Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
11 Września
Rajca:
Kultura U.S.A, kultura masowości i populizmu. Tak to jest, że amerykanie z chęcią będą wydawać kasę, na uroczystość po pięciu latach(kasę, którą można by przeznaczyć na pomoc socjalną). Będą biadolić i lamentować, a świat ma zawsze być w nich zapatrzony.
Te światła symbolizujące WTC to już zupełny bezsens, ale jednak ludzie się tym wzruszyli i przejęli.
Nie będę ukrywał, że mnie ta katastrofa nie ruszyła, tak jak nie przejmuję się innymi "tragediami", na które ktoś sobie zapracował.
Tak jak ThoRo napisał, o ofiarach tsunami już się nie pamięta, a my Polacy, którzy tak garniemy się do współczucia stanom i wszystkim innym zapewne w rocznicę zawalenia się hali w Katowicach usłyszymy 5 minutowe spoty w TV i serwisach informacyjnych...
DeadFish:
A CO MNIE TO OBCHODZI?
Wisi mi to, czy to terroryści, czy to spisek rządu, mi to WISI. Olewam to, bo po co tego nie olewać? W cholere, nie zginął nikt kogo znałem, to co sie przejmuje? Na świecie zostało jeszcze dużo ludzi więc wyginięcie nam nie grozi. Siedze sobie w domciu, jem obiadek, piję soczek, i największy mój problem to są lekcje do odrobienia a nie zamartwianie się jakie to było straszne i wogóle zajebiste.
Thoro:
Turing, to się nazywa arogancja. Bez urazy, jednak zachowałeś się chamsko w stosunku do ofiar oraz osób poszkodowanych przez ten incydent. Trochę szacunku do ludzi...
Co więcej, idąc Twoją “ideologią”, możemy olewać praktycznie wszystko bo liczy się przecież to co jest teraz i TYLKO to co jest związane z własną osobą.
Deft:
Ja nawet za bardzo nie wiem jaki był powód tego ataku 11 września. Tak po prostu sobie zaatakowali? Ja tego nie wiem. Nie interesowało mnie to. Mógłby mi ktoś streścić cel tego ataku co i jak? Co do samego ataku to wszystko możliwe. Może rzeczywiście terroryści albo amerykanie. Tego raczej się nie dowiemy. Możemy jedynie podyskutować
Russel:
Co myślicie o atakach z 11 września na WTC i Pentagon ?
Ja uważam że Amerykanie to samobójcy i tyle :/
A wy co sadzicie , i czy szkoda wam budynków wtc ?
Russel
Scalone. Poszukaj zanim coś napiszesz. Nie zaszkodziło by też zorientować się trochę w temacie, ale to już twoja sprawa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej