Autor Wątek: Ulubiony Bóg  (Przeczytany 69354 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

Odp: Ulubiony Bóg
« Odpowiedź #80 dnia: 15 Lipiec 2008, 15:02:19 »
Chyba pisałem już w tym temacie o Adanosie. Cóż moje zdanie w tej sprawie często sie zmienia. Teraz na pewno moim ulubionym bogiem jest Beliar. Może nie przepadam siać zgrozę i chaos ale lubię nekromancję i asasynów którzy w Gothicu w niego wierzą.

To jest chyba mój najpewniejszy wybór który nie powinien się zmienić

Offline Freek

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
  • Dark Temp
« Odpowiedź #81 dnia: 15 Lipiec 2008, 15:33:42 »
Moim ulubionym bogiem jest Innos , dlatego że rebelianci w niego wieżą , a ja zawsze gram po stronie rebeliantów ^^ A pozatym go lubię  8)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 15 Lipiec 2008, 15:33:42 »

yankus97

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 17 Lipiec 2008, 15:17:22 »
Którego z trzech bogów najbardziej lubicie?Ja najbardziej lubię Adannosa ponieważ pilnuje charmonii,
stworzył świat w gothicu,jest bogiem wszyskich mórz,rzek,jezior,oceanów i wszyskiego co jest związane z wodą.poza tym ma fajnych  magów.

Pozdrawiam,Ronaldhinio.

ja tez uwielbiam adanosa bo jest bogiem harmoni  i pokoju. Moim zdaniem jest on ze wszystkich trzech bogów najpotężniejszy

Offline Lney

• Kret
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 24 Lipiec 2008, 16:40:10 »
Moim ulubionym bogiem jest innos , jestem palladynem dumnie walczącym za światło innosa i wyżynam w pień cały pomoit beliara,po za tym lubię nordmarczyków a oni również trzymają stronę innosa.
« Ostatnia zmiana: 24 Lipiec 2008, 16:41:45 wysłana przez Lney »

Offline Mc

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
  • Liczy się równowaga, reszta jest nieważna.
« Odpowiedź #84 dnia: 24 Lipiec 2008, 16:43:08 »
Moim ulubionym bogiem jest bóg harmoni, równowagi, wody i lodu... no dobra już nie będe kręcił po prostu Adanos jak któś się do teraz nie domyślił ^^.

Offline Zamaskowany

• Kret
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 31 Lipiec 2008, 17:02:17 »
Moim ulubionym bogiem jest Beliar. Nadaje on całej grze mroczny klimat. Poza tym ma fajnych wyznawców i jego magia jest potężna.

Offline Kirgo32

• Myśliwy
  • Reputacja: 3
  • "Nawet piekło ma swoich bohaterów."
« Odpowiedź #86 dnia: 31 Lipiec 2008, 20:38:10 »
Ja najbardziej lubię Innosa, ponieważ jest to bóg dobra, sprawiedliwości itd itd. Jeżeli dobrze pamiętam, to według twórców gry stworzył On słońce, czyli "środek" niezbędny do życia wszelkim istotom. Grając w gry RPG najczęściej wybieram stronę dobra. Poza tym grając w Gothic 1, Gothic 2 i Gothic 2 Noc Kruka musimy grać po stronie dobra, przez co trochę się już przyzwyczaiłem.

Offline KravMaga1993

• Kret
  • *
  • Bronią mędrca jest słowo, bronią wojownika miecz.
« Odpowiedź #87 dnia: 16 Sierpień 2008, 14:17:00 »
Moim ulubionym bogiem jest Innos, gdyż on jest dobrym bogiem. Ma zamiar rozszerzać dobro, a nie zło. Mimo że jego bratem jest nikczemnik - Beliar.

Offline Azariel

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -4
  • cudów nie ma, wszystko ściema
« Odpowiedź #88 dnia: 17 Sierpień 2008, 18:56:04 »
Moim ulubionym bogiem jest Beliar.Potężny,bezlitosny,mroczny.Nie będę ukrywał że Beliar jest według mnie najlepszy,bo ma:
-smoki
-potężną magię
-asasynów
-śniącego
-niekiedy ma ożywieńców
-Wiem niby przewaga liczebna grze nie znaczy dużo,ale realnie Beliar po prostu pokonał by Innosa.Adoanos czuwa żeby się nie pozabijali ale Beliar mógł by wysłać na ziemie swojego wybrańca który tam osłabił by jakoś Adanosa,dzięki czemu Beliar zabił by Innosa osiągając swój cel.

McSloniu

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 20 Sierpień 2008, 21:28:11 »
Którego z trzech bogów najbardziej lubicie?Ja najbardziej lubię Adannosa ponieważ pilnuje charmonii,
stworzył świat w gothicu,jest bogiem wszyskich mórz,rzek,jezior,oceanów i wszyskiego co jest związane z wodą.poza tym ma fajnych  magów.

Chyba Innos stworzył świat, kto był pierwszym bogiem Innos. Bóg paladynów dlatego zawsze go wybieram i Wałcze w imię dobra. Szanuje jednak zwolenników Adanosa i wspomagam ich w działaniach, ale TYLKO w dobrym celu. Natomiast walczę i tępię wyznawców Beliara. Oczywiście w grze Gothic ;]

Offline Sarkasmus

• Kret
  • *
  • Cóż może zmienić naturę człowieka?
« Odpowiedź #90 dnia: 21 Sierpień 2008, 20:15:17 »
Moim ulubionym bogiem jest Beliar. Jest bogiem zła, wierzą w niego orkowie i ludzie i bez niego w g1-2 nie byłoby fabuły. Beliar triumfowałby z Innosem gdyby nie bezimienny (chociaż nawet z, wygrywa).
Chyba Innos stworzył świat, kto był pierwszym bogiem Innos. Bóg paladynów dlatego zawsze go wybieram i Wałcze w imię dobra. Szanuje jednak zwolenników Adanosa i wspomagam ich w działaniach, ale TYLKO w dobrym celu. Natomiast walczę i tępię wyznawców Beliara. Oczywiście w grze Gothic ;]

Innos nie stworzył świata osobiście, jak powiedział chyba Xardas, że bez jakiegokolwiek z bogów nie byłoby ziemi. Bez innosa nie byłoby ziemi jak i bez Beliara czy Adanosa.

Offline Nefarius333

• Kret
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: 30 Sierpień 2008, 12:01:03 »
A ja tam wole Adanosa bo trzyma tych zabijaków w ryzach.

Offline Eskel

• Kopacz
  • **
  • Najlepszą obroną jest atak!
« Odpowiedź #92 dnia: 24 Wrzesień 2008, 19:51:43 »
Moim ulubionym Bogiem jest Innos i Beliar. Ale bardziej wole Innosa bo jest potezny a gdyby nie bezi to Beliar zabiłby Innosa a jeszcze wczesniej Adanosa. JAkaś równowaga jest, nie?

Offline Crayer

• Kret
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 12 Październik 2008, 17:53:40 »
Moim ulubionym bogiem jest Innos. Jest patronem światła, sprawiedliwości i ognia. Ma przychylnie nastawienie do śmiertelników i czyni wiele dobrego. Jest bogiem Paladynów, Magów Ognia i Barbarzyńców z Nordmaru. Ogółem Innos jest dla mnie najlepszy 8).

Offline Insane

• Kret
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: 22 Październik 2008, 19:20:46 »
Moim ulubionym bogiem jest Beliar... Dlaczego? Jakoś zawsze lubiłem ścieżkę ciemności w grach poza tym teza że dobro zawsze wygrywa nudzi mnie już od dawna :P

Offline master25

• Kret
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 21 Listopad 2008, 15:26:11 »
Moim ulubionym bogiem jest Beliar ponieważ ma silne sługi, najmocniejszą magię (np. Tchnienie ÂŚmierci, Fala ÂŚmierci, Krzyk Umarłych). Lubie go też bo gdyby nie on to fabuła Gothica była by denna bo Bezi nie miał by z kim walczyć.

Offline RoleR

• Kret
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 29 Listopad 2008, 12:28:06 »
Moim ulubionym bogiem jest Adanos, może być też Beliar. Dlaczego adanos bo jest dla mnie najmądrzejszy z trójki braci. A beliar dlatego bo jest zły w przeciwieństwie do Innosa.

Paweł I

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 29 Listopad 2008, 13:47:31 »
Moim ulubionym bogiem jest Beliar dlatego że:
-wierzą w niego Orkowie
-jego ludem wybranym są Asasyni
-kapłani Beliara to Czarni Magowie

Offline MoRTyL

• Kret
  • *
  • MoRTyL
« Odpowiedź #98 dnia: 19 Grudzień 2008, 16:45:15 »
Moim ulubionym bogiem jest Adanos . Jest on władców wszelkiej wody . Jego magowie mają najlepsze czary . Nie jest po żadnej stronie wojny Innosa ,ani Beliara . I to on stworzył świat .

Oktawian August

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 19 Grudzień 2008, 18:44:50 »
Moim ulubionym Bogiem jest Innos dlatego że:
-Innos jest mądry i sprawiedliwy.
-Według mnie magia Innosa jest najpotężniejsza.
-Innos jest łaskawy i dał ludziom ogień.
-Wierzą w niego Paladyni ,którzy są moją ulubioną frakcją w całej serii Gothic.
-Innos jest moim ulubionym Bogiem w serii Gothic.
« Ostatnia zmiana: 17 Wrzesień 2009, 19:46:44 wysłana przez Taurs »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 19 Grudzień 2008, 18:44:50 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything