Autor Wątek: Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?  (Przeczytany 118905 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MooN

• Magnat
  • Reputacja: 0
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
« Odpowiedź #100 dnia: 06 Styczeń 2008, 17:57:56 »
Jak dla mnie trudny wybór. Uwielbiam siekać wrogów bronią jednoręczną, ale też lubię strzelać do przeciwników z kuszy. Frajdą jest też spopielanie przeciwników magią. Hmm... Zdecyduję się na kuszę, ponieważ jest bronią dystansową i łatwo nią pokonać przeciwnika stojąc w miejscu dla niego niedostępnym.

Offline HeadHunter91

• Kret
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: 09 Styczeń 2008, 19:48:59 »
Ja używam głównie broni 1 ręcznych, są szybkie i można walcząc nimi szybko manewrować postacią reagując na zmieniającą się sytuację. Dobry gracz wyjdzie z trudnego pojedynku bez draśnięcia.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 09 Styczeń 2008, 19:48:59 »

Offline Książę Demonów

• Kret
  • *
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #102 dnia: 12 Styczeń 2008, 17:25:49 »
Ja preferuje magię i broń dwóręczną. Jest to najlepsza broń do walki z orkami choć czasem na orka wolę użyć  ognistego pocisku, niż miecza, a w Gothic 1 jest ona najlepsza. Pojedynczo można spokojnie rozwalić grupkę orków. Kusza jest dobra w Misji Cmentarzysko Orków zabijamy orka zanim ten do nas się zbliży  

Co do łuku to nie jestem jego fanem.  Lepsza jest kusza. Jej celność i siła ataku.  

Offline fijolek

• Kret
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #103 dnia: 21 Styczeń 2008, 10:45:34 »
Ja najbardziej lubie kusze w połonczeniu z bronio 1 ręczno , poniewasz gdy ork dobiegnie do nas zanim go zabijemy kuszo to ma zawyczaj końcuwke życia i szybciej go uderzymy  bronio 1 ręczno i zablokujemy ewentualny cios niż się zamachniemy wielkim toporem czy czymś tego typu   wtedy przed zadaniem ciosu możemy oberwać pierwsi

Offline Uchiha Sasuke

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #104 dnia: 21 Styczeń 2008, 18:34:07 »
ja gre zawsze koncze magiem który umie wszystkie czary i wzanadrzu ma najlepszy łuk jaki  można znalezść i miecz dwuręczny

Offline stefan666

• Magnat
  • Reputacja: 1328
« Odpowiedź #105 dnia: 21 Styczeń 2008, 18:38:58 »
Ja lubie uzywać magi i bron jednorecznej co do łuków wole kusze . Według mnie bronie 2 reczne zadaja więcej obrazeni ale zanim zrobisz zamach 2- reczna bronia to ja zrobie 3 1-reczna wiec lubie je bo sa bardzo szybkie a najlepsza broni 1-reczna w Gothic 1 to miecz blizny bodajze 83 ataku      

Offline krassus

• Kopacz
  • **
  • na pochybel!!!
« Odpowiedź #106 dnia: 22 Styczeń 2008, 23:18:57 »
Cytat: Pienik
Ja lubie uzywać magi i bron jednorecznej co do łuków wole kusze . Według mnie bronie 2 reczne zadaja więcej obrazeni ale zanim zrobisz zamach 2- reczna bronia to ja zrobie 3 1-reczna wiec lubie je bo sa bardzo szybkie a najlepsza broni 1-reczna w Gothic 1 to miecz blizny bodajze 83 ataku      
Ja w pełni zgadzam się z Pienikiem. Broń jednoręczna jest na prawdę szybka a takie magiczne ostrze na smoki mimo iż jednoręczne zadaje 160 punktów obrażeń. Jeśli już wybieram broń dystansową to kuszę... najchętniej kuszę łowcy smoków  W broni jednoręcznej najbardziej podoba mi się możliwość szybkiego reagowania na ataki wroga, a w kuszach ich duża siła rażenia. Poza tym kusza jest związana z siłą podobnie jak broń do walki bezpośredniej (poza nielicznymi wyjątkami jak miecz mistrzowski).

Offline Nakiel

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 21
  • Naleśnik
« Odpowiedź #107 dnia: 25 Styczeń 2008, 17:41:18 »
W Gothic 1 i Gothic 3 najlepiej mi się walczy bronią jednoręczną bo:
- ÂŁatwo i szybko się nią posługuje;
- Jest dostępna prawie wszędzie;
- Wymaga stosunkowo mało siły;
- Jest tania;

W Gothic 2 najlepiej mi się gra jako mag bo:
- Cała gra bardziej ustawiona na magię (to tylko moje zdanie);
- ÂŁatwiej zabijać smoki z odległości;
- Nawet najlepszy miecz nie zastąpi dobrego zwoju.
« Ostatnia zmiana: 25 Styczeń 2008, 17:41:47 wysłana przez Nakiel »

Offline BeoWolf

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 27 Styczeń 2008, 00:13:26 »
Najlepiej jest byc Magiem z ÂŁukiem,Ponieważ:
Jeśli skończy Ci się mana a nie masz Eliksirków,wyciągasz łuk.Ciach i nie ma wroga.

Ale Dobrze jest miec Dwuręczny miecz,ale trzeba miec dużo siły.W taki sposob walisz raz a pożądnie

Offline wrzod

• Kret
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 28 Styczeń 2008, 18:52:01 »
A ja tam wole kusze bo nie trzeba blisko podchodzić potwora czy człowieka (zależy kogo mamy na celowniku)    i jest bardziej skuteczny niż łuk   no i tak jeszcze magia ale do niej specjalnie do niej mnie nie ciągnie
« Ostatnia zmiana: 28 Styczeń 2008, 18:54:09 wysłana przez wrzod »

Offline PikuS

• Kret
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 28 Styczeń 2008, 21:41:26 »
ja tam lubie kazdy rodzaj z wymienionych w tym temacie oprocz kuszy. Jest zbyt wolna a strzelanie z luku to jednak nie to samo

Offline Zbuntowany Paladyn

• Kret
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: 03 Luty 2008, 09:34:24 »
Ja wolę magię. Dlatego bo jest bardzo mocna i zawsze sobie celne w przeciwnika (chyba że przed nim jest skała, drzewo i tp). Na drugim miejscu według mnie jest kusza. Bo najlepsza jakom spotkałe ma obr. 120, a ż adna broń ani jednoręczna ani dwuręczna nie nie ma takivh obrażeń.  

Offline ÂŁowca dusz

• Kret
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 03 Luty 2008, 10:41:46 »
Magia jest najlepsza. Widok palących się ludzi jest prawie bezcenny.

Offline Mr.Snaki

• Kret
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 03 Luty 2008, 10:48:15 »
Broń dwuręczna ruleZ. no i co że jedno ręczna jest szybsza o ile ? 2 uderzenia/godz

Offline Tommy131

• Kret
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #114 dnia: 03 Luty 2008, 11:22:43 »
Ja tam lubie bronie 1-ręczne bo szybciej się nawala i kusze bo jak chcesz nawalać bardziej z miecza i z łuku to d*pa   . Jak ładujesz prawie wszystko w siłe i chcesz też walić z łuku tooo...się zastanów bo do kuszy jest potrzebna siła i do mieczy itp.też .Co z tego że się z kuszy wolniej wali -.- może i tak ale jest mocniejsza    

Offline Dennis Guilder

• Kret
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 03 Luty 2008, 12:02:15 »
Cytat: Zbuntowany Paladyn
Ja wolę magię. Dlatego bo jest bardzo mocna i zawsze sobie celne w przeciwnika (chyba że przed nim jest skała, drzewo i tp). Na drugim miejscu według mnie jest kusza. Bo najlepsza jaką spotkałe ma obr. 120, a ż adna broń ani jednoręczna ani dwuręczna nie nie ma takivh obrażeń.  
Naładowany Uriziel ma w sumie 150 obrażeń.

Cytat: Tomi131
(...)do kuszy jest potrzebna siła(...)
W dwójce, w jedynce kusza wymaga zręczności.
« Ostatnia zmiana: 18 Luty 2008, 18:15:36 wysłana przez Boba Fett »

Offline Medivth

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #116 dnia: 08 Luty 2008, 14:41:52 »
Broń 1/2-Ręczna, ÂŁuk, Kusza czy Magia, co używam najchętniej?
Oczywiście, najchętniej używam Magii! Właściwie, to przez nią z chęcią: czytam książki, oglądam filmy i gram w gry o klimacie fantasy. Magia jest czymś niezwykłym, czymś co mi się bardzo podoba...
Używam każdego rodzaju Magii po trochu, co jest przydatne. Bo Mag, który korzysta tylko z jednej dziedziny, np. Magia Wody, jest słaby, powiem więcej, bardzo słaby. Jeżeli jest taki, co korzysta z co najmniej dwóch, już ma większe szanse na wygraną, bowiem jedna dziedzina ma lepsze zaklęcia uleczające, a inna bojowe...
Magia Ognia - Posługują się nią głównie Magowie Ognia, stacjonujący w Starym Obozie, oczywiście. Nie jest ona moją ulubioną dziedziną Magii, ale używam czarów z tejże dziedziny, tak samo, jak z każdej innej...
Magia Wody - Posługują się nią głównie Magowie Wody, stacjonujący w Nowym Obozie, oczywiście. Jeśli już miałbym wybierać, miedzy tymi dwoma rodzajami, tj. Magia Ognia i Magia Wody, to wybrałbym tą drugą. Bardziej mi się podoba Lód i Woda, niżeli Ogień. Z tej dziedziny też wiele zaklęć używam...
Magia ÂŚniącego - Posługują się nią głównie Baalowie, Nowicjusze, jak i w niektórych przypadkach Strażnicy ÂŚwiatynni, stacjonujący w Obozie Bractwa, oczywiście. Ten rodzaj Magii także przypadł mi do gustu, a szczególnie zaklęcie snu, ;)
Nekromancja - I wreszcie, moja ulubiona dziadzina Magii... Posiada ona najpotężniejsze zaklęcie Magiczne. Jednak, to nie są tylko zaklęcia bojowe, jak "Tchnienie ÂŚmierci", ale i przyzywające, czyli "Przyzwanie Demona", "Przyzwanie Armii Ciemności", itd. I jestem wielce szczęśliwy mogąc być Nekromantą w Gothic'u, jeszcze jako uczeń Xardasa. Właściwie, to trudno nim nie być, a móc obsługiwać się "Falą ÂŚmierci Uriziela", ponieważ potrzebny jest szósty krąg, którego nauczy tylko Xardas, a ucząc się go, przyjmujemy gildię Nekromanty.
To na razie wszystko...

Pozdrawiam, Medivth
« Ostatnia zmiana: 08 Luty 2008, 23:40:57 wysłana przez Medivth »

Offline Najemnik009

• Kret
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 10 Luty 2008, 16:46:37 »
Ja najbardziej lubie broń dwureczną zadaje ogromne obrażenia lecz jest wolna ale to nie zraża niej do mnie.Broni dwuręcznej jest więcej niż jedno.
Lubię też kuszę fajnie wyglądają i są dobre.
Czasem też ponosze łuk ponieważ te najlepsze mają fajny wygląd.
Magji nie stouje bo nie lubię.

Offline Rygo Volloso

• Kret
  • *
« Odpowiedź #118 dnia: 12 Luty 2008, 14:32:27 »
Magia bronie dwuręczne i kusze. ÂŁuki są niewarte spojrzenia według mnie i nigdy ich nie używałem. Zawsze byłem zwolennikiem albo skrajnej siły albo inteligencji. Magia co tu dużo mówić najlepszy wojownik z przeciętnym magiem może mieć problem. W gothicu wygląda to trochę inaczej ale taka jest prawda dlatego magię zawsze ceniłem .Z 2 strony siła to jest to co zawsze lubiłem. Potężne dwuręczne miecze lub kusze które według mnie wymagają siły nie zręczności to jest to. Zawsze to lubiłem ceniłem i używałem ilektoć przechodziłem Gothica.

Offline Takeo

• Kret
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 15 Luty 2008, 09:02:39 »
Na początku zawsze wybieram broń jednoręczną. Jest szybka, ale ma problemy z poważnymi obrażeniami. Z rozwojem mojej postaci funduję jej broń dwuręczną. Jest odrobinę wolniejsza, ale zadaje już poważne obrażenia. Z broni dystansowych to kusze, łuki tylko na początku gry. Tak samo jak w przypadku broni białej kusze są solidniejsze i zadają więcej obrażeń on łuków. Magia... Nigdy nie mogłem się do tego przyzwyczaić. Próbowałem wiele razy. Mag jest dla mnie za słaby fizycznie.
Pozdrawiam.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 15 Luty 2008, 09:02:39 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything