Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Ulubiony Bóg

<< < (12/31) > >>

xardi:
Ja najbardziej lubię Adanosa,bo jest bogiem harmonii,władcą wody i to on stworzył świat  .

Uchiha Sasuke:
Moim ulubionym bogiem jest Adanos choć morze wam się wydawać że Innos z racji wyznania na forum ale tak nie jest.
Adanos strzeże równowago i charmonii jest władcą całej wody w świecie Gothica i  stworzył cały świat w którym zyje beimenny

szczurek7:
Mój wybór to Adanos !
Pilnuje ładu we Wszechświecie ! Przewodzi potężnej magii , A jego wyznawcy ( czyt.: MAgowie )
umieją ją mistrzowsko pokierować i skumulować . Adanos jest twórcą i Katem starożytnego , Wspaniałego ludu w Jarkendarze !
To jego magowie i gildia magów pod jego przewodnictwem podobają mi się najbardziej !

Bezimienna_:
mam sprzeczne uczucia co do tego...  
z jednej strony Adanos - bóg harmonii, pilnujący, by w świecie była równowaga między Innosem (dobrem), a Beliarem (złem). poza tym stworzył świat, wodę, rośliny... jakoś tak od razu zyskał moją sympatię. magowie wody są fajni :D

z drugiej strony Beliar (strasznie mi się podoba jego imię) - bóg zła, chaosu, jest tajemniczy i jakby "zakazany", a wszystko co zakazane, wiadomo, pociąga :D z resztą jego wyznawcami są nekromanci, których wręcz uwielbiam, władają oni potężną magią, jaką nie władają inni magowie. bo wyznawców Beliara jest niewielu, ale są potężni, czy jakoś tak xD

pozdro

Artex:
Moim ulubionym bogiem jest Adanos. Jest on bogiem równowagi i harmonii. Jego słudzy (magowie wody) mają fajne czary i nie stroją takich ważniaków jak paladyni czy magowie ognia

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej