Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 284944 razy)

Description:

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #480 dnia: 14 Sierpień 2007, 12:02:23 »
Cytat: Paddy
wez mi powiedz gdzie to jest i gdzie to zainstalowac noi jak to zainstalowac
Boże ty widzisz i nie grzmisz...

Cytat: IsentoR
Ja nie wiem jakim cudem wpakowałeś MT do folderu System - fenomen.

Czy tak trudno odpalić instalacja PlayerKita, wybrać główny folder gry. Program zainstaluje się w folderze system. SAMODZIELNIE

Następnie odpalić instalację mrocznych tajemnic, wybrać katalog z grą (Gothic). Mod zainstaluje się tam gdzie ma się zainstalować automatycznie.

Gdyby coś nie działało ściągacie gothic mod developmentkit, wypakowujecie archiwum. Będzie tam kilka folderów, wchodzimy do tego o nazwie "gothic". Kopiujemy całą jego zawartość i wklejamy to do folderu z grą - domyślnie "C:\Program Files\Piranha Bytes\Gothic".
PlayerKita odpalacie klikając w plik "GothicStarter".
Jak korzystać z playerkita: http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=57

http://www.worldofgothic.de/dl/index.php?g...p;release_id=28

Offline Niedamir

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #481 dnia: 14 Sierpień 2007, 14:22:53 »
Czy ktoś wie gdzie w MT leży klucz Melkora? Ostatnio jak grałem to coś mi sie kojarzy że go miałem i był w pokoju obok Kazzimira, ale teraz tam nic nie ma.
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpień 2007, 14:23:23 wysłana przez Niedamir »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #481 dnia: 14 Sierpień 2007, 14:22:53 »

Offline kryha

• Kret
  • *
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #482 dnia: 14 Sierpień 2007, 21:01:39 »
Cytat: Pomiot Beliara
Mam podobny problem jak kryha.  W obozie nie ma Monka, a jest potrzebny do wykonania zadania - dostawy dla bandytow. Nie zabilem go wczesniej. Czy istnieje kod na przywolanie tej postaci?

Nie wiem kiedy Monk znika z obozu, ale chyba po otrzymaniu zadania z kamieniami ogniskującymi, bo tak wynika z akcji ( Monk kradnie kamień z doliny troli i ucieka).  To znaczy, że zadanie z dostawą dla przemytników trzeba wykonać wcześniej, potem to chyba niemożliwe, jeżeli do tego zadania potrzebny jest Monk. Ja się nie przejmuję, wykonam to zadanie w innym wcieleniu, a Qentina i tak załatwię.
  kryha
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpień 2007, 21:03:27 wysłana przez kryha »

Offline Altevan'ix

• Myśliwy
  • Bez adminów, bez modów, tylko używkownik...
« Odpowiedź #483 dnia: 14 Sierpień 2007, 21:16:04 »
Niestety nie mogę znaleść Mrocznego Szczawiu i chciał bym prosić o kod na tą roślinkę. Z góry dziękuję.

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #484 dnia: 14 Sierpień 2007, 23:10:13 »
Cytat: Przeklęty
Niestety nie mogę znaleść Mrocznego Szczawiu i chciał bym prosić o kod na tą roślinkę. Z góry dziękuję.

Po co ci kod? W grocie pradawnych koło namiotu Eli'Ne jest mostek, za mostkiem żerują podziemne ścierwojady, tam w kępach trawy rośnie Mroczny Szczaw.
OK

Offline Niedamir

• Kret
  • *
« Odpowiedź #485 dnia: 17 Sierpień 2007, 13:58:13 »
Mam porządny problem. W MT aby zdobyć nowy almanach trzeba wykonać misję maga Gandhar'a. On każe nam przeszukać jakąś jaskinię. Szukałem jej ale nigdzie nie znalazłem. Jeżeli ktoś wie to niech napisze gdzie jest ta jaskinia.

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #486 dnia: 17 Sierpień 2007, 15:09:40 »
O ile dobrze pamiętam to ta jaskinia znajduje się koło tego jeziora pod wieżą Xardasa. Jaskini pilnuje dwóch Orków, gdy będziesz w środku idź przed siebie aż zobaczysz spad, zejdź tam po półkach, zabij, pająki i pozbieraj wszystko co tam leży.

Offline Paddy

• Myśliwy
  • PSN
« Odpowiedź #487 dnia: 17 Sierpień 2007, 16:15:58 »
kto mi przetlumaczy list od zlego (chodzi o neka)

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #488 dnia: 17 Sierpień 2007, 16:44:24 »
List przetłumaczy Ci jeden z Pradawnych, nie za bardzo wiem który, ale jest ich mało w tej siedzibie, więc nie będziesz miał problemu.

Offline Farvan

• Kret
  • *
« Odpowiedź #489 dnia: 17 Sierpień 2007, 17:39:03 »
Witam!
Mam problem z grą. Dostaąem zadanie które polega na oczyszczeniu lasu z bandytów.
Niby OK ale juz pierwszy błąd niemoge wejść do lasu bo mi wychodzi z gry ale przedtem gierka sie lekko przycina. Czytałem ze tak sie zdarza i najlepiej poszukać innej drogi i tak zrobliłem ale bez skutku żadna droga nie zmienia błędu  
Drugi błąd: zauważyłem bandytów ale leżacych na ziemi zatakowal ich rój krwiopijców było ich ponad 30 naprawde. Niewiem co zrobić POMOCY!!!

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #490 dnia: 17 Sierpień 2007, 17:55:44 »
Cytat: Farvan
Witam!
Mam problem z grą. Dostaąem zadanie które polega na oczyszczeniu lasu z bandytów.
Niby OK ale juz pierwszy błąd niemoge wejść do lasu bo mi wychodzi z gry ale przedtem gierka sie lekko przycina. Czytałem ze tak sie zdarza i najlepiej poszukać innej drogi i tak zrobliłem ale bez skutku żadna droga nie zmienia błędu  
Drugi błąd: zauważyłem bandytów ale leżacych na ziemi zatakowal ich rój krwiopijców było ich ponad 30 naprawde. Niewiem co zrobić POMOCY!!!

Zaproś na wyprawę przeciwko bandytom Wyzyska, Siekacza i Mordhara. Może o to chodzi?

Offline Farvan

• Kret
  • *
« Odpowiedź #491 dnia: 17 Sierpień 2007, 18:12:26 »
Cytat: kryha
Zaproś na wyprawę przeciwko bandytom Wyzyska, Siekacza i Mordhara. Może o to chodzi?
Ale ja z nimi idę, oni wchodzą do lasu a ja niemogę bo jak napisałem wcześniej wywala mnie z gry.

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #492 dnia: 17 Sierpień 2007, 18:15:14 »
Ale ja z nimi idę, oni wchodzą do lasu a ja niemogę bo jak napisałem wcześniej wywala mnie z gry.
Czy masz zainstalowanego Patcha 1.03?

Offline Farvan

• Kret
  • *
« Odpowiedź #493 dnia: 17 Sierpień 2007, 18:57:46 »
Czy masz zainstalowanego Patcha 1.03?
nieee a on jest ważny? Ok zobacze czy coś zmini dziki za pomoc.

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #494 dnia: 17 Sierpień 2007, 19:09:32 »
nieee a on jest ważny? Ok zobacze czy coś zmini dziki za pomoc.
Ważny, poprawia błędy i ilość potworów (trochę dużo tych krwiopijców a bez patcha 1.03 będzie jeszcze więcej), ale będziesz musiał zacząć od początku. Nie zaszedłeś jeszcze daleko, więc sobie pograsz jeszcze raz.
pozdro
kryha
napisz jak poszło

Offline Paddy

• Myśliwy
  • PSN
« Odpowiedź #495 dnia: 17 Sierpień 2007, 20:00:02 »
gdzie są pradawni znalazłem arene pradawnych i dużo zombi w zbrojach paladynów wiem że takie zbroje noszą rycerze pradawnych proszę o pomoc

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #496 dnia: 17 Sierpień 2007, 21:03:36 »
gdzie są pradawni znalazłem arene pradawnych i dużo zombi w zbrojach paladynów wiem że takie zbroje noszą rycerze pradawnych proszę o pomoc
Musisz się teleportować za pomocą kryształu, który dostaniesz od maga Gardhara w obozie przy kopalni. Potem akcja potoczy się sama i po wieku walkach droga zaprowadzi źię do pradawnych.
« Ostatnia zmiana: 17 Sierpień 2007, 21:05:35 wysłana przez kryha »

Offline Paddy

• Myśliwy
  • PSN
« Odpowiedź #497 dnia: 17 Sierpień 2007, 21:37:22 »
Musisz się teleportować za pomocą kryształu, który dostaniesz od maga Gardhara w obozie przy kopalni. Potem akcja potoczy się sama i po wieku walkach droga zaprowadzi źię do pradawnych.
dziękuje ale w którym roździale się to stanie lub co mósze zrobić a tak przy okazji gdzie jest te krater po pocisku który wyszczelił ten mag jag by był ktoś aż tak miły czy morze to podać mapę

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #498 dnia: 17 Sierpień 2007, 23:20:35 »
dziękuje ale w którym roździale się to stanie lub co mósze zrobić a tak przy okazji gdzie jest te krater po pocisku który wyszczelił ten mag jag by był ktoś aż tak miły czy morze to podać mapę
Do pradawnych najlepiej  idź, gdy będziesz mocny, najwcześniej, według mnie, w czwartym rozdziale.
Ale musisz najpierw znależć ten krater o który pytasz. Jest on na ziemi orków, a konkretnie przy jeziorku koło wieży Xardasa (zakładam, że grałeś w G1). Pilnują go dwie Elity. Wskocz tam, albo zeskocz po kamieniach, pokonaj pajęczaki i pozbieraj wszystko na dole, potem teleportuj się do obozu przy kopalni.
Oddaj kamień Gardhardowi, a on da Ci Almanach i za kilka dni kryształ, który przeniesie Cię do Pradawnych. Zapisz grę i spróbuj się przeteleportować, a wtedy sam zdecydujesz czy jesteś gotowy aby stawić czoła temu co tam spotkasz. Zawsze możesz wgrać grę i zdobyć więcej doświadczenia a tym samym umiejętności. W Kolonii Karnej jest wiele do zrobienia i nie musisz sie spieszyć.
kryha

Offline Paddy

• Myśliwy
  • PSN
« Odpowiedź #499 dnia: 17 Sierpień 2007, 23:39:21 »
a wlasnie tam dzisiaj zapisalem dzienki Kryha a tak przy okazi zaraz bede mial 4rozdzial i mam pantrzesz lowcy orkow a sily mam 88 i jestem miszczem b.dwurecznej i adptem b.jednorecznej wystarczy

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #499 dnia: 17 Sierpień 2007, 23:39:21 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything