Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 284959 razy)

Description:

Thoro

• Gość
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #440 dnia: 01 Sierpień 2007, 15:11:17 »
Nic nie zrobisz, jest to typowy problem Gothica. Przeinstaluj grę i dodatek.

Offline Djkamo

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #441 dnia: 01 Sierpień 2007, 18:15:15 »
Co mam zrobić żeby Anghar wykuł dla mnie runiczne ostrze pobłogosławione przez samego Innosa ? . Mam ten miecz "Niosący ÂŚwiatło", zabiłem Uriziela itd. ale w opcjach rozmowy mam jedynie możliwość treningu...
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2007, 14:47:30 wysłana przez Djkamo »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #441 dnia: 01 Sierpień 2007, 18:15:15 »

Offline Judasz.

• Kret
  • *
« Odpowiedź #442 dnia: 03 Sierpień 2007, 14:04:43 »
Witam. Mam problem mianowicie: Gra mi się w pewnych momentach zawiesza na maxa muszę wtedy restartować kompa. Czy to jest związane z grą czy z komputerem? Bardzo prosiłbym o pomoc... z Góry dziękuję;-)

Offline Piero

• Kret
  • *
« Odpowiedź #443 dnia: 03 Sierpień 2007, 14:21:08 »
Przepuszczam ze to jednak wina gry :P Wkoncu to mod wiec mzoe miec troche bledow... radze czesto zapisywac

Offline Judasz.

• Kret
  • *
« Odpowiedź #444 dnia: 03 Sierpień 2007, 16:27:02 »
Cytat: asdasd
Witam. Mam problem mianowicie: Gra mi się w pewnych momentach zawiesza na maxa muszę wtedy restartować kompa. Czy to jest związane z grą czy z komputerem? Bardzo prosiłbym o pomoc... z Góry dziękuję;-)
żebyś wiedział:P co chwile zapisuję tą gre. A jakbym zainstalował tą grę np. w folderze D/nowy/Piranha Bytes... dało by to coś?

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #445 dnia: 03 Sierpień 2007, 16:29:46 »
Bardzo istotną rolę może tu odgrywać wersja patcha. Z tego co mi wiadomo częste zwiechy gry były spowodowane np. zbyt częstym i intensywnym respawnem zwierzyny czego silnik gry nie mógł wytrzymać.

Offline Berry

• Kret
  • *
« Odpowiedź #446 dnia: 05 Sierpień 2007, 13:21:37 »
ściągnąłem MT i patcha 01 i jak chcę wejść tam do tego kolesia co się ukrywa koło starego obozu wysoko w jaskini oraz tam do tego obozu idąc do cavalorna w lewo ( z daleka strażnicy świątynni ćwiczą ) i gra się wiesza   wyskakuje jakiś tam błąd z orc_body i gra się zamyka

może ktoś już miał taki problem jeśli tak to przepraszam ale nie mam ochoty wertować 30 stron tematu..

Offline Faust2

• Kret
  • *
« Odpowiedź #447 dnia: 05 Sierpień 2007, 16:08:07 »
Witam,
Mam problem związany z tą modyfikacją w wersji 1.01, otóż gdy walczę z więcej niż trzema potworami, to gra się wyłącza. Dzieje się to np. gdy rzuca się na mnie wataha wilków lub innych potworów, a ostatnio wyłączyła mi się jak przyleciały do mnie dwie krwiopijce goniące dwa ścierwojady. Jest to trochę denerwujące, bo jak idę przez las, to gra mi się wyłącza co 5 minut. A już zupełnie nie osiągalną rzeczą jest przejście jakichkolwiek misji związanych z Wieżą Mgieł... Próbowałem przeinstalować grę, zainstalować patche i nic nie pomogło. Za to gra wyłączała się również podczas zapisywania, przez co rozwaliło mi wszystkie savy. Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem? Jeszcze nie udało mi się przejść tej wspaniałej polskiej modyfikacji, bo za każdym razem jakiś błąd mi ją przerywał. Proszę o pomoc.

P.S.
Szukałem w wyszukiwarce postów o tym samym błędzie, ale nic nie znalazłem. Nie przeglądałem wszystkich stron tego tematu, bo ich liczba jest powalająca :)

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #448 dnia: 05 Sierpień 2007, 16:17:10 »
Faust zainstaluj patcha poprawiającego respawn potworów. Czasem w wersji 1.01 powoduje on takie problemy.

Berry masz może zainstalowane gothic mod developmentkit?

Offline Berry

• Kret
  • *
« Odpowiedź #449 dnia: 05 Sierpień 2007, 17:58:58 »
Cytat: IsentoR
Berry masz może zainstalowane gothic mod developmentkit?

raczej nie bo nawet nie wiem co to  

Offline Kozgi

• Kret
  • *
« Odpowiedź #450 dnia: 05 Sierpień 2007, 18:46:56 »
Czy ktoś możę wiedzieć dlaczego kiedy rozmawiam z Podejrzanym Typem i nie chcę dać mu kasy lub jej po prostu nie mam to nie mogę nic zrobić?? Mogę sobie wciskać Esc do woli a i tak nie wyskoczy menu, nie mogę z nikim gadać ani podnosić przedmiotów. Proszę o pomoc

Offline kryha

• Kret
  • *
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #451 dnia: 05 Sierpień 2007, 19:31:44 »
Berry

http://www.worldofgothic.de/dl/index.php?g...p;release_id=28
tu ściągniesz Gothic Mod Development kit
zainstaluj patcha 1.03
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpień 2007, 07:31:04 wysłana przez kryha »

Offline Berry

• Kret
  • *
« Odpowiedź #452 dnia: 05 Sierpień 2007, 20:23:27 »
Instaluje patcha 1.0.3 i nic, wciąż ten sam błąd. A może ja go w złym miejscu instaluje ? bo robie to do głównego katalogu z grą.

a tak ap ropo to po co mi ten Gothic Mod Development kit ?

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #453 dnia: 05 Sierpień 2007, 22:26:53 »
Cytat: IsentoR
tak trudno odpalić instalacja PlayerKita, wybrać główny folder gry. Program zainstaluje się w folderze system. SAMODZIELNIE

Następnie odpalić instalację mrocznych tajemnic, wybrać katalog z grą (Gothic). Mod zainstaluje się tam gdzie ma się zainstalować automatycznie.

Gdyby coś nie działało ściągacie gothic mod developmentkit, wypakowujecie archiwum. Będzie tam kilka folderów, wchodzimy do tego o nazwie "gothic". Kopiujemy całą jego zawartość i wklejamy to do folderu z grą - domyślnie "C:\Program Files\Piranha Bytes\Gothic".
PlayerKita odpalacie klikając w plik "GothicStarter".
Jak korzystać z playerkita: http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=57

Wykonałam to wszystko , ale jeszce potem zainstalowałam 1.03. Odpaliłam PlayerKita: C:\Program Files\Piranha Bytes\Gothic\System\Gothic Starter i wszystko działa jak trzeba. Naciskam ikonkę, pojawia się plansza z napisem MROCZNE TAJEMNICE i można grać.
Powodzenia Berry
kryha
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpień 2007, 07:36:52 wysłana przez kryha »

Offline Berry

• Kret
  • *
« Odpowiedź #454 dnia: 06 Sierpień 2007, 09:22:04 »
odpalam playerkita i są tam 3 ikony

GothicGame.ini
defalutmod.ini
DM.INI

z pierwszego odpala się normalna gra a z 2 kolejnych niby mroczne tajemnice ale już bez filmiku ze statkiem i poziomkaz wyskakuje pare błędów podczas filmu jak się daje nową gre ale gra się uruchamia lecz nadal jest błąd jak się idzie do tego obozu

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #455 dnia: 06 Sierpień 2007, 19:07:59 »
Berry
Co to znaczy niby Mroczne Tajemnice?
Ja mam całkiem inne nazwy ikonek (Gothic1_playerkit-1.08k.exe)
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpień 2007, 19:08:28 wysłana przez kryha »

Offline Vertex

• Kret
  • *
  • everybody lies
« Odpowiedź #456 dnia: 07 Sierpień 2007, 08:58:57 »
Cytat: Djkamo
Co mam zrobić żeby Anghar wykuł dla mnie runiczne ostrze pobłogosławione przez samego Innosa ? . Mam ten miecz "Niosący ÂŚwiatło", zabiłem Uriziela itd. ale w opcjach rozmowy mam jedynie możliwość treningu...

Ja mam taki sam problem    mam ten miecz "nisący światło" i nic nie ma takiej opcji bardzo bym prosił o pomoc dzięki z gory za odpowiedź.

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #457 dnia: 07 Sierpień 2007, 17:23:43 »
Cytat: Berry
odpalam playerkita i są tam 3 ikony

GothicGame.ini
defalutmod.ini
DM.INI

z pierwszego odpala się normalna gra a z 2 kolejnych niby mroczne tajemnice ale już bez filmiku ze statkiem i poziomkaz wyskakuje pare błędów podczas filmu jak się daje nową gre ale gra się uruchamia lecz nadal jest błąd jak się idzie do tego obozu

Napisz dokładnie co Sciągnąłeś i co zainstalowałeś

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #458 dnia: 07 Sierpień 2007, 22:09:54 »
SZukam kamieni ogniskujących i poluję z Gornem na zębacze.  Tam gdzie jest kamień ogniskujący, na górze jest kolumna, którą trzeba przewrócić, żeby przedostać się na drugą platformę (w Gothic 1 nic tam nie było). NIe wiem jak to zrobić. próbowałam każdej broni, czarów, próbowałam z piąchy, z każdej strony, nic nie działa, chociaż oręż wydaje dźwięk, być może nie mam jeszcze właściwego narzędzia do podcięcia tej kolumny. Pomysł fajny i zaskakujący, zastanawiałam się czy wchodzić na górę, jest trochę wspinania.  Podejrzewam, że na tej drugiej plarformie znajdę klucz od wieży, z daleka widać chyba skrzynię. Kto wie jak przewrócić tą kolumnę?      

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #459 dnia: 07 Sierpień 2007, 22:49:36 »
Najlepsze jest to, że nie musisz jej przewracać. Jeżeli posiadasz umiejętność akrobatyki przeskoczysz na drugą stronę bez problemu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #459 dnia: 07 Sierpień 2007, 22:49:36 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18