Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Ulubieni Gitarzyści
Vedymin:
ROBERT "ROBB" FLYNN
DINO CAZARES
W tej chwili współpracuje z zespołem "Divine Heresy"
Lucas Paladin:
No to i czas na mnie. Słucham dość wielu zespołów, ale tak naprawdę największe wrażenie wywarło na mnie trzech gitarzystów:
Tomasz "Orion" Wróblewski(Vesania/Behemoth) - jakby nie było genialny nie tylko gitarzysta, ale także basista. Wystarczy posłuchać płyt, jakie dotychczas nagrał z zespołami Vesania i Behemoth. Nie mnie oceniać go od strony tej bardziej profesjonalnej, gdyż moja wiedza na ten temat jest dość znikoma, ale kiedy słucham gitary Oriona, po prostu czuję się lepiej. Widać ilu fanów otacza, oba jego zespoły. Mistrz przede wszystkim szybkości i wprowadzania w mroczny nastrój.
Piotr "Peter" Wiwczarek(Vader) - kolejny maestro wśród gitarzystów. Razem z "Mauserem" tworzą duet gitarek w zespole Vader. Niby dlaczego mają oni tylu fanów? Peter jest magnesem, który ich przyciąga, nie tylko głosem, ale właśnie grą na gitarze.
Matt "Fucking" Woods(Element Eighty) - tutaj miałem duży dylemat, ale jednak wybrałem Matta. Dzięki niemu i jego grze Element Eighty brzmi naprawdę świetnie. Melodyjne partie, czasem też ostrzejsze, po prostu świetny gitarzysta. Zdjęcia nie ma, bo nie znalazłem w necie.
Vatar:
John Frusciante - o nim już wielu napisało a ja jeszcze dodam że kawałek Under The Bridge w jego wykonaniu mnie rozwalił geniusz,geniusz i jeszcze raz geniusz.
Kirgo32:
Steve Vai
Uznawany za jednego z najwybitniejszych gitarzystów wszech czasów. Jest to człowiek pochodzący z Nowego Jorku. Potrafi genialnie grać na gitarze: wymyśla świetne, bardzo szybkie lub wolne, wchodzące w ucho solówki, czy też świetne riffy. najczęściej gra wolne, spokojne utwory w połączeniu z głośnymi i szybkimi solówkami, co bardzo dobrze się ze sobą komponuje. Wydał m.in takie płyty jak: "Flex- Able", "The Ultra Zone", "Real Illusions: reflections", czy też najnowszy "Sound theories". Steve vai nie jest tylko wirtuozem gitary, ale także kompozytorem, a nawet producentem muzycznym. To uczeń samego Joe Satraniego, więc niema się co dziwić patrząc na jego zdolności :).
Nawigacja
Idź do wersji pełnej