Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Thorus...i Lee
Dante:
Nie było takiego tematu więc.Większość z was pamięta zdanie , gdy zabiliśmy kruka w Jarkendarze. Mówił on "B edziesz mijał wiele rozgałęzień dróg i łuków , a przy jednym z nich będe Ja". Dochodzę do sedna. Miałem nadzieje , a raczej byłem pewny że PB przygotuje dla niego dość duży wątek. A tu co? Marne pare wierszy prz zamku w Trelis i wszystko byłem zdecydowanie zniesmaczony. A tym bardziej , że gdy wychodziliśmy z górnego poziomu obozu bandytów w G2:NK był on nam wdzięczny a tutaj chamski i burakowaty.
To samo z Lee. Podczas podróży po miastach Myrtany dowiadujemy się , że nasz ulubiony Generał znajduje się w Nordmarze. W trakcie gry rozbudziło we mnie to chęć kroczenia ku śniegom Północnej części królestwa Myrtany. Zachodze do Klanu Młota ( jeśli nie tu to w Klanie Ognia :D ) i co widze?? Lee siedzi sobie przed chatką. No to idziemy z nim pogadać i tak samo jak z Thorusem. Pare zdań i bodajże zadanie by dać mu kamień do Króla i to wszystko!
Jak sądzicie? Zawiodło was tak małe wykorzystanie tych postaci? Czy uważacie że w pełni wystarczy?
KARWO:
Ja takie same wrażenia odniosłem co do postaci Cor Angara, można z nim przez chwile pogadać a potem zmierzyć się na arenie. Ale jest z nim znacznie lepiej niż w przypadku Lee i Thorusa
Nexxis:
Ja odniosłem wrażenie jakby te postacie były wepchane do gry na siłe. Ja oczekiwałem że przynajmniej postać Lee będzie bardziej "rozbudowana" przynajmniej tak jak z GII. Może pośpiech panów z PB sprawił że tak to wygląda.
Kozłow:
Postacie takie, jak Thorus, Cor Angar, Lee, Cor Kalom, Kruk, to postacie epizodyczne. Nie zaliczają się one do znanej paczki: Bezimienny, Milten, Lester, Diego, Gorn. Czego wy oczekiwaliście? ÂŻe dadzą im wątek na pół gry? Zresztą wątek z Lee jest rozbudowany, bo było od g1, że on chce sie zemścić na królu i uskuteczniana była ta zemsta powoli przez 3 części. Czyli ten wątek można uznać za długi. Co do Thorusa, to w ogóle po przejściu G2 NK nie spodziewałem się go spotkać w G3. Miał przecież zostać z bandytami w Jarkendarze i rozbudowywać obóz. A skoro wrzuycili go do g3... To już sprawa PB, bo mnie to jakoś bardzo nie zraziło, że nie mieliśmy większego watku z Thorusem. Zawsze był tylko człowiekiem, który stoi wyżej od nas i przydziela zadania. A co do tego zdania: "Bedziesz mijał wiele rozgałęzień dróg i łuków , a przy jednym z nich będe Ja", to coś w tym rodzaju mówi nam 3/4 NPC'ów w grze. Ale skoro już się czepiamy postaci tak epizodycznych jak Thorus, to może zwróćmy uwagę na jednych z główniejszych bohaterów. Np. Diego. Ardea i polowanie na zębacze w Bradze... On był jedną z ważniejszych postaci w grze (na pewno ważniejszą od Thorusa), a dali mu nędzniutńką rolę. Słowem podsumowania. Nie czuję jakiegoś zawodu z powodu małej roli Thorusa i Lee w G3. Zawsze byli oni postaciami raczej epizodycznymi i tak tez pozostało.
Dante:
--- Cytat: Kozłow ---Postacie takie, jak Thorus, Cor Angar, Lee, Cor Kalom, Kruk, to postacie epizodyczne. Nie zaliczają się one do znanej paczki: Bezimienny, Milten, Lester, Diego, Gorn. Czego wy oczekiwaliście? Że dadzą im wątek na pół gry? Zresztą wątek z Lee jest rozbudowany, bo było od g1, że on chce sie zemścić na królu i uskuteczniana była ta zemsta powoli przez 3 części. Czyli ten wątek można uznać za długi. Co do Thorusa, to w ogóle po przejściu G2 NK nie spodziewałem się go spotkać w G3. Miał przecież zostać z bandytami w Jarkendarze i rozbudowywać obóz. A skoro wrzuycili go do g3... To już sprawa PB, bo mnie to jakoś bardzo nie zraziło, że nie mieliśmy większego watku z Thorusem. Zawsze był tylko człowiekiem, który stoi wyżej od nas i przydziela zadania. A co do tego zdania: "Bedziesz mijał wiele rozgałęzień dróg i łuków , a przy jednym z nich będe Ja", to coś w tym rodzaju mówi nam 3/4 NPC'ów w grze. Ale skoro już się czepiamy postaci tak epizodycznych jak Thorus, to może zwróćmy uwagę na jednych z główniejszych bohaterów. Np. Diego. Ardea i polowanie na zębacze w Bradze... On był jedną z ważniejszych postaci w grze (na pewno ważniejszą od Thorusa), a dali mu nędzniutńką rolę. Słowem podsumowania. Nie czuję jakiegoś zawodu z powodu małej roli Thorusa i Lee w G3. Zawsze byli oni postaciami raczej epizodycznymi i tak tez pozostało.
--- Koniec cytatu ---
Aż powiało Syberyjskim chłodem. Ale ja cie zupełnie niepojemajem :) Lee postacią epizodyczną? Postać epizodyczna nie przewinełaby się przez aż 2 gry. Tak na bitą sprawę porównam tutaj naszego Miltena z Lee.
Milten:
G1
-spotykamy go przed mieszkaniem Kręgu Ognia
-pomaga nam w poszukiwaniu kamienia
-ostrzega przed strażnikami w SO
-pomaga naładować Uriziel
G2
-Siedzi w GD
-Potem w klasztorze
- Jedzie do Irdorath
Lee
G1
-Zleca nam zadania w NO
-Mianuje jako najemnika
G2
-Siedzi na farmie Onara i przyłącza nas do najemników
-Zleca misje itd.
-Jedzie z nami do Irdorath
Takie małe porównanko i nie wydaje mi się by Milten aż tak odstawał od Lee jak żeście towarzyszu Kozłow to ujeli
A co do Diega to oczywiście że jestem zniesmaczony tak samo jak o Lestera i Miltena w sumie to Gorn dostał tylko większą sprawę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej