Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubiony Bóg
Dementor:
Ja głosuje na Adanosa, dlatego, że nawet w 3 gdy gra się jego drogą, to ludzie i orkowie są przyjaciółmi. Innos chce tylko krwi Beliara, beliar-Innosa. Gdyby nie Adanos, bracia pozabijaliby się
Serail:
Trudno jest jednoznacznie stwierdzić który Bóg jest moim ulubionym, postaram się więc wypisać wszystkie dobre i złe strony bóstw.
Beliar- Bóg ciemności, jest stworem nikczemnym i mściwym, potrafi skazać cię na wieczne potępienie, kiedy okażesz mu trochę niesubordynacji, jeśli jednak jesteś jego wiernym sługą, to może zrobić z ciebie bogatego człowieka.
Innos- Bóg ognia i życia, Innos jest Bogiem, którego wyznają mieszkańcy Khorinis, Myrtany i Nordmaru (nie ma informacji o wyspach południowych), bóstwo to jest znacznie bardziej wyrozumiałe od Beliara, lecz nie daje swoim kapłanom takiego bogactwa jak Beliar. Magowie ognia żyją w skromnie, bez luksusów.
Addanos- Bóg, który dba o równowagę pomiędzy Innosem i Beliarem, jest władcą wód w każdej postaci, jest to Bóg miłosierny, ale potrafi wykorzystać swoją władzę do zniszczenia całej cywilizacji (vide Jarkendar). Jego sługi, czyli magowie wody noszą niebieskie szaty symbolizujace wodę, magowie wody nie mieszkają w klasztorach, lecz chodzą po pustyni Varrantu i nauczają niewiernych ludzi, zachowanie takie jest obce kapłanom Beliara i Innosa.
Po dogłębnej analizie, myślę iż najlepszym i ulubionym bogiem zostaje Addanos.
stachu king:
--- Cytat: mejdej ---Najbardziej lubie Innosa. W grze dla mnie najfajniejsi byli Magowie Ognia. Podobał mi się ich klasztor (w sumie najlepsze miejsce w Gothic2). A wracając do tematu to lubie Innosa ponieważ czary ognia najbardziej mi się podobają ze wszystkich dostępnych.
--- Koniec cytatu ---
Fajna sygna,mejdej.
żeby nie spamować,moim ulubionym bogiem jest innos,ale nie dlatego że ma palków tylko magów ognia chociaż imiona mogli dać im lepsze:np pyrokar(kara pyrokara,rymuje się),serpentes(serpentyna chyba),ulthar(miało chyba być ulthra),karras(za karę?) .W ogóle życie z samym Innosem , byłoby dużo lepsze,Adanos powinien wspomóc Innosa a nie zachowywać równowagę ,bo on tylko jest dlatego żeby Beliar dalej istniał.W ogóle ludzie , jak można się stawiać jako wyznawcy Beliara , a niektórzy z was się ministrantami okazują, przecież to tak,jakby wielbić Hitlera bo naziści mieli fajne mundury,wiem,że ładuję zbyt dużo emocji,ale według mnie to jakiś absurd.
stachu king:
--- Cytat: Hadriel ---Ja natomiast na Beliarem. Jest cudownie zły i mroczny . Po za tym lubię trochę chaosu i zniszczenia w grze a Beliar jest świetnym tego przykładem.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli tak lubisz chaos i zniszczenie to już wiem kto zrzucił bombę z bombowca na Hiroszimę (tak na serio był to pułkownik P.Tibets.)
Dowódca Paladynów:
Proste że moim ulubionym bogiem jest Beliar.Dlaczego?
-Zły bóg świata Gothic
-Ma fajnych magów
-Stworzył mroczne rzeczy
-Lubię,gdy w grze jest trochę chaosu i zniszczenia
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej