Autor Wątek: Kolory tęczy zamiast tekstur  (Przeczytany 2344 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Diegomir

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Kolory tęczy zamiast tekstur
« dnia: 10 Kwiecień 2007, 09:53:35 »
Nie wiedziałem gdzie to napisać, gdyż mój problem występuje, oprócz G1, zarówno w G2 jak i Nk (przypominam, że to są gry na tym samym silniku). Otóż na całym indoorze (jaskinie, kopalnie, chaty) mam dziwne kolory zamiast  tekstur. Nie wiem dlaczego, ale to jest raczej coś z systemem. W akcie desperacji nawet zainstalowałem stare sterowniki do karty graf. (GF6200) Ale niestety cały czas tak samo. Nie pomagają reinstalle i mam tak na wersji modyfikowanej jak i tej "granej". Liczę na Waszą pomoc. Pozdro

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #1 dnia: 10 Kwiecień 2007, 10:19:14 »
Cytat: Diegomir
Nie wiedziałem gdzie to napisać, gdyż mój problem występuje, oprócz G1, zarówno w G2 jak i Nk (przypominam, że to są gry na tym samym silniku). Otóż na całym indoorze (jaskinie, kopalnie, chaty) mam dziwne kolory zamiast  tekstur. Nie wiem dlaczego, ale to jest raczej coś z systemem. W akcie desperacji nawet zainstalowałem stare sterowniki do karty graf. (GF6200) Ale niestety cały czas tak samo.
Zainstaluj najnowsze sterowniki dla nvidii ściągnij je ze strony producenta, ściągnij ten cały pack stery plus inne ciekawe programy do konfiguracji grafiki. Wejdź w panel sterownika i w polu opcji Direct3D ustał opcje emulacji mgły. Gdybyś nie mógł tego znaleźć zawsze możesz wyłączyć taką opcje w grze edytując jej plik ini...
Domyślnie C:\Program Files\Gothic\System\Gothic.ini
Edytuj dowolnym edytorem tekstu, znajdź wpis zFogDisabled=0 i zmień jego wartość na 1, czyli zFogDisabled=1.

Gdyby nie pomogło poszukamy problemu gdzie indziej.
« Ostatnia zmiana: 10 Kwiecień 2007, 10:20:41 wysłana przez IsentoR »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #1 dnia: 10 Kwiecień 2007, 10:19:14 »

Offline Diegomir

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Kwiecień 2007, 12:13:20 »
Cytat: IsentoR
Zainstaluj najnowsze sterowniki dla nvidii ściągnij je ze strony producenta, ściągnij ten cały pack stery plus inne ciekawe programy do konfiguracji grafiki. Wejdź w panel sterownika i w polu opcji Direct3D ustał opcje emulacji mgły. Gdybyś nie mógł tego znaleźć zawsze możesz wyłączyć taką opcje w grze edytując jej plik ini...
Domyślnie C:\Program Files\Gothic\System\Gothic.ini
Edytuj dowolnym edytorem tekstu, znajdź wpis zFogDisabled=0 i zmień jego wartość na 1, czyli zFogDisabled=1.

Gdyby nie pomogło poszukamy problemu gdzie indziej.
Dzięki za zainteresowanie, ale niestety nie pomogło. ÂŚciągnąłem najnowsze stery i wyłączyłem zFog. Dalej tak samo. PS: I jeszcze przeinstalowałem G! :D

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3 dnia: 14 Kwiecień 2007, 13:52:00 »
Cytat: Diegomir
Wtedy odinstalowałbym go i zainstalował 8.1 z płyty z G1. Pozdro
Tylko, że wtedy może być jeszcze gorzej ponieważ Gothic 3 wymaga wersji 9c a ta która znajduje się na płycie z g1 jest nieco starsza. Ale od czego masz google ściągnij najnowszego DirectX'a i zainstaluj go być może instalka tego z płyty była uszkodzona w końcu wszystko się może zdarzyć.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #3 dnia: 14 Kwiecień 2007, 13:52:00 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything