No nareszcie odpowiedni dla mnie temat. Ja też mam 16 lat i też kończę właśnie gimnazjum. Mój wybór jest tak samo zakręcony jak wasz. Mam do wyboru 3 szkoły. Dwa licea (profil: biologiczno - chemiczny) i jedno technikum (kierunek: ekonomia).
1. Pierwsze wymienię Liceum, do którego możliwe, że pójdę. Jest to już dość stara szkoła, której lata świetności dawno minęły, a kadra nauczycielska nadaje się praktycznie do muzeum. Ale zawsze to ogólniak. Chodzi tam kilku moich znajomych, którzy też mają mieszane uczucia co do szkoły. Niestety nie wiem jak będzie w praniu. Szkoła mi się nawet podoba, ale nie wiadomo jak będzie z nauką.
2. Technikum. Szkoła do której pójdę najprawdopodobniej. Kierunek: ekonomia. 4 lata nauki, kończyłbym w wieku 20 lat. Od razu praktyki w sklepach i kursy na prawo jazdy. Szkoła ta jest średnia wiekiem, ale poziomem prześcignęła już prawdopodobnie w/w liceum. Szkoła się rozwija, nowe sale, zakupiony nowy sprzęt, budowana hala, młodzi nauczyciele. Sam już nie wiem gdzie iść.
3. Liceum to liceum o wysokim poziomie i dość daleko ode mnie oddalone. Szkoła ta ma wiele kierunków, ale ja chce iść na bio - chemie. Szkoła jest bardzo młoda, ma zaledwie 13 lat ale już jest na wysokim poziomie. Liceum jest ładne, jednak mam problem odnoście opowieści. Z jednych wynika, że jest to dobre liceum, że jest tam fajnie, z innej str. słyszę, iż nauczyciele mają cię w dup*e, a w szkole nie ma miłej atmosfery.
Proszę o pomoc!!
PzDr