Autor Wątek: strażnicy świątynni(fanatyczni)  (Przeczytany 4485 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gość

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
strażnicy świątynni(fanatyczni)
« dnia: 22 Kwiecień 2007, 01:24:22 »
Jak moge zabic straznika w swiatyni sniacego?
Oni sie czegos tam naćpali i tylko trafienia krytyczne powoduja obrazenia...

Offline albin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Kwiecień 2007, 13:41:41 »
Naładuj urizjela nim napewo pokonasz tych strażników,a jeśli jesteś magim to Xardas przerobi ci go na fale śmierci urizjela

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #1 dnia: 22 Kwiecień 2007, 13:41:41 »

Offline Celeb

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Kwiecień 2007, 13:43:53 »
Musisz poprostu znaleźć lepszą broń ,bo słaba nic im może niezadawać.Wszystko zależy od obrażeń broni

Offline Gość

• Kret
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Kwiecień 2007, 13:57:08 »
A w takim razie co mam zrobic,jezeli mam za malo sily zeby uzyc lepszej broni,a przeciez nie moge wyjsc ze swiatyni zeby potrenowac bo przy wyjsciu orki sie na mnie rzuca.A tak poza tym to wejscie jest zamkniete bo uzylem teleportacji

Offline Boba Fett

• Magnat
  • Reputacja: 13
  • Wolność jest nieśmiertelna
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Kwiecień 2007, 14:08:34 »
Heh, tak czy siak musisz się wrócić do Wieży Xardasa. Otóż na pewno pokonałeś wszystkich szamanów (prócz tego, z którym masz właśnie problem) i znalazłeś przy nich stare miecze. W takim razie wracasz się na sam początek świątyni przed kratę i tam, po wczytaniu się obszaru, używasz runy teleportacyjnej do wieży Nekromanty. Resztę sam się domyślisz co robić po rozmowie z nim.
Po naładowaniu Uriziela orkowie przed ÂŚwiątynią ÂŚniącego nie będą już dla Ciebie problemem (uwierz mi), a i są dwa sposoby dostania się do środka (drugi to figurka, którą za pomocą telekinezy musisz zdjąć z ,,posągu" koło którego są orkowi szamani, a potem użyć jej na przycisku obok kraty).

Offline Faust2

• Kret
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Kwiecień 2007, 15:25:51 »
Jak moge zabic straznika w swiatyni sniacego?
Oni sie czegos tam naćpali i tylko trafienia krytyczne powoduja obrazenia...
Otóż na pewno pokonałeś wszystkich szamanów (prócz tego, z którym masz właśnie problem) i znalazłeś przy nich stare miecze.
Myślę, że chodzi Ci o Gor(a) Boba(ę) (kurde jak to się odmienia?), który stoi przed kratą prowadzącą w głąb ÂŚwiątyni ÂŚniącego. Zapewne jeszcze tej kraty nie otworzyłeś    . Jeśli chcesz grać bez kodów, to zastosuj się do wskazówki Boba Fett'a
W takim razie wracasz się na sam początek świątyni przed kratę i tam, po wczytaniu się obszaru, używasz runy teleportacyjnej do wieży Nekromanty.
i idź do Cronosa w Nowym Obozie i kup od niego pierścień siły. Zakładaj go i zdejmuj, a zobaczysz, że podniosła Ci się siła bez użycia kodów (to tylko taki mały bug w grze). Kup też sobie porządną broń. Jeśli nie masz kasy to poszukaj w ÂŚwiątyni ÂŚniącego, tam jest dużo dobrych broni. Chyba parę jest w tunelach (tam, gdzie są ÂŚwiątynne Pełzacze) i jest też stary topór bojowy. Leży on na kwadratowej kolumnie, na przeciwko wejścia do pomieszczenia gdzie są dwie kraty i kolorowe znaczki między nimi. Jest tam też kilka szkieletów i mag oraz tunel z pełzaczami (też był zasłonięty kratą). Teraz chyba wiesz o jakie pomieszczenie chodzi   .
Po tym tricku już nie będziesz miał problemów z Fanatycznymi Strażnikami, tylko z Apokaliptycznymi, ale to już zupełnie inna bajka...

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #6 dnia: 22 Kwiecień 2007, 18:14:41 »
Fanatycznych strażników morz/żna tyko pokonać z boską mocą Innosa (czyt. z Urizielem/Falą Urizjela)
nie pomagaja żadne doładowania siły, co z tego że miałem 100 siły i Pieść trola jak i tak nie mozna było zadać obrażeń, mając Uriziel (troche wiecej obrażeń) trzy strzały i straznik nieżył. Polecam stosować się do podpowiedzi Boby. Wtedy przejdziesz grę bez problemu.

Offline Slomek.16

• Kret
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Maj 2007, 15:25:55 »
Strażników Fanatycznych można zabić:
- naładowanym lub nie naładowanym Urizielem
- runą "Fala Śmierci Uriziela

Kiedy ja przechodziłem Gothic nigdy nie mogłem zabić ich czym innym.
Nie pomagała nawet Ciężka Kusza ze 100 punktami zreczności i 2 poziomem
umiejętnośći. Żadnym mieczem ani toporem też nie mogłem im nic zrobić.

Heh, temat uważam już za dawno rozwiązany i tylko jeden "archeolog" ze swym spamiastym postem przypomniał o jego istnieniu. Zamykam - Triv
« Ostatnia zmiana: 02 Lipiec 2007, 19:26:01 wysłana przez Trivet »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #7 dnia: 08 Maj 2007, 15:25:55 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18