Autor Wątek: Skąd wasz nick?  (Przeczytany 135514 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Revagus

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #100 dnia: 09 Wrzesień 2007, 13:03:10 »
Moj poprzednik nick to G0rn denny nie :]

A mój Nowy nick powstał z mojego wymysłu chciałem napisać opowiadanie i myślałem nad imieniem bohatera narpierw był Neia,Ruty,Bahi i następnie Revagus pomyślałem nie zły nick a poza tym mój stary jest denny więc sobie zmieniłem.

Offline Przenies

• Kret
  • *
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #101 dnia: 24 Wrzesień 2007, 19:37:55 »
Mój nick przodzi od nazwiska i po części od brata to jego tak nazywali w szkole a mi się podobało więc se pożyczyłem. Kumpel mój nazywa mnie Królik (nie mam tak długich siekaczy) albo Qbiozzza a z kolei mój wychowawca mówi mi Maruda :P  
« Ostatnia zmiana: 24 Wrzesień 2007, 19:39:05 wysłana przez Przenies »

Forum Tawerny Gothic

Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #101 dnia: 24 Wrzesień 2007, 19:37:55 »

Offline Nero

• Kopacz
  • **
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #102 dnia: 24 Wrzesień 2007, 19:53:47 »
Ciekawy temat. Nero- ten nich wziąłem z gry Devil may cry. Z tego co wiem jest to brat Dantego, w grach typu tibia w które grałem zawsze nazywałem się Dante lub Nero. Niektórym kojarzy się z programem do zgrywania rzeczy na cd i dvd ale nie kierowałem się tą tematyką.

PzDr

Offline Ankh-Morpork

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #103 dnia: 25 Wrzesień 2007, 17:14:17 »
Trochę dziwnie powstał mój nick, bo Ankh-Morpork oznacza wielkie miasto w książkach Terrego Prattcheta, (bardzo ciekawe, polecam   ). Kiedys nazywałem sie milten14, bo MILTEN to moja ulubiona postac z całej sagi gothica, a 14 oznacza mój wiek  .
Niedługo mam zamiar nazwać sie Rincewind (tak, tez z tej ksiązki, ale co poradze, że mi sie tak podobają?  ). Ale to jeszcze nie teraz, nie chce męczyc IsenthoRa.
pzdr.-Ankh-Morpork

Ps, nie smiejcie sie z tego nicka, bo wg. mnie jest jakis taki z lekka tajemniczy :]

Offline Crisis

• Magnat
  • Reputacja: 412
  • What are you waiting for! Get to work!
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #104 dnia: 15 Październik 2007, 19:44:44 »
Nadeszła wreszcie pora żeby rozwiać wszelkie wątpliwości co do powstania mojego nicku(czy nicka? :P). Dla niektórych mój nick jest bardzo tajemniczy i zastanawiają się co mnie skusiło na użycie takie słowa jako mą nazwę rozpoznawalną w internecie. Część z was sądzi, że po prostu to od imienia Krzysztof, to nieprawda, tak samo bzdurą jest, że użyłem słowa "Crisis" ze względu na grę Crysis. Jednak mała część ludzi zorientowała się, że słówko Crisis oznacza po Polsku po prostu kryzys, Ci którzy to odgadli gratuluję wam, zgadliście. Jednak co do pomysłu użycia tego jako mój nick. Tu już nie można było odgadnąć z jakiego powodu Crisis stał się moim obliczem. Są pogłoski, że ze względu na kryzys w czasie gdy jeszcze byłem na Gothic Net, czy, że przeżywałem wtedy kryzys w internecie i dlatego użyłem tego słowa. To są kolejne bzdury. Opowiem wam jak Crisis został moim nickiem...

Jak niektórzy wiedzą w internecie jestem naprawdę spory kawał czasu. Można rzec, że w internecie 9 lat, a na forach koło 6. Wybrani ludzie wiedzą o moim kontakcie z moim dziadkiem. Jak go traktowałem i jak blisko z nim byłem, jak ważny dla mnie był. Otóż około sześć lat temu mój dziadek umarł. Wiadomość ta przeszyła mnie na wylot. W momencie straciłem mojego mentora, najlepszego przyjaciela, członka mojej rodziny oraz straciła życie najmądrzejsza osoba jaką znałem i nie sądzę, żebym trafił na kogoś inteligentniejszego. Do rzeczy. Po śmierci mojego dziadka miałem depresję. Byli tacy, którzy nawet bali się o moje życie, tak głęboko w tym byłem. Opuściłem się w nauce, rzuciła mnie dziewczyna, nie mogłem złapać kontaktu z otoczeniem. Można rzec, że śmierć jednej osoby podziałała katastrofalnie na moje życie (ale w tamtym czasie). No i co dalej? Sięgnąłem po papierosy i alkohol (w mniejszym stopniu). No i wtedy doigrałem się. Pewnego dnia gdy wracałem do domu stałem przy trasie przed pasami czekając na zielone światło żeby przejść. Gdy zaświecił się znak mówiący o tym, że mogę przejść zacząłem iść no i wtedy usłyszałem samochód. Spojrzałem w bok i zobaczyłem... samochód, który jechał prosto na mnie. Zanim zorientowałem się o co chodzi zostałem uderzony przez auto i wylądowałem na samochodzie, aż w końcu wylądowałem za nim. Uderzyłem głową o asfalt. Usłyszałem wtedy głos dziewczyny. To ostatnie co pamiętałem po wypadku. Obudziłem się w szpitalu. Miałem liczne obrażenia, o których nie chcę mówić, powiem, że nadal jestem nie do końca sprawny i nigdy nie będę mógł mieć kariery sportowej. Jedynie na ćwiczyć mogę. O mało nie stałem się inwalidą. Kierowcy nigdy nie złapano. Znowu usłyszałem głos dziewczyny, ten sam co przed wypadkiem. Okazało się, że stała przy mnie i to ona zadzwoniła na pogotowie. Chcąc nie chcąc utknąłem na długi czas w łóżku w szpitalu. Przeszedłem długą rehabilitację. Straciłem jeden rok w szkole, nie zdałem. Wtedy zacząłem poznawać się z moją bohaterką. Okazała się, że jej imię to Beata. Ona pomogła mi wyrwać się z mojego kryzysu. Każdy zły okres się w końcu kończy. Po tych wydarzeniach postanowiłem wejść na fora internetowe, myśląc nad nickiem postanowiłem upamiętnić jakoś ten okres żebym nie zapomniał o nim i pamiętał co się ze mną działo. Myśląc nad nazwą wpadłem na pomysł użycia słowa kryzys, ale po Polsku jakoś dziwnie tak było, więc użyłem Crisis. Tak oto powstał mój nick. Smutna historia z dobrym zakończeniem, która kończy się jak telenowela. Beata w  roku 7.07.2007 (czyli w lipiec tego roku) została moją żoną. Historia, ciekawa i pomaga częściowo zrozumieć moją naturę. Mimo, że to nie wiadomo jak nieprawdopodobnie brzmi, to jednak prawdą jest wszystko co powiedziałem. Zrozumiem ludzi, którzy nie uwierzą, ludzie z mojego otoczenia nie wierzą w to do tej pory. To jedno doświadczenie ukształtowało me życie praktycznie.
Jednak dość o tych sentymentach. Wiecie dlaczego już mam nick Crisis. Na tym kończę mą małą opowieść. Dla tych, którzy to przeczytali mam wiadomość - dziękuję wam bardzo za wysłuchanie, długo to tłumiłem w sobie.

Pozdrawiam, Crisis.

Offline XAR_DAS

• Kopacz
  • **
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #105 dnia: 15 Październik 2007, 21:07:57 »
XAR_DAS oczywiście pochodzi z Gothica.Ale historia jest inna.
Pewnego dnia, zacząłem grąć w Gothica. po pewnym czsie doszedłem do Xardasa, ta postać misię spodobała, Xardi miał fajną zbroję, i był jedną z silniejszych postaci, Skończyłem grać. położyłem się, i zacząłem rozmyślać o kumplach z przedszkola. Jako że pamiętałem jego imie i nazwisko, powiedziałem do mamy:
-Mama. A zadzwonisz do informacji telefonicznej i zapytasz się o kolegęeee?
-A jak się kolega nazywa?
-<IMIE NAZWISKO> to ten z przedszkola!
-Ech-westchnęła mama- To zadzwonie.
Wzieła do ręki telefon i zapytała się. Oczywiście sie dowiedziałęm, i czym prędzej zadzwonie.
Postanowiłem że kolega do mnie przyjdzie, i pokazałem mu moją ulubioną grę -Gothica. Ale był zdziwiony! Zapragnął sam mieć te gre, toteż pożyczyłem mu ją, a ten kiedy ją przeszedł, wpadł na pomysł  żebyśmy pobawili się w gothica. Ja byłem xardasem, a remik Lee. po zabawie pomyśleliśmy że fajnie by było więcej takich osób do zabawy, toteż zaczeliśmy się bawić w Bractwo Pierśćienia   i pytaliśmy kumpli czy chcą dołączyć do Bractwa i pobawić się z nami. Chcieli. Każdy był kimś i tak się bawiliśmy. Kiedy dostałem neta, jako że imię Xardas mi się bardzo podobało postanowiłem sie tak nazwać . Ale  Xardas był już zajęty, powiedziałem mamie żeby mi pomogła wymyślić nazwę, i wyszło nam XAR_DAS. I tego nicku używam od tej pory na TG
Ps. Remik to ten Kolega.

Używam jeszcze nicku Maztee.
Pewnego dnia logowałem się na pewnej stronie, i chciałem się nazwać jak ten z Fable -maze
Ale byłem myślami gdzie indziej, napisało mi się jakieś "t" a potem dopisałem prze przypadek drugie e. Przeczytałem: Maztee. I tak to było. nick został.
« Ostatnia zmiana: 15 Październik 2007, 21:12:37 wysłana przez XAR_DAS »

rafalos890

• Gość
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #106 dnia: 25 Październik 2007, 19:37:38 »
Skąd się wziął mój nick? Jakiś rok temu postanowiłem zacząc grac na kurniku. no i musiałem wybrac jakiś login. Chciałem wziąc Rafał (moje imię  ), ale było zajęte. Pomyślałem, że trzeba je przerobic. No i tak z Rafała stałem się Rafalosem. Niestety - też był zajety. Pomyślałem, że jakieś liczby przydałoby się dodac. 123 pewnie byłoby zajęte, więc wziąłem 3 ostatnie - 890. No i tak stałem się Rafalosem890

Pozdro. Rafał - Rafalos - Rafalos890    

Offline Nicole

• Kret
  • *
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #107 dnia: 28 Październik 2007, 13:11:08 »
Skąd mój nick ? Właściwie to nie ma żadnej fajnej historii . Po prostu zawsze podobało mi się imię Nicole a zwłaszcza kiedyś . Dokładniej to jak musiałam wybrać sobie jakiś nick na tawerne to właśnie przypomniał mi się on bo często na czacie miałam taki :P I tak już zostało …

Offline Lord Scorpio

• Kret
  • *
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #108 dnia: 28 Październik 2007, 13:16:54 »
Skąd taki nick hmm... prawdopodobnie z filmu Mumia Powraca tam był Król Skorpion. a tytuł jakoś tak na podstawie gry:) i tak powstał Lord Scorpio

Dyum

• Gość
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #109 dnia: 30 Październik 2007, 16:50:57 »
No cóż mój nick nie ma jakiejś fantastycznej historii. Na osiedlu mówią na mnie Yumi (czytaj Jumi), ale na forum jakoś nie pasowała mi ta ksywa. Trochę przerobiłem i wyszło Dyum (czytaj Dium)

Offline Naugrim

• Kret
  • *
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #110 dnia: 30 Październik 2007, 16:56:02 »
Naugrim - "krasnolud" po queniejsku - język elfów wysokiego rodu wprost z władcy pierścieni  

kiedyś jeszcze było "ernaug" - samotny krasnolud ale to już stare czasy :)
« Ostatnia zmiana: 30 Październik 2007, 16:59:09 wysłana przez Naugrim »

Offline Walar

• Magnat
  • Live together, die alone.
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #111 dnia: 30 Październik 2007, 17:00:55 »
Sam do końca nie wiem skąd mój nick. Najpierw miałem bezi rullez, ale potem przy zakładaniu mieszkania w Marancie chciałem go zmienić żeby nie było tak głupio: Dom bezi rullez. No i zmieniłem na Walar. Nie wiem skąd mi to przyszło do głowy.

Offline (nie)bezimienny

• Myśliwy
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #112 dnia: 30 Październik 2007, 18:39:22 »
Mój nick - nie tak długo historia otóż: chciałem wymyślić nick do pewnej strony o Gothicu "Gothic Net" (czyt. Pośmiewisko Net ^^). Koniecznie musiał być to nick pochodzący z mojej ulu gry - Gothica. Przeszukuję forum: Bezimienny - już jest itd. Ale w końcu EUREKA! Odtąd będę (nie)bezimennym. Nick mi się spodobał, więc postanowiłem go sobie zostawić ^^.

Offline Paddy

• Myśliwy
  • PSN
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #113 dnia: 30 Październik 2007, 21:53:19 »
hmm mój nick, dostałem go od mojego kumpla w Irlandi Pach (czytaj "pacz"). Kiedy go spytałem dlaczego nazwał mnie tak powiedział że łatwiej się to mówi niż Patryk. To jest mój pierwszy nick którego używam a drugi też został wymyślony w Irlandii przez kolegę, jest to Larry. Nigdy mi nie powiedział dlaczego, mówił tylko że znał jednego co wyglądał jak ja i się nazywał Larry, ale ja mu nie wierzę.......... Taka jest historia moich nicków.

pozdrowienia z Irlandii, Patryk

Offline Vedymin

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 3
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #114 dnia: 31 Październik 2007, 09:44:13 »
Mój nick pochodzi z książek Andrzeja Sapkowsiego. Oto fragment:

Vedymini, a. wiedźmini wśród Nordlingów (ob.) tajemnicza i elitarna kasta kapłanów-wojowników, prawdopodobnie odłam druidów (ob.). Wyposażeni w wyobrażeniu ludowym w moc magiczną oraz nadludzkie zdolności, stawiać mieli v. do walki przeciwko złym duchom, potworom i wszelkim ciemnym siłom. W rzeczywistości, mistrzami będąc we władaniu bronią, byli v. używani przez władyków Północy w walkach plemiennych, między owymi toczonych. W boju wpadali v. w trans, wywoływany, jak się mniema, autohipnozą lub środkami odurzającymi, walczyli ze ślepą energią, będąc całkowicie niewrażliwymi na ból i poważne nawet obrażenia, co umacniało przesądy o ich nadprzyrodzonej mocy. Teoria, wedle której v. mieli być produktami mutacji lub inżynierii genetycznej, nie znalazła potwierdzenia. Są v. bohaterami licznych podań Nordlingów (por. F. Dellanoy, "Mity i legendy ludów Północy"). Effenberg i Talbot,
Encyclopaedia Maxima Mundi, tom XV
Czas pogardy, str. 5

Jako że "Wiedźminów na forum jest masa, to ja pozwoliłem nazwac siebie prawdziwą nazwą tych zabójców potworów. A że niekażdy czytał książki AS-a to niekażdy wie co ten nick oznacza
« Ostatnia zmiana: 31 Październik 2007, 09:46:07 wysłana przez Vedymin »

Offline Paler

• Kret
  • *
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #115 dnia: 08 Grudzień 2007, 17:29:33 »
Moj nick zostal stworzony przez pewien program,ktory sklada rozne sylaby i powstaja ciekawe nazwy :) No i upatrzylem sobie akurat taki i tak sie zarejestrowalem.

Offline RakiC

• Kret
  • *
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #116 dnia: 24 Grudzień 2007, 12:32:10 »
Chciałem dac cos innego niz mam wszedzie indziej wiec dałem takie cus, Raki bo to jedna z postaci w anime i mandze Claymore a C od Claymore tudziez Clare

Offline Zigur

• Kopacz
  • **
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #117 dnia: 05 Styczeń 2008, 15:31:27 »
Mój nick pochodzi z orkowego zdania "Za dashu snaku Zigur, Durgbu nazgshu, Durgbu dashshu!" co po polsku oznacz "Bądź pozdrowiony, Sauronie, Władco Pierścieni, Władco Ziemi!". Chciałem mieć nick Sauron ale w większości wypadków był zajęty więc zmieniłem na orkową wersje.

Offline Matty

• Kret
  • *
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #118 dnia: 05 Styczeń 2008, 15:56:40 »
Jak pewnie można się zorientować mój nick pochodzi od (także) mojego imienia Mateusz.
Na większości innych forów (np. Gothic Side), jestem znany jako Rokkefeller lub używam zdrobnienia Rokke. Nick pochodzi o nazwiska najbogatszego człowieka, który kiedykolwiek stąpał po ziemi: Johna D. Rockefellera.

Offline krassus

• Kopacz
  • **
  • na pochybel!!!
Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #119 dnia: 20 Styczeń 2008, 21:33:25 »
Mój nick wziął się od imienia rzymskiego dowódcy który rozgromił powstanie Spartakusa i był członkiem triumwiratu! Ten człowiek kazał ukrzyżować powstańców Spartakusa wzdłuż drogi z Kapui do Rzymu. Nie wiem jaka to odległość ale wiem że powstańców były tysiące...

Forum Tawerny Gothic

Skąd wasz nick?
« Odpowiedź #119 dnia: 20 Styczeń 2008, 21:33:25 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18