Strefa pomocy > Gothic

strażnicy świątynni(fanatyczni)

<< < (2/2)

Faust2:

--- Cytuj ---Jak moge zabic straznika w swiatyni sniacego?
Oni sie czegos tam naćpali i tylko trafienia krytyczne powoduja obrazenia...
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Otóż na pewno pokonałeś wszystkich szamanów (prócz tego, z którym masz właśnie problem) i znalazłeś przy nich stare miecze.
--- Koniec cytatu ---
Myślę, że chodzi Ci o Gor(a) Boba(ę) (kurde jak to się odmienia?), który stoi przed kratą prowadzącą w głąb ÂŚwiątyni ÂŚniącego. Zapewne jeszcze tej kraty nie otworzyłeś    . Jeśli chcesz grać bez kodów, to zastosuj się do wskazówki Boba Fett'a

--- Cytuj ---W takim razie wracasz się na sam początek świątyni przed kratę i tam, po wczytaniu się obszaru, używasz runy teleportacyjnej do wieży Nekromanty.
--- Koniec cytatu ---
i idź do Cronosa w Nowym Obozie i kup od niego pierścień siły. Zakładaj go i zdejmuj, a zobaczysz, że podniosła Ci się siła bez użycia kodów (to tylko taki mały bug w grze). Kup też sobie porządną broń. Jeśli nie masz kasy to poszukaj w ÂŚwiątyni ÂŚniącego, tam jest dużo dobrych broni. Chyba parę jest w tunelach (tam, gdzie są ÂŚwiątynne Pełzacze) i jest też stary topór bojowy. Leży on na kwadratowej kolumnie, na przeciwko wejścia do pomieszczenia gdzie są dwie kraty i kolorowe znaczki między nimi. Jest tam też kilka szkieletów i mag oraz tunel z pełzaczami (też był zasłonięty kratą). Teraz chyba wiesz o jakie pomieszczenie chodzi   .
Po tym tricku już nie będziesz miał problemów z Fanatycznymi Strażnikami, tylko z Apokaliptycznymi, ale to już zupełnie inna bajka...

Elrond Ñoldor:
Fanatycznych strażników morz/żna tyko pokonać z boską mocą Innosa (czyt. z Urizielem/Falą Urizjela)
nie pomagaja żadne doładowania siły, co z tego że miałem 100 siły i Pieść trola jak i tak nie mozna było zadać obrażeń, mając Uriziel (troche wiecej obrażeń) trzy strzały i straznik nieżył. Polecam stosować się do podpowiedzi Boby. Wtedy przejdziesz grę bez problemu.

Slomek.16:
Strażników Fanatycznych można zabić:
- naładowanym lub nie naładowanym Urizielem
- runą "Fala Śmierci Uriziela

Kiedy ja przechodziłem Gothic nigdy nie mogłem zabić ich czym innym.
Nie pomagała nawet Ciężka Kusza ze 100 punktami zreczności i 2 poziomem
umiejętnośći. Żadnym mieczem ani toporem też nie mogłem im nic zrobić.

Heh, temat uważam już za dawno rozwiązany i tylko jeden "archeolog" ze swym spamiastym postem przypomniał o jego istnieniu. Zamykam - Triv

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej