Autor Wątek: problem z zadaniem Roda  (Przeczytany 3711 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dzasta

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
problem z zadaniem Roda
« dnia: 03 Kwiecień 2007, 07:41:12 »
Witam! Jestem w pierwszym rozdziale, mam 10 poziom. Doszłam do farmy Onara, gdyż chcę zostać najemnikiem. Wykonałam zadanie - test Torlofa (zabiłam strażników na farmie Bengara), zdobyłam też poparcie innych (Cord stwierdził, że się nadaję, Wilk też nie ma nic przeciwko mnie). Nie potrafię jednak wykonać zadania dla Jarvisa. Chodzi mi konkretnie o pobicie Roda i  jego wyzwanie. Podnoszę jego miecz, on mówi, że się pomylił co do mnie. I tu pojawia się problem, niezależnie od teo czy mu oddam miecz, czy też nie kiedy kończy sie dialog, to pozostali najemnicy rzucają się na mnie i mnie tłuką. Nie wiem co się dzieje. Nie mogę się z nim bić, bo inni mnie tez leją. Proszę o pomoc. Pozdrawaim

Offline jeres

• Kret
  • *
problem z zadaniem Roda
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Kwiecień 2007, 14:01:42 »
Nie możesz tego robić na środku placu tylko tam gdzie rozmawia z tym drugim najemnikiem.

Forum Tawerny Gothic

problem z zadaniem Roda
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Kwiecień 2007, 14:01:42 »

Offline dzasta

• Kret
  • *
problem z zadaniem Roda
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Kwiecień 2007, 14:03:42 »
Wiem, ze nie na środku placu, tylko przy tym drugim najemniku. Tak właśnie robię, ale i tak wszyscy mnie leją. nie wiem o co chodzi.

Offline Diegomir

• Kret
  • *
problem z zadaniem Roda
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Kwiecień 2007, 14:36:21 »
Dziwne, bo ja miałem kompletnie inny błąd. Mówiłem Rodowi, że nie oddam mu miecza, to on rzuca się na mnie z pięściami i jak mnie uderzy reszta najemników bije jego i jeszcze dobija. Miałem tak w Nk, gdzie są problemy npc vs npc wynikające najprawdopodobniej z błędu skryptów lub nawet silnika. Wydaje mi się, że powinnaś próbować wczytać jeszcze raz, lub ewentualnie przeinstalować grę. Pamiętaj o save'ach

Offline dzasta

• Kret
  • *
problem z zadaniem Roda
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Kwiecień 2007, 14:41:52 »
Przepraszam za pomyłkę, ja mam Gothic II Noc Kruka. Tylko czy jest duża różnica pomiędzy Gothic II a Gothic II NK na początku gry????

Offline Faust2

• Kret
  • *
problem z zadaniem Roda
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Kwiecień 2007, 09:23:12 »
Też miałem ten problem. Podczas rozmowy z Rodem, on daje Ci miecz i Bezi go wyciąga. Chodzi o to, że inni najemnicy mówią: ,,Odłóż broń", a potem się na biednego Bezimiennego rzucają (przed skończeniem dialogu). Spróbuj przewinąć dialog (chodzi mi o klawisz Esc) z Rodem od momentu, kiedy dał Ci miecz. Powinno podziałać  

Offline dzasta

• Kret
  • *
problem z zadaniem Roda
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Kwiecień 2007, 07:30:23 »
Dziękuje za pomoc, problem się wyjaśnił. Pomogło wyłączenie gry, zresetowanie kompa. wszystko było ok. Dzięki. Pozdrawiam

Forum Tawerny Gothic

problem z zadaniem Roda
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Kwiecień 2007, 07:30:23 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18