Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Ulubiony Bóg

<< < (2/31) > >>

Arkhan:
Moim ulubionym Bóstwem w serii Gothic jest oczywiście Adanos. Z paru prostych powodów, po pierwsze, utrzymuje równowagę na świecie, co jest niezmiernie ważne, jest bogiem wód, mórz, jezior, i koloru niebieskiego [mojego ulubionego   ]. Wyróżnia sie sie wielką mądrością, a nie jak inni Bogowie - pycha oraz żądza niszczenia.

Z wyrazami szacunku...

MenThor:
No pewnie nie trudno domyślić sie, że Adanos to mój ulubiony bóg. Stworzył on ludzi i dał im wszystko niezbędne. Wyobraża sobie ktos jak wygladałby świat gdzie nieustannie Beliar i Innos walczą ze sobą? Na świecie istniałby tylko ogień i popiół, ponieważ zawzięci bogowie walczyliby tylko nie myślac o niczym innym. Gdy między nimi stoi najmłodszy z bogów to na świecie "w miarę" (nie mówiąc o orkach) panuje harmonia. Oczywiście zło istnieje pochodzi od Beliara, ale nie jest znowu tak źle i na świecie jest dobro i braterstwo pochodzące od Innosa. Myśle, że Adanos wie, że nie należy z niczym przesadzać tak jak i z nadmierna chwałą oddawaną jednemu tylko bóstwu. Najlepsze jest to, że pozostali bogowie przed obliczem Adanosa słabną i nie moga mu nic zrobić. Nie mówie jednak, że to Adanos jest najważniejszy wśród nich, bo najważniejszy jest zdecydowanie Innos, ale ja i tak lubię najbardziej boga wody i harmonii.

Casano:
Oczywiście, moim ulubionych bogiem dla którego zrobie wszystko jest oczywiscie Innos, postać dobra i szczęscia. Zawsze jest przy nas, i to on nam pomaga zniweczyć zło jakie panuje na wyspie. Bez niego mało co bysmy zdołali. Jest i będzie zawsze lepszy od swojego wroga Beliara.

Metztli:
ÂŚwiat bez zła był by nudny... Pozatm moje życie to jeden wielki chaos więc jak nie trudno zgadnąć moim ulubiony bóstwem jest Beliar. Tak pozatym jego wyznawcy to przewarznie nekromanci, moja ulubiona profesja. W jego władaniu są demony... a to wspaniałe i przerażające istoty...

Jasio:
Moim ulubioym Bogiem jest oczywiśćie Adanos, jest Bogiem harmonii, stworzył świat, pilnuje aby pozostała dwójka Bogów się nie zabiła i jest najpotężniejszym Bogiem. A gdzie Adanos stanął tam ani Innos ani Beliar nie zdołali nic zrobić ( czy jakoś tak).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej