Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

11 Września

(1/3) > >>

Thoro:
Jak wiemy wczoraj, obchodzono rocznice 11 Września, kiedy to miał miejsce... incydent (nie zamach, mam własne poglądy na ten temat) powiązany z “atakiem” na WTC, oraz Pentagon. Może na początku, co sądzicie o samych uroczystościach?

Wg. mnie to spora przesada. Nie ma, lamentować. Na świecie zdarzały się większe tragedie a dziennie ginie wiele więcej ludzi, niż w tym “zamachu”. Gdzieś tam w Polsce, bodajże w Katowicach(?) postawiono pomnik powiązany z tym wydarzeniem. Tylko po jakiego grzyba? Co ma wspólnego polska z tą durną nagonką amerykanów na samego siebie?

Jeśli chodzi o moje zdanie, jest to tylko zwykła nagonka na samego siebie, aby mieć pretekst do wywołania wojny co z tym idzie pozyskanie ropy bo w istocie tylko oto chodzi w tej całej pozorowanej wojnie pomiędzy bin ladenem, oraz al-kaidą która zapewne czynnie nie istnieje.

alles3:
Jeżęli chodzi o te wszystki uroczystości...
Chciałbyś stracić kogoś bliskiego jak ja? Więc jeżeli nie byłeś w sytuacji, o której tak bujnie opowiadasz to lepiej nic nie mów.

Jeszcze jedna sprawa...
Zgadzam się z Tobą jeżeli chodzi o "wojne" z Al-Kaidą bądź Hezbollach'em.
Ameryce jest za mało tego co mają - dlatego tak się dzieje...  

Arkhan:
Ja bym zaryzykował stwierdzenie że To Amerykanie podpuścili al kaidę do wykonania tego zamachu   Cel? Ropa i bogactwa państw Wschodu.
No cóz, katastrofa jak katastrofa. Codziennie ginią ludzie, inni sie rodzą, to normalny obieg rzeczy. A to że pare naiwnych lamerów biegających z ak-47 i zabijających "dla wiary" ( a w naprawde jej przeciwieństwa xF), puściło samoloty które miały cel jeden- zniszczyć zabić, to cóz, nie jest nowiną to ,  że na świecie panuje zło, terroryzm i wszystko wogóle jest be. CZyja to wina? Ludzi.

"Głupi Giertych"        

Z wyrazami szacunku xD

Thoro:

--- Cytuj ---Chciałbyś stracić kogoś bliskiego jak ja? Więc jeżeli nie byłeś w sytuacji, o której tak bujnie opowiadasz to lepiej nic nie mów.
--- Koniec cytatu ---

Chyba każdy stracił kiedyś kogoś bliskiego, nie wnikajmy już w okoliczności owych strat. Chciałem jedynie podkreślić, że media jak i sama Ameryka robi z tego szum na cały świat tak jakby cały Manhattan poszedł z dymem. Niestety, rocznice równie wielkich katastrof (choćby tsunami), są zwykle zapominane. Jeśli straciłeś, kogoś bliskiego w tym "zamachu terrorystycznym" to bardzo współczuje, jednak nie usprawiedliwia Cię to od racjonalnego myślenia a branie tej tragedii, rocznicy ponad wszystko to moim zdaniem głupota.

--- Cytuj ---Ja bym zaryzykował stwierdzenie że To Amerykanie podpuścili al kaidę do wykonania tego zamachu biggrin.gif Cel? Ropa i bogactwa państw Wschodu.
--- Koniec cytatu ---

Można powiedzieć, ze cała ta "al kaida", jest instytucją sponsorowaną przez rząd bądź w ogóle nie istnieje - w końcu trzeba czymś straszyć lud i mieć argument do kontynuowania wojny.

--- Cytuj ---No cóz, katastrofa jak katastrofa. Codziennie ginią ludzie, inni sie rodzą, to normalny obieg rzeczy. A to że pare naiwnych lamerów biegających z ak-47 i zabijających "dla wiary" ( a w naprawde jej przeciwieństwa xF), puściło samoloty które miały cel jeden- zniszczyć zabić, to cóz, nie jest nowiną to , że na świecie panuje zło, terroryzm i wszystko wogóle jest be. CZyja to wina? Ludzi.
--- Koniec cytatu ---

Naprawdę wierzysz, w terrorystów z nożami do kartonów którzy to właśnie za pomocą tych przedmiotów sterroryzowali cztery samoloty i przejęli nad nimi kontrole?  

Isentor:
Jak dla mnie cały atak terrorystów na U.S.A. to jeden wielki spisek rządu amerykańskiego. Nie będę się rozpisywał o wielu dowodach które o tym dowodzą. Jak wspomniał Thor jest to wymysł, bajka dla ludzi by za bardzo nie czepiali się faktów. A tak naprawdę Bushowi zależy na złożach ropy znajdujących się w Iraku, przecież nie wpadnie tam z armią i nie zdobędzie ich siłą wtedy to on będzie "agresorem". A robiąc to co zrobili wyszło tak iż to oni są ratunkiem dla tamtego kraju.

W całym tym planie chodzi o jedno zniszczyć a następnie odbudować nowy kraj lecz umieścić w nim swoich ludzi by ci pracowali dla stanów.

Co do samych uroczystości są one bezsensowne a stany co rok bębnią o tym tylko po to by znów pokazać jacy to oni są poszkodowani przez terrorystów. Przecież to tylko dwa zniszczone budynki i parę tysięcy [czy ile tego było] ofiar. To mały wynik w wielu kataklizmach ginie kilka razy więcej ludzi ale stany zawsze muszą pokazać całemu światu jakie to im złe rzeczy wyrządzono.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej