Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Jak szybko przeszliście Gothica?
Deivos:
Przygodę z serią Gothic zacząłem od 2 częśći. Przeszedłem ją w jakieś 3 tygodnie. Później zdobyłem 1 i przejście jej zajęło mi jakieś 2 tygodnie. Oczywiście, gdy grałem w którąś z tych części po raz kolejny i kolejny trwało to dłużej, gdyż znałem już fabułę i nie spieszyło mi się. Wolałem poznawać ten świat w drobnych szczegółach i bez pośpiechu. Generalnie jednak nie jestem zwolennikiem pobijania rekordów szybkości itd. Seria gier Gothic to wspaniale wykreowany świat, gdzie każdy nawet najdrobniejszy szczegół ma w sobie coś magicznego i niepowtarzalnego. Gothic to po prostu gra z klimatem i moim zdaniem jakiekolwiek wyścigi to zwyczajna głupota
Pozdrawiam.
Kaer:
Ja również zacząłęm od 2 części i przejście jej zajęło mi rok (!) gdyż utknąłem w Górniczej Dolinie. Najszybiciej przeszedłem w 4 dni. Gothica jeden przechodziłem nejdłużej 5 tygodni, a najkrócej tydzień. w GIII nie grałem (za słaby komp).
MeGorT:
Czytając te wasze posty, nie dobrze mi się robi...
Tak pomyście logicznie...Odpalam Gothica i co zaczyna się Wyścig Szczurów?...Szybko, szybko...ÂŻeby przejść to w 3 godziny. Otóż nigdy żadnej serii nie przeszedłem szybciej niż w 2 tygodnie, dla mnie gra jest po to aby wyssaś z niej każdy soczek, np. Zawsze jak ukończyłem którąś z Serii Sagi Gothic to zawsze miałem ukończone wszystkie questy, spory ekwipunek chociaż połowa nie przydatna, naprawdę ogromny poziom, nauczone prawie że wszystko na max, tak więc końcówkę przy moich statach ukończyłby nawet pięciolatek, dlatego nie warto grać na ilość, czas, ale na jakość i styl przejścia gry...Według mnie temat nie jest zbyt sensowny..
Revagus:
G1-Najdłużej około 1,5 tygodnia najkrócej 3 dni
G2-Najdłużej Prawie mieściąc z powodu że co chwila mnie zabijał jakiś potwór Najkrócej 7 Dni
G2 NC-Najdłużej 2 tygodnie najkrócej 4 dni znałem już fabułę
G3-Nie grałem za słaby komp
Anmarius:
Hmm, niektórym, że nie liczy się, jak szybko się przejdzie grę, tylko w jaki sposób. Ja osobiście, grę Gothic I przechodziłem dosyć długo. Już nie pamiętam dokładnej daty, lecz pamiętam, że zajęło mi to więcej, niż miesiąc. Starałem się wtedy odkrywać przeróżnie "sekrety" oraz wszysto poprzechodzić. W sumie, to czasem mogę przejść grę na czas, ale po co, jeśli to nie ma najmniejszego sensu
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej