Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Młody Mag Ognia.
Eric:
Rozdiał 1 : Wprowadzenie.
W wielki mieście Alkor żył pewien chłopiec o imieniu Pyrokar. Jego największym marzeniem było zostac magiem ognia. Koledzy naśmiewali się z niego , ponieważ jako jedyny studiował magię. Potrafił już rzucic kilka zaklęc takich jak : kula ognia, światło oraz leczenie.Stosował magię Innosa, dlatego, że był on jego ulubionym Bogiem. Lubił czytac książki o magii. Gdy miał 14 lat dostał pierwszą książkę o pradawnej wiedzy stąd właśnie wyuczył się kuli ognia i swiatła. Leczenia nauczył się od spotkanego w karczmie maga, który nazywał się Neptun nosił szatę Arcymaga, ale ale był dobrym i miłym człowiekiem.
Siemka to moje pierwsze opowiadanko jeśli sie wam podobało to powiedcie zamierzam zrobic całą serie "Młodego Maga Ognia" ;)
Kozłow:
Niczym wielka powieść "Krzyżacy" H. Sienkiewicza, niczym Trylogia "Władca Pierścieni" J.R.R.Tolkiena niczym cała seria razem wzięta "Harry Potter" J.K. Rowling wyłania nam się nędzne, mizerne krótkie opowiadanie "Młody Mag Ognia" pana Gorn1997528. Zadziwiło mnie że napisałeś w temacie "opowiadanie". Po przeczytaniu tego czułem się jakbym czytał streszczenie 10 stronicowej noweli. Nie będę wymieniał tu błędów po jeden byłby wycinkiem 3/8 "opowiadania" (używam cudzysłówia bo ja to za opowiadanie nie uważam). Jedna rzecz mnie znowu dotknęła. Po prost jej nienawidze. Brak orginalności. Ile razy słyszało już się historie o małym magu którego uczył stary mag. Ehhh...
Ocena "opowiadania": 0,5/10 - dostałes te pół punkta za to że może dalej coś z tego będzie.
Dark Prince:
Mam małe pytanko. Jak długo pisałeś to dzieło? To mi bardziej przypomina stękanie konającego dziada, niż opowiadanie. Fabuła jest wciągająca jak herbaciany wir, zwroty akcji występują z czestotliwością zaćmień słońca na plutonie. Bardzo się napociłeś przy tej pracy. Tak właściwie to niema się do czego przyczepić pod wzglęcem ortograficznym. Jak wiecie wszystko jest ambiwalentne, lecz ja nie mam zamiaru polemizować na temat tego 'dzieła'. Moja ocena to 0/10
Eric:
--- Cytat: KOZÂŁOW ---Ile razy słyszało już się historie o małym magu którego uczył stary mag.
--- Koniec cytatu ---
To było tylko wprowadzenie aha i jeszcze coś nie napisałem że uczył go mag nauczył go jednego zaklęcia
--- Cytat: Dark Prince ---Mam małe pytanko. Jak długo pisałeś to dzieło? To mi bardziej przypomina stękanie konającego dziada, niż opowiadanie.
--- Koniec cytatu ---
Napisałem że to moje pierwsze opowiadanie czy nie ?! Nie jestem Tolkienem czy kims tam
Kozłow:
--- Cytuj ---To było tylko wprowadzenie aha i jeszcze coś nie napisałem że uczył go mag nauczył go jednego zaklęcia
--- Koniec cytatu ---
Co nie zmienia fakty że go uczył. A to było za krótkie nawet jak na wprowdzenie.
--- Cytuj ---Napisałem że to moje pierwsze opowiadanie czy nie ?! Nie jestem Tolkienem czy kims tam
--- Koniec cytatu ---
Chciałeś opinii to masz. Wiedz że ci co tutaj oceniają będą straszni ;D. A zresztą poprzeglądaj sobie opowiadania niektórych gości którzy piszą swoje pierwsze opowiadania i są od twojego dłuższe 20 razy i dostają lepsze oceny. Nie zasłaniaj się tutaj że to twoje pierwsze. Nawet jeżeli to wstęp to mizerny.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej