Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Czy Bezimienny ma jednak imię?

(1/6) > >>

Chabacik:
Ciekawe czy bezi ma jednak imię no bo po zrzuceniu do koloni chce powiedzieć jak ma na imię lecz Diego mu przerywa, każdy komu chce powiedzieć imię mu przerywa.A jednak smok na końcu części 2 mówi że "Nie mam imienia tak jak ty" co o tym sądzicie
Zapraszam do postowania

Arkhan:
Zacznijmy od tego że bezi to nie jest żadne imię lecz skrót wymyślony przez fanów od nazwy "Bezimienny". Moim zdaniem "bezi" nie ma imienia, gdyż tak poprostu zaplanowali twórcy a to że mu się przerywa kiedy chce podać swoje imię, to po prostu taki chwyt dodający w pewnym stopniu smaczku i ciekawości samej rozgrywce.

--- Cytuj ---rze
--- Koniec cytatu ---

...

canis:
Nasz bezimienny bohater ma imię, lecz w pierwszej części nie miał okazji nikomu go podać. Na początku drugiej części gry (Intro), gdy zostaje przygnieciony kamieniami traci całą pamięć i imię zapomina, więc można powiedzieć skoro nikt nie zna jego imienia, a on sam je zapomniał to on niema imienia. Logiczne nieprawdaż.

Pozdrawiam Canis  

Wrath:
To co mówi canis ma nawet sens, jednak żebym nie spamował to napiszę coś od siebie.
Mój pomysł jest dość prosty twórcą się nie chciało lub nie mieli pomysłu jak tu nazwać bohatera bo jak go nazwą (tu wstaw nazwę) to się może ludziom nie spodobać a jak to mówią nasz klient nasz pan, więc po długich namysłach tęgie umysły z PB wymyśliły że ich bohater nie będzie mieć imienia. Chyba lepiej nie dać imienia a dać osobowość niż dać imię i nie dać osobowości (patrz GTA III) no i brak imienia dodaje bohaterowi tajemniczości.

Quarior:
Wg. mnie Bezimienny ma imię, tylko nie ma nigdy szansy go wypowiedzieć. A smok w GII dlatego mówi, że nasz bohater jest bezimienny, bo nikogo nie obchodzi jak on ma na imię. Albo poprostu jego rodzice zostali zabici i nie zdążyli mu nadać imienia. A może chciał zachować swoje imię w tajemnicy, lub chciał je porzucić? Albo poprostu po wrzuceniu do Kolonii tyle razy nie udało mu się przedstawić, że przestał używać swojego imienia. Teorię możemy wymieniać w nieskończoność i myślę, że o to właśnie chodziło PB. O to, aby pozostawić coś bez wyjaśnienia, żeby każdy mógł to wyjaśnić na swój sposób. I każdy może sobie sam wymyślić historię i imię Bezimiennego, dzięki czemu bardziej się zżywamy z bohaterem  .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej