Czechach ma powstać jako fragment tarczy radar, i Putin boi się, że taki radar mógłby wykrywać jego bazy wojskowe i sprzęt

--- Koniec cytatu ---
LOL! Sobie to zapiszę gdzieś bo takiej głupoty nie widziałem dawno :P Ten radar nie ma szans wykryć jednostek naziemnych z prostej przyczyny - radaru na ziemi nie da się ustawić pod takim kątem aby wykrywał jednostki na ziemi :) Od tego są amerykańskie sputniki na naszej orbicie.

--- Cytat: Elrond15 ---natomiast jeśli nie zrezygnuje się z radaru to Putin namierzy na Nas, i na największe miasta Europy rakiety

--- Koniec cytatu ---
Tylko na nas tzn. na Europę ÂŚrodkowo-Wschodnią (wyłączając Niemcy). Poza tym te rakiety są w nas wymierzone odkąd powstały  tylko teraz się mówi o tym oficjalnie xD

--- Cytat: Elrond15 ---Rosjanie postarają to mogą walić w Amerykę i to bardzo swobodnie, choćby w New York

--- Koniec cytatu ---
Od tych rakiet amerykanie mają podobne tarcze na zachodzie kraju.

--- Cytat: Elrond15 ---i dlatego jestem za tarczą, ale nie za tym głupim radarem

--- Koniec cytatu ---
Radar to integralna część tarczy i bez niej nie zadziała   To podobnie jak byś powiedział Jestem za komputerem, ale nie tym głupim procesorem :P

--- Cytat: Elrond15 ---będzie bronić USA, a nie Polskę

--- Koniec cytatu ---
No... to chyba oczywiste..   lol?

Defender:
Temat trochę stary ale może pociągniemy, bo sprawa nie jest jeszcze wyjaśniona  
Widzę że zdecydowana większość z Was albo nie ma kompletnego pojęcia o czym pisze albo była całkowicie zalana pisząc te posty. Moim zdaniem tarcza może przysporzyć nam tylko kłopotów, ponieważ, choć uważam jakikolwiek i skądkolwiek atak rakietowy za bzdurę, to jednak gdyby miał nastąpić pierwszym zaatakowanym obiektem byłaby właśnie tarcza, znajdująca się na naszym terytorium, ale broniąca U.S.A. Poza tym zastanówcie się gdzie spadałyby resztki zestrzelonych rakiet, jeśli nie u nas to w innym europejskim kraju, kto będzie odpowiadał za szkody poniesione w ten sposób? Amerykanie na pewno się z tego wykręcą. Pomijam już fakt że nasi wielcy sojusznicy na razie dymają nas jak chcą (Irak, wizy, offset) tak będzie też i z tarczą, wątpię że polski rząd wynegocjuje jakieś korzystne warunki (a mógłby). Póki co żadni terroryści nie zawracają sobie głowy naszym małym biednym krajem, jeśli tarcza powstanie to się może zmienić. Zresztą oni (terroryści) dobrze wiedzą że takie ataki za dużo kosztują i mają o wiele większą szansę na niepowodzenie. Oni będą porywać samoloty i wysadzać się w metrze zamiast inwestować w łatwe do wykrycia rakiety, które z tarczą czy bez i tak zostaną w połowie drogi do wuja Sama zestrzelone. Amerykanie zajmują pół kontynentu, niech budują to dziadostwo u siebie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej