Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubiony Bóg
Bandito:
Moim ulubionym bogiem w świecie gothic jest oczywiście Beliar. Po tylu latach walki ze swoim bratem Innosem to Beliar zaczyna wygrywać, i staje się coraz potężniejszy podczas gdy Innos słabnie. Jego sługi opanowały już
prawie cały śiat i gdyby nie nasz Bezi jego walka z Innosem była by już przesądzona.
The Grey Master:
Mój ulubiony bóg - Adanos. Potężny i mądry, a jednocześnie nie stawający po żadnej ze stron w wojnie Innosa z Beliarem, lecz starający się utrzymać równowagę. Jego słudzy, Magowie Wody, są pokojowi i skromni, w przeciwieństwie do choćby Magów Ognia, którzy w swoich klasztorach otaczają się bogactwami.
Giker:
Ja uwielbiam Beriala gdyż... jest zły. Rządzi on magią przywołania czy magią śmierci. Zauważcie że są to czary najsilnijsze np. w Gothic 1 Fala ÂŚmierci Uriziela... poza tym Berial to chyba częste określenie (nie tylko w Gothicu) diabła i ta nazwa mi się podoba do tego stopnia (UWAGA!) że nazwałem swojego chomika Berial!
pozdr all (pozdrawiam ja i chomik)
Zigur:
Ja lubie Beliara bo jest bogiem chaosu (w czym jestem dobry ) poza tym ma fajne imię i potężne czary(Fala śmierci i Armia ciemności). Ma potężne sługi (ÂŚniący, Smok-Ożywieniec...) i stworzył najleprzą broń w Gothic 2 NK - Szpon Beliara.
Russel:
Moim ulubionym bogiem jest Adanos
Pilnuje ruwnowagi między Innosem Beliarem , wiem że podczas zakładania konta napisałem że jeste wyznawcom Innosa , ale porpostu wiecej ludzi wieży wy Innosa ale tak naprawde bardziej wole Adanosa xD
PozDRo Russel
P.S wydaje mi się że Innos ma wiekszom moc , noi przeciesz Bezzimienny jest WYBRAĂCEM Innosa
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej