Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Czy Bezimienny ma jednak imię?
Onar:
Według mnie on nie ma imienia.Mozecie myślec jaki jest tego powód że moze nie mógł go wypowiedzieć czy nie miał nadanego.Tego nigdy sie nie dowiemy.
P.S Ciekawy jestem czy Pirarania Bytes wymyśliła jego przeszłość i poprostu nie chcą powiedzieć jaka była.
LONYSARD:
Jak już o imieniach Bezimiennego to chciałem tylko wtrącić tyle że kiedyś , jak jescze Gothic 3 niebyło słyszałem , że jak będziemy walczyć po stronie Króla to ten wkońcu nada Bezimiennemu nazwe Rodric IV .
Ale twórcy pewnie zrezygnowali z tego tak jak z dodania dwóch nowych bóstw i magów wiatru i ziemi.
Nadanie Bezimiennemu nazwy niema najmniejszego sensu , w różnych grach gramy danym boharerem , o danej nazwie , ale Pirania Bytes powiedziało sobie " To jest nasz bohater , naszej gry . Tu będzie inaczej , postać bez imienia , bo to że inni bohaterowie , innych gier mają imię , to nieznaczy że i w naszj grze ma być tak samo , wprowadźmy nowość ."
Przecież to jest nawet lepiej że niema imienia . Jak by miał imię a komuś by one niepasowało to ten ktoś mówił by sobie " A dlaczego on się nienazywa inaczej tylko tak ?? "
A tak PB dało nam możliwość pomażenia sobie . Dla jednego on nazywa się tak a dla drugiego tak .
I ja tak o tym myślę.
Galeria_Ciastek:
Nie czytałem wszytkich postów więc może ktoś mnie uprzedził w tym co napisałem ale...
1.Canis to w sumie może miec racje.
2. Twórcy chcieli nadac grze klimat.
3. Wyobrażcie sobie, że nasz bohater nazywa się Staszek albo Zdzichu. A jak z gry to np. Lobart ale w tedy prawdziwego Lobarta by musiało nie byc
Teraz moja wersja...
Jak wiemy z rozmowy z Kairem (czy jakoś tak) Bezimienny mówi, że został zrzucony na 2 miechy do ciemnicy. Mogł wtedy co nieco zapomniec ale napewno nie własnego imienia...A więc nie wiemy co się stało w jego przeszłości. Może jako małego chłopca porzuciła go samotna matka i jak go ktoś obcy wychował to nieznał swojego imienia. Albo mogło się stac wiele innych rzeczy. My możemy się tylko domyślac. Może w zapowiadającym się jak narazie G4 znajdziemy na to odpowiedź.Radze napisac e-maila do Piranii, ale to niemieckie studiio a ja niemieckego nie znam więc ja tego nie zrobię
PS: Maila czy list... Jak kto woli
Pozdrawiam,
Ciastek
Gal Anonim:
Swoją drogą to ciekawe też jak inni rozmawiają o Bezimiennym. Kiedy np. Diego mówi, jaką Bezi ma opinię w Starym Obozie... co ci cienie mu mówili? "Ten taki ten nowy taki w szarym który chce zostać cieniem ja go popieram"? Albo Milten i Gorn, którzy mówili że Lester doniósł im o dokonaniach Bezimiennego. "No ten taki nowy z (...) obozu, który ciągle biega po całej kolonii, ten z tą taką bródką... nie, nie ten, tylko ten drugi... no właśnie, ten". Czy w G2 rzemieślnicy. Co mówił Harad do Bospera? "Ten który przyszedł do miasta w farmerskim wdzianku, szuka pracy i pcha się do górnego miasta?". Podobnie z Lesterem i Xardasem... Lester: "Xardas kazał dać ci ten list". Co mu właściwie powiedział? "Daj mu ten list. No wiesz, jemu. No temu temu z kolonii...".
Ciekawe co by powiedzieli gdyby Bezio zginął? "Kurde, zapomniałem go zapytać o imię."
Od jakiegoś czasu mnie to zastanawia.
Co do imienia Bezimiennego, to moim zdaniem go nie posiada. Zauważcie, że jest on wybrańcem Innosa, jest więc człowiekiem nieco szczególnym, dlatego brak imienia jako element wyróżniający go z tłumu jako wybrańca Innosa jak najbardziej tu pasuje. Xardasowi w G1 mógł chcieć powiedzieć nie imię, ale np. "Jestem najemnikiem z nowego obozu" czy coś w tym rodzaju.
Matek00:
--- Cytat: Casano ---Jeżeli powstaną kolejne części gry w finalnej dowiemy sie jak naprawdę nazywa się nasz bohater który od bardzo dawna walczy z siłami beliara.
--- Koniec cytatu ---
]
Ja mam nadzieję, że tak się nie stanie. Bezimieny powienien zostać... bezimiennym. Bezi to już jest marka Gothica... Nie powinni jej zmieniać nadając mu imię... Co to będzie za gra jakimś: Bartkiem... Bezimienny = Gł. Postać Gothica i tak już powinno zostać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej