Strefa pomocy > Gothic
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
Radeq:
Ja najbardziej lubie bronie jednoreczne poniewaz bardzo szybko atakuja i przeciwnik nie ma szansy na wyprowadzenie ciosu.
Z broni na dystans najbardziej mi sie podoba luk Wilcze Kly
Zenek111314314:
Najlepszy dla mnie jest łuk można nim zabić przeciwnika bez zadraśnięcia , wystarczy mieć dużo strzał wejść na jakieś drzewo, skałę albo pień których jest dużo w Gothic i strzelać, ale jeżeli nie da sie uciec to najlepiej mieć pod ręką broń dwuręczną ma większy zasięg i zadaje większe obrażenia od broni jednoręcznej.
Gunses:
Na niskim lvl dobry jest łuk i miecz 1h. ÂŁuk daje nam przyjemność podczas polowań, a miecze jednoręczne są szybki i łatwo nimi grac na początku. Ze zrostem poziomu naszego bohatera przychodzi wybór magia/miecz. Miecz jest niezastąpiony, szybszy od magii, chociaż nie jest tak „potężny”. Gothica I przeszedłem magiem, ale dopiero kiedy dorwałem Urizela poczułem prawdziwy smak gry. Preferuje więc miecze dwuręczne i kusze na wysokich lvl.
Leogas:
Ja w rzeczywistości ponad szybkość przekładam siłę ale w grze to co innego.Miecz jednoręczny daje nam przewagę szybkościową nad posiadaczem broni 2 ręcznej i zanim on zdąży wyciągnąć broń już ma 1/2 paska życia.Natomiast Ponad ÂŁuk przekładam kusze ponieważ jest silniejsza.Jeśli ktoś z was zapyta dlaczego więc nie używam broni 2 ręcznej skoro jest silniejsza od 1 ręcznej?Powiem wam że miecze a bronie dystansowe to różnica.Jak strzelam z dystansu to przeciwnik nas nie zauważy a jak już w niego strzele to będę miał więcej PÂŻ niż on i później seria ciosów bronią jednoręczną i po walce.Bezio zwycięzca.
Geralt z Rivii1:
Ja najbardziej lubię bronie dwuręczne, ponieważ są o wiele dłuższe od jednoręcznych i zadaje o wiele częściej niż jednoręczna krytyczne obrażenia. Dlatego orka mogę pozbawić pół paska życia (na późniejszych etapach gry nawet zabić) zanim on w ogóle zdąży do mnie podejść, nieraz nawet nie zdąży rozpocząć szarży. Do tego używam kusz, bo łuki po prostu po jakimś czasie stają się za słabe. Magów lubię, ale na początku są bardzo słabi i o wiele częściej giną niż wojownicy, a później robią się z nich Gothic'owe "czołgi" i niby jesteśmy dumni z dobrze rozwiniętego maga, ale nie ma już tej adrenalinki, co przy walce w zwarciu (te bloki i uniki) i gra robi się nudna.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej