Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach
Czas Zapłaty dyskusja
Boba Fett:
Dzisiejszego dnia ściągnąłem sobie z niekłamaną chęcią ów modyfikacje (a raczej prolog do modyfikacji). Cóż, mam mieszane uczucia co do niego...
Hmm... najpierw napiszę, co mi się podobało.
Zaczynamy w Wolnej Kopalni przejętej przez ludzi ze Starego Obozu, którzy mają na celu zdobycie całego Nowego Obozu. Przekłada się to na walkę, którą musimy odbyć jakiś czas później. I to jest właśnie najciekawsze w tym prologu - wraz z kilkunastoma kolegami idziemy stoczyć bój, który oczywiście wygrywamy z bardzo małymi stratami.
I tu jest właśnie minus. U nas ginie góra 5 osób, a u nich wszyscy łącznie z samym Lee, Laresem i pięcioma Magami Wody. Trochę do niedorzeczne...
Modyfikacja ma trochę bugów.
Np. jak pobiegłem sobie do siedzib MW i wróciłem - wywaliło mnie z gry z jakimś dziwnym błędem.
Next. Na tamie stał mi Homer, którym zainteresował się ten gość na A. Oczywiście tępak poleciał przed siebie (stał na wieży), co równało się upadkiem oraz nieszczęsną śmiercią. Musiałem kilka razy save wczytać, by zdążyć szybciej zabić budowniczego tamy.
Następnie po rozmowie z tym na A (był na ziemi, bo jakoś udało mu się spaść nie ginąc), spadł do nas z tej samej wieży Gorn. Oczywiście znowu kilka wczytań zanim udało mi się go pozbyć. Czemu kilka? Bowiem, gdy stracił połowę życia stawał się nieśmiertelny. Musiałem wejsć na wieżę i tam czekać, aż ten na A dokona krwawego żniwa.
Ogólnie ta Wolna Kopalnia jest taka pusta. Są tylko dwie osoby z imionami, które i tak baaardzo mało mówią. A ich dubbing powalił mnie ze śmiechu. Teraz zastanawiam się, czy w pełną wersję grać z nim czy bez niego... Trudny wybór...
Ogółem prolog podobał mi się prawie tak samo, jak Kolonia ÂŻywych Trupów. Jest niedociągnięty, ma błędy, itd. Plus za chęci (no, przynajmniej chcieli dać ten dubbing...) oraz za pomysł (choć nie był zbyt oryginalny...).
Mam nadzieję, że wydany mod będzie o wiele lepszy od prologu i twórcy bardziej się do niego przyłożą.
momo:
Hmm u mnie nie było tak źle. Najpierw zagadałem do tego na zewnątrz haty, on wysłał mnie do niejakiego Gregora. Dubbing jest odjechany, tak więc jego rozmowa z moim bohaterem wyglądała jak rozmowa dwóch żuli z pod mostu, ale ogromny plus za chęci mało kto się na dubbing odważa, a przy okazji można się przy grze pośmiać. No to potem wyruszyliśmy na nowy obóz gdzie po drodze napadło nas paru szkodników. Co prawda do obozu był jeszcze spory kawałek, ale po uporaniu się ze szkodnikami wszyscy biegiem ruszyli na niebieskich. Kiedy dotarłem na miejsce, bitwa trwała już w najlepsze. Nie zostawało nic innego jak się przyłączyć. Coż, u mnie zostało zaledwie 5 osób, także coś ich tam Boba strasznie wycinałeś chyba. Po ukończeniu bitwy ten na A gdzieś uciekł, za to podbiegł do mnie jakiś bolo, mówiąc najpierw że mam skroić pobitych najemników, a parę sekund później, że mam się stawić u pana A. Tak więc idę na wieże, po drodze patrze... Homer. Ale jakim cudem przeżył skoro wszystkich najemników wycięto w pień! Postanowiłem zagadać, ale podobnie jak u Boba Fetta chłopak się przestraszył i uciekł. Za drugim razem poprostu go posiekałem i udałem się do A. Nie miał już za czym także nie zeskoczył, zchodzę na dół. Gdzieś w połowie drogi spotkałem Gorna który tak jak u poprzednika od paru ciosów stawał się nieśmiertelny i w pare sekund mnie posiekał. Potem zwiastun poleciał.
Pomysł ciekawy, ale trochę błędów jest. Mam nadzieję, że ucząc się na błędzie grupy Bananas Studio beta testów nie zlekceważycie. Jak na prolog ''mod jest krótki ale zajebisty'', a wszystko jest wykonane w sposób bardzo profesjonalny: łatwo się instaluje, fajna przy tym oprawa, proste w obsłudze menu(nawet napisy The Modders przed uruchomieniem gry:) Ciekawy jestem obozu myśliwych o którym było przez chwilę słychać. Zostaje cierpliwie czekać na full wypas wersje. Owocnej pracy życzę... ;)
orcwarrior:
Dziękuję za wszystkie opinię!
Miło że paru osobom się nawet spodobało
Ci którzy mnie znają wiedzą ze nie znoszę krytyki, ale się ustatkuje i odpowiem tylko na te mniej podstawne zarzuty Boba Fett'a.
-Ginie góra pięć osób? Widać nie dopasowałeś poziomu trudności do swoich umiejętności.O zmianie poziomu jest nawet napomknięte w readme.
-Gorn kiedy traci połowe życia staję się nieśmiertelny? cóz miało to dodać nieco tragizmu do akcji, niestety zdajarzą się przypadki w których Gorn pada, w najbliszym patchu napewno to naprawimy
-Osobiście uważam dubbing za dość udany, warto wziąść pod uwage to, że nagrywały go tylko dwie osoby(okazyjnie pozdrowienia dla GaJdAtOr'a - musiał podkładać głos 2 osób w jednym dialogu :D )
Rozumiem że komuś dubbing mógł się nie spodobać, ciężko porównywać Aragorn'a i GaJdAtOr'a do osób które podkładały głos do Gothic'a.Naszczescię przez Gothic Starter'a można tez uruchomić wersję bez dubbingu.
-Homer, przyznaję się do winy, zostanie usunięty w najblizszym patchu.
Błędów nie jest tak naprawde dużo, byłoby napewno mniej gdybym miał stały dostęp do internetu.
Pozdrawiam, dziękuję za grę i zapraszam do postowania swoich wyników w Oficjalnej Tablicy Mistrzów Czas Zapłaty Prolog
//Strasznie nieszczęśliwa nazwa :D
Obiecuję ze Czas Zapłaty będzie lepszy.
orcwarrior
orcwarrior:
Niczym cię chyba nie zaskocze
W obecnym stanie zaawansowania prac nad modem ciężko jest określić dokładnie datę wydania, a nawet wstępnie.Staramy się aby mod był jak nalepszy, ciagle dochodzą nowe pomysły do wykonania, a i nie wszystkie stare są w pełni gotowe.Dlatego nie ma mowy o dokładnym określeniu daty wydania mowy, strzelę jednak ze jest możliwe ze mod będzie pod koniec tego roku.
orcwarrior
orcwarrior:
Czas Zapłaty Demo
...juz jest!
Napewno zawsze marzyłeś o własnej działce bagiennego ziela,
dzięki umiejętności "rolnictwo" stanie sią to możliwe!
Nie smakował Ci gulasz z chrząszczy od Snafa? Dzięki
umiejętności kucharstwo sam ugotujesz sobie strawę!
Chciałeś uczciwie zarabiać, ale nigdy Ci to nie wychodziło?
Dzięki rozbudowanej umiejętności kowalstwo stanie się
to możliwe! Po rozgromieniu wszystkich przeciwników na arenie
nadal czułeś żądzę mordu? Czas zapłaty da ci dużo więcej
mięsa armatniego.
To wszystko i wiele więcej możesz przetestować już dziś w
wyrąbanym w kosmos demie Czas Zapłaty.
//Czas Zapłaty Demo to tylko mały żart Prima Aprilisowy The Modders, pozdrawiamy
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej