Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Magowie Ognia vs Magowie Wody
Infernal:
Jeśli chodzi o Gothic I to uważam że zdecydowanie Magowie Wody zwyciężyli by takie starcie.
Mówiąc już o pozostałych częściach Gothic'a to nie jestem pewien...ale wydaje mi się że nawzajem by się powybijali bo mają bardzo podobne moce.Zależy też po której ze stron stanął by Xardas;] Wiem że wyznaje on raczej 3 bóstwo, ale gdyby dołączyć go tak do którejś z 2 wyżej wymienionych grup to on przeważył by szale na zwycięstwo u danych magów;]
Dzid:
Witam! Jako że to mój 1 post proszę mi zwrócić uwagę na błędy
Hmmmm.... Ciężka sprawa... Magowie Wody mają przewagę nad Magami Ognia tylko w Gothic 1, W Gothic 2 zarówno magowie ognia, jak i wody dysponują 6 kręgiem.
W Gothic 3 sprawa była by dość skomplikowana, gdyż nie wiadomo czy Karrypto i reszta magów zna lepiej niż magowie wody prastarą wiedzę (przynajmniej tak mi się zdaje). MW mogą przywoływać potwory do pomocy, więc trzeba się zastanowić czy każdy mógłby wykorzystać wszystkie moce 3 bogów (np. Magowie wody moce Beliara czy MO moce Adanosa).
Nie wiadomo czy Xardas byłby mile widziany na placu, raczej wszyscy magowie zaczęli by od niego.
Magom ognia pomagali by paladyni, a magom wody, jeżeli już ktoś, to tylko koczownicy (w Gothic 1 i Gothic 2 najemnicy(w Gothic 2 też, Lares mówił że nawet teraz Lee biłby się za nich)). Bój by próbowali przerwać druidzi (chyba że stanęli by po stronie magów wody).
Zwycięstwo nie zależy od szat, czy od czarów, tylko od UMIEJĂTNOÂŚCI!!!
Ciekawe za kim stał by Bezimienny :)
Airyx:
Moim zdaniem wygraliby magowie wody, oczywiście przy odpowiedniej taktyce: atak z zaskoczenia (lodową falą, czy bryłą lodu) i wszyscy magowie ognia są unieruchomieni . No a potem to już wiadomo... Ale z drugiej strony, gdyby jakiś mag ognia zaatakował (także z zaskoczenia) obszarówkami, takimi jak ognista burza i deszcz ognia, to wtedy ekipa Saturasa miałaby przechlapane... Tak więc trudno mi ocenić jaki byłby wynik takiego starcia
Croc:
Magowie Ognia, ponieważ ich zaklęcia są lepsze
wiedzmin4269:
Magowie Wody bo mają 5 kręgów a Ognia tylko 4
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej