Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Homotubisie?
Szarleǰ:
Zapewne wielu z was, słyszała, że nasza kochana pani Ewa Sowińska - rzeczniczka praw dziecka, twierdzi, że znana nam wszystkim bajka "Teletubbies", a dokładnie jedna z postaci - Tinki ÂŁinki (nie wiem jak sie pisze) promuje homoseksualizm, ponieważ nosi damską torebkę!
--- Cytuj ---Poproszę moich psychologów z biura, by obejrzeli bajkę "Teletubbies" i ocenili, czy może być ona pokazywana w telewizji publicznej - deklaruje w rozmowie z "Wprost" rzeczniczka praw dziecka, Ewa Sowińska.
Chodzi o sugestie, że popularny animowany program dla najmłodszych promuje homoseksualizm. - Słyszałam o tym problemie. Sprawa jest niezwykle delikatna, bo ta bajka jest wyjątkowo przez dzieci lubiana - informuje Wprost.
- Mnie się zdarzyło kiedyś obejrzeć jeden z odcinków i muszę przyznać, że te postaci wydały mi się bardzo sympatyczne. Jest jednak prawdopodobnie problem jednej z postaci - twierdzi Sowińska. - Zauważyłam, że Tinky Winky ma damską torebkę, ale nie skojarzyłam, że jest chłopcem. W pierwszej chwili pomyślałam, że ta torebka musi temu teletubisiowi przeszkadzać. Taki balast niepotrzebny. Później się dowiedziałam, że w tym może być jakiś ukryty homoseksualny podtekst - twierdzi Sowińska.
Teletubbies (Teletubisie) to serial telewizyjny przeznaczony dla najmłodszych dzieci, produkowany w latach 1997 - 2001 przez Ragdoll Productions na zamówienie stacji BBC.
Postacie teletubisiów zostały stworzone przez Anne Wood, dyrektora produkcji Ragdoll Productions, oraz psychologa Andrew Davenporta, który napisał scenariusz każdego z 365 odcinków.
Program szybko osiągnął sukces komercyjny, zarówno w Wielkiej Brytanii, jak i poza nią. Oceniany dobrze przez krytyków jako edukacyjny, dopasowany do specyfiki rozwojowej dzieci oraz wielokulturowy. Wygrał nagrodę BAFTA w 1998 oraz Nickleodeon UK Children's Award. Program jest nadawany w 120 krajach i został przetłumaczony na 21 języków. W Polsce pokazywały go m.in. TVP i Canal+ oraz Zoneclub.
Pomimo iż serial Teletubisie jest adresowany do dzieci w wieku 1-4 lat, stał się popularny wśród starszych pokoleń, szczególnie studentów, którzy nosili koszulki z podobiznami postaci serialu.
ÂŹródło: wprost.pl- kk - wikipedia
--- Koniec cytatu ---
Cały artykuł z wp.pl.
Czy nie uważacie że to śmieszne? Bajka chodzi od kilku ładnych lat i jeszcze chyba nikt sie nie zorientował, że któraś z tym zacnych maskotek może być homo. Poza tym, czy którekolwiek dziecko w wieku chociażby do 5/6 lat bo i takie zapewne oglądają te bajkę, wie co to jest homoseksualizm? szczerze wątpię.
Jako, że głupota ludzka jednak nie zna granic, to na teletubisiach się nie kończy.
Podobne rzeczy mówi się o ÂŻwirku i Muchomorku (dlaczego mieszkają razem?) oraz o smerfach! Bo czemu smerfetka jest jedyną khm... kobietą (?) gronie naszych kochanych smerfnych maskotek?
I pytanmie pozostaje jedno... czy temu babsku nie poprzewracało się kompletnie we łbie. Tożto bajki dla 5-letnich dzieci mają promować homoseksualizm, choć nikt o tym nawet nie wie? Cóż, prawdopodobnie wielu z was będzie miało odmienne zdanie na ten temat, bo co jak co, ale mężczyźni (chłopcy?) z reguły torebek nie noszą, jednak jakiś tam psycholog stwierdził, że teletubisie nie mają płci, są to jedynie maskotki do zabawiania młodszego pokolenia. To samo się tyczy ÂŻwirków.
U Smerfów jest całkiem inna sytuacja, ale wątpię, by ktoś miał na celu rozpowszechniać homoseksualizm przez tą bajkę. Homofobia, ot co, bo jak inaczej można nazwać zachowanie oraz pomysły tej kobety?
Dante:
Moim zdaniem wniosek że Tinki ÂŁinki jest homoseksualistą jest bzdurny. Dziecko oglądające Teletubisie nie jest w stanie wydedukować homoseksualizmu z tej bajki. Poniewąż nie wie co to jest wogóle ten cały homoseksualizm. Przez takie durne podejrzenia dzieci dowiadują się z TV co to jest i w tym trzeba szukać problemu. A nie w jakiejś torebce u fioletowego stwora. No cóż władza niby taka mądra i buahaha niewiadomo co a tępi jak pień.
buggeer:
A jak dla mnie w tej bajce wszystko jest możliwe. Zawsze myślałem, że coś z nią jest nie tak. Na pewno nie 'propagowanie' homoseksualizmu, bo to jest wymysł rządu. Przecież choćbym gapił się przez 24 godziny na gejów nie przyłączyłbym sie do nich. Co najwyżej miałbym problem z trawieniem - sorry jeśli ktoś to uzna za homofobię. to tylko moja prywatna opinia, źle mi się patrzy na takie rzeczy. Wracając do teletubisiów: takie rzeczy są jak dla mnie gorszące... nigdy bym ich swojemu dziecku nie pokazał<lol2> Zakazać i to natychmiast. I jeszcze spalic przed sejmem jaki kiedyś książki o potterze :D
A co do smerfów i muchomorka to po prostu są już żart reporterów. Ale szczerze to po prostu jedna wielka zbita... ciekawe co jeszcze wymyślą... Chyba, że coś w tym jest: już w shreku ciastko mówiło, że żwirek kręci z muchomorkiem. Może spotkało jakiegoś tajnego współpracownika. A może teletubisie są wrogimi agentami żydomasońskimi i próbują podbić świat <lol>...
Respev:
Wszyscy nie macie racji :] To wszystko to prawda. Dowód: http://www.youtube.com/watch?v=U7XC-c70VyI A tak prawdę mówiąc, co z tego, że coś lub ktoś z kreskówki ma torebkę? Przecież żaden gej nie nosi takowej
Isentor:
Ja wiedziałem, że Polacy w rządzie mają zabójcze pomysły ale to już przesada. Nie no najpierw czepiali się homoseksualizmu itp. rzeczy teraz czepiają się bajek przygotowanych specjalnie przez psychologów dla małych dzieci zarzucając tak absurdalny pomysł.
Skoro teletubisie promują homoseksualizm to przypatrzmy się takim smerfom banda niebieskich gejów odzianych w skąpe spodenki z jednym transwestytą na czele (smerfetka) - zakazać. Taki Kubuś Puchatek i jego miłość do chłopca no związek homoseksualny BA zoofilia, że już nie wspomnę o brykaniu tygryska...zakazać.
Muminki gdzie każdy zwierzak chodzi obnażony - wyglądają jak po kastracji takie coś może źle wpływać na młode umysły. O pszczółce Mai nie wspomnę bo za bardzo bzyka to też nie pasuje pewnie rzecznikowi...zakazać po trzy kroć. Tak można wymieniać w nieskończoność opierając się na absurdalnych powodach ale oczywiście jak ktoś ma już homofobię to zawsze sobie coś znajdzie. Najlepiej niech puszczają dzieciom orędzie prezydenta...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej