Broń 1/2-Ręczna, ÂŁuk, Kusza czy Magia, co używam najchętniej?Oczywiście, najchętniej używam
Magii! Właściwie, to przez nią z chęcią: czytam książki, oglądam filmy i gram w gry o klimacie fantasy. Magia jest czymś niezwykłym, czymś co mi się bardzo podoba...
Używam każdego rodzaju Magii po trochu, co jest przydatne. Bo Mag, który korzysta tylko z jednej dziedziny, np. Magia Wody, jest słaby, powiem więcej, bardzo słaby. Jeżeli jest taki, co korzysta z co najmniej dwóch, już ma większe szanse na wygraną, bowiem jedna dziedzina ma lepsze zaklęcia uleczające, a inna bojowe...
Magia Ognia - Posługują się nią głównie Magowie Ognia, stacjonujący w Starym Obozie, oczywiście. Nie jest ona moją ulubioną dziedziną Magii, ale używam czarów z tejże dziedziny, tak samo, jak z każdej innej...
Magia Wody - Posługują się nią głównie Magowie Wody, stacjonujący w Nowym Obozie, oczywiście. Jeśli już miałbym wybierać, miedzy tymi dwoma rodzajami, tj. Magia Ognia i Magia Wody, to wybrałbym tą drugą. Bardziej mi się podoba Lód i Woda, niżeli Ogień. Z tej dziedziny też wiele zaklęć używam...
Magia ÂŚniącego - Posługują się nią głównie Baalowie, Nowicjusze, jak i w niektórych przypadkach Strażnicy ÂŚwiatynni, stacjonujący w Obozie Bractwa, oczywiście. Ten rodzaj Magii także przypadł mi do gustu, a szczególnie zaklęcie snu,
Nekromancja - I wreszcie, moja ulubiona dziadzina Magii... Posiada ona najpotężniejsze zaklęcie Magiczne. Jednak, to nie są tylko zaklęcia bojowe, jak "Tchnienie ÂŚmierci", ale i przyzywające, czyli "Przyzwanie Demona", "Przyzwanie Armii Ciemności", itd. I jestem wielce szczęśliwy mogąc być Nekromantą w Gothic'u, jeszcze jako uczeń Xardasa. Właściwie, to trudno nim nie być, a móc obsługiwać się "Falą ÂŚmierci Uriziela", ponieważ potrzebny jest szósty krąg, którego nauczy tylko Xardas, a ucząc się go, przyjmujemy gildię Nekromanty.
To na razie wszystko...
Pozdrawiam, Medivth