Strefa pomocy > Gothic
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
karamba100:
ja lubię magie <rycerz> <rycerz> <rycerz> <rycerz> <rycerz>
Aneuthanasia:
--- Cytat: Metztli w 28 Sierpień 2006, 18:47:36 ---Ja najbardziej lubie posługiwać się magią. Dlaczego? Magowie wygladają niepozornie... ale są potężni. W jednej chwili mogą spopielić lub zamrozić wroga. Co po niektórzy mogą sobie przyzwać armie nieumarłych i demonów do pomocy... I tych lubie najbardziej...
--- Koniec cytatu ---
Czy ja wiem? Magowie zawsze wyglądają kozacko, ale magia jest trudną sztuką. Wolę bronie dwu ręczne ze względu na ich siłę i wizerunek ;D
Noorex Jr.:
No cóż. Każda broń sprawdza się w innym momencie. Osobiście wolę magie. Jeżeli dobrze radzisz sobie na ścieżce magii to spokojnie można pokonać większość groźniejszych przeciwników jak ork. Jednak jeżeli ktoś gra magiem, a ja głównie tak zwłaszcza w pierwszej części to może mieć problem, gdy nie zdążymy rozwalić przeciwnika zanim do nas podejdzie to trzeba sięgnąć bo broń. Ale właśnie! Magowie zazwyczaj nie noszą broni białej, ani dystansowej więc trzeba się na coś takiego przygotować dlatego jak ja gram magiem to zawsze mam przy sobie jakiś dobry mieczyk jedno ręczny. W 3 części mam inny sposób na magów, ale dział o pierwszej części to co innego.
Czyli preferuję magię i broń jednoręczną.
Rakel:
Jak dla mnie najlepiej mi się walczy wszystkimi mieczami dwuręcznymi. ;)
Mag Ognika:
Moją ulubioną bronią w Gothicu 1 i Gothicu 2 jest broń dwuręczna. Dlaczego? Ponieważ ma większy zasięg i jeśli umie się dobrze grać, to można nim pokonać lepszego od siebie przeciwnika.
Jednakże na początku gry zawsze grywałem z mieczami jednoręcznymi - gdy miałem już trochę więcej siły, pakowałem w dwuręczne .
Magię również lubię , jednak czasami są zbyt długie animacje i wtedy przeciwnik może mnie zabić. Poza tym, jakoś nie lubię magii w Gothicu 1.
Niech Innos będzie z wami
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej