Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Uczucie...

<< < (4/5) > >>

Akasemis:
Ja czegoś takiego doświadczam kiedy robię coś co lubię (bez skojarzeń proszę)i potem popatrzę się w np. ścianę to czuję całą radość z życia i zapominam o wszystkich smutkach
Ja osobiście nie rozumiem co,to to OOBE,jeżeli chodzi tutaj o to że we śnie widzę siebie i coś robię (np.zmywam naczynia)to mam takie sny dosyć często (głównie to mam 2 sny,perwszy to taki że mogę przenikać przez ściany i lewitować (l0l)a drugi że jestem w banku podczas jego napadu i jakiś bandyta strzela mi w głowę i kiedy dostanę "kulkę"to się budze z takim potwornym bólem w łbie :D)

Niech mi ktoś trochę dokładnie i na "Chłopski Rozum"wyjaśni co to to OOBE,bo tego nie kumam ;p

Baś-ka:
Sprawdź sobie na wikipedii albo na www.hypnos.pl. Chodzi o świadomy sen w którym masz świadomośc że śnisz, czyli nie że coś ci się śni i oglądasz to z boku tylko jesteś w swoim śnie. Trcohe zawile gadam więc zobacz sobie lepiej na tych stronach co ci dałem.

VwB:

--- Cytat: Rahtar ---OOBE zdarza się podczas snu i nie jest łatwo to wywołać. .
--- Koniec cytatu ---

JA tam OOBE miałem po 35tabletkach Acodinu. Niezwykle łatwo jest o ten efekt, po środkach halucynogennych, generalnie jest to uczucie nie do opisania, jedyne w swoim rodzaju.

Bela:
wbijcie sobie do główek że OOBE to nie świadome śnienie.. OOBE to skrót od Out Of Body Experience, czyli zjawisko, w którym jesteśmy w stanie astralnie opuścić swoje ciało i przenieść się "duchem" gdziekolwiek chcemy. Pokuszę się o stwierdzenie że zubożałą wersją szczątkową OOBE możemy nazwać nasze zwykłe zawieszki jakie często łapiemy, kiedy praca mózgu schodzi do niższej częstotliwości, czyli wtedy, kiedy się wyłączamy :P

A świadome śnienie to nie OOBE tylko LD - umiejętność kontrolowania własnego snu. Dużo ludzi nie pamięta w ogóle swoich snów, inni pamiętają ale całkowicie poddają się scenariuszowi narzuconemu przez podświadomość, a LD pozwala nam zapaść w realistyczny sen, w którym wszystko możemy kontrolować, możemy latać, ujeżdżać różowe słonie, uprawiać seks z kimkolwiek się chce. Jedną z technik zapadnięcia w LD jest intensywne marzenie o czymś przed snem, wraz z wizualizacją tego marzenia. np chce żebym we śnie zaliczył pół panienek że skzoły, to gdy leżę w łóżku i mam zamiar zasypiać, marzę sobie i wyobrażam jak wparowywuje do szkoły z neseserem pełnym gum, panienki się ustawiają w kolejce a ja pokolei każdą posuwam ( zdokładnym uwzględnieniem szczegółów). Do tego dochodzą jakieś wprowadzanie mózgu w jakąś fazę, ale to trzeba ćiwczyć osobno. W LD można zapaść nieświadomie o poranku, kiedy to sen jest najdelikatniejszy, kiedy człowiek jest na pograniczu snu i rzeczywistości.

Ludzie czytajcie zanim zaczniecie pieprzyc farmazony..

Baś-ka:

--- Cytuj ---A świadome śnienie to nie OOBE tylko LD - umiejętność kontrolowania własnego snu. Dużo ludzi nie pamięta w ogóle swoich snów, inni pamiętają ale całkowicie poddają się scenariuszowi narzuconemu przez podświadomość, a LD pozwala nam zapaść w realistyczny sen, w którym wszystko możemy kontrolować, możemy latać, ujeżdżać różowe słonie, uprawiać seks z kimkolwiek się chce. Jedną z technik zapadnięcia w LD jest intensywne marzenie o czymś przed snem, wraz z wizualizacją tego marzenia. np chce żebym we śnie zaliczył pół panienek że skzoły, to gdy leżę w łóżku i mam zamiar zasypiać, marzę sobie i wyobrażam jak wparowywuje do szkoły z neseserem pełnym gum, panienki się ustawiają w kolejce a ja pokolei każdą posuwam ( zdokładnym uwzględnieniem szczegółów). Do tego dochodzą jakieś wprowadzanie mózgu w jakąś fazę, ale to trzeba ćiwczyć osobno. W LD można zapaść nieświadomie o poranku, kiedy to sen jest najdelikatniejszy, kiedy człowiek jest na pograniczu snu i rzeczywistości.

Ludzie czytajcie zanim zaczniecie pieprzyc farmazony..
--- Koniec cytatu ---

Mój błąd przepraszam ale pomyliło mi się z tym co pisali wcześniej. Po za tym OOBE dotyczy też uczucie oglądanie siebie z tyłu tylko nie pamiętam o co chodziło.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej