Strefa pomocy > Gothic
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
Lucas Paladin:
To znaczy ja jestem wybredny jeśli chodzi o bronie. Najbardziej lubię jednak łuk i broń dwuręczną, ponieważ łuki, mimo że zadają mniej obrażeń niż kusze są szybsze, a te obrażenia nie są dużo mniejsze. Z łuku można się pozbyć kilku nieprzyjemnych zwierząt, bądź Orków, a broń dwuręczna jest bardzo skuteczna w walce ze zwierzętami, Orkami i NPC'ami.
viqux:
Broń jednoręczna... uwielbiam to. Ork do ciebie podbiega, bierze zamach... i już po wszystkim. Błyskawiczne dwa cięcia kończą jego żywot. W pojedynkach broń jednoręczna jest nieoceniona, jak się jest wprawionym w walce tym orężem, to można zrobić naprawdę wszystko. Najbardziej lubię używać szybkich cięć w prawo i lewo. W ten sposób można łatwo, szybko i przyjemnie powalić nawet potężnego przeciwnika - cięcia są bardzo szybkie, jak dobrze pójdzie to przeciwnik nawet nie zdąrzy zareagować.
Kusza i łuk odpada... po prostu nie lubię. Wolę siec mieczem...
Magia byłaby dobra, ale potężne czary się po prostu zbyt długo ładują... ork zdąrzy do nas dobiec, zanim czar się załaduje, a jak nas uderzy, to się ładuje od początku - bezsensu! W g2 jest o wiele lepszy ten system...
pozdrawiam
Nordale:
ja lubię broń jednoręczną w połączeniu z łukiem lub kuszą (bardziej łukiem). Wtedy wszystko wycinasz łukiem, a w ostateczności używasz dobrej broni jednoręcznej, a pozatym w przewciwieństwie do 2-recznej mozna także w biegu machać mieczem (2-recznymi tez mozna ale dopiero od gothica 2)
Tristram:
Moim ulubionym rodzajem broni jest broń jednoręczna. Jest szybka i nawet silna.Ma mniejsze obrarzenia od broni dwóręcznej ale jak już powiedziałem nadrabia to szybkością.Można wyprowadzać szybkie kontry które mogą poważnie zranić przeciwnika. Jeżeli się chce można również zabrać zamach i uderzyć silniej. Broń dwóręczna jest za wolna. Z broni dystansowych wole łók gdyż jest szybszy oid kuszy i ma również nienajgorsze staty. Można z niego szybko i bez boleśnie ściągnąć porzeciwnika. Magie średnio lubie ale faktem jest że poterzny czar może łatwo zdziesiątkować oddziały wroga np ognisty deszcz. No i to by było na tyle.
Ps.
To chyba niestety dopiero mój pierwszy dobry post inne były ''troszke'' za krótkie .
Pozdro
Tristram
piotr271992:
Ja najbardziej lubie łuk i broń jednoręczną.
Bardzo lubie strzelać do zwierzyny i jak zostanie jej mało życia poczekać aż dojdzie do mnie i ostatnim strzałem prosto w łeb powalić bestie.
Jeśli chosdzi o walke naprzykład z orkami albo ludźmi uwielbiam siekać ich bronią jednoręczną różnymi kombinacjami ciosów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej