Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 284981 razy)

Description:

Offline kryha

• Kret
  • *
  • Reputacja: 7
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #420 dnia: 27 Lipiec 2007, 22:04:38 »
chciałam podziękować IsentoRowi za pomoc, wszystko działa

Offline Fortuno

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #421 dnia: 28 Lipiec 2007, 10:09:51 »
Mam problem. Należę już do Nowego Obozu i postanowiłem odwiedzić fanatyków. Jednak gdy wchodzę do ich obozu gra się wyłącza i wyskakuje ERROR. Można coś z tym zrobić?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #421 dnia: 28 Lipiec 2007, 10:09:51 »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #422 dnia: 28 Lipiec 2007, 10:25:13 »
Jaki error dokładniej wyskakuje? Coś o brakującym przedmiocie? Pliku z dźwiękiem? Jeżeli tak to zainstaluj to:
http://www.worldofgothic.de/dl/index.php?g...p;release_id=28
A jeżeli nadal by wywalał przeinstaluj wszystko na nowo, może gra się kompletnie nie zainstalowała i brakuje jakiegoś pliku - tak się czasem zdarza.

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #423 dnia: 28 Lipiec 2007, 21:06:39 »
Czy to, że pokazują się tabuny zwierząt to jest normalne , w tym modzie, czy to jakiś bug? W jedynce polowałam, załatwiłam i pojawiły się w następnym rozdziale 1 albo 2. tu za każdym razem kiedy przechodzę przez jakiś obszar są nowe zwierzęta i jest ich coraz więcej Czy to tak ma być?

Offline ..::Chester::..

• Kret
  • *
« Odpowiedź #424 dnia: 28 Lipiec 2007, 21:29:39 »
Cytat: kryha
Czy to, że pokazują się tabuny zwierząt to jest normalne , w tym modzie, czy to jakiś bug? W jedynce polowałam, załatwiłam i pojawiły się w następnym rozdziale 1 albo 2. tu za każdym razem kiedy przechodzę przez jakiś obszar są nowe zwierzęta i jest ich coraz więcej Czy to tak ma być?
Raczej niedociągnięcie, ale czy to źle? Przynajmniej można poziomu troche nabić :-D A którą masz wersię? 1.1? Jak chcesz mieć w miarę normalny respawn potworów to zainstaluj patcha 1.3.

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #425 dnia: 29 Lipiec 2007, 00:06:36 »
Może to by było dobrze, ale te ilości są ogromne, np. idę z Baal Parvezem do obozu na bagnie, jestem koło goblinów, wychodząc ze Starego Obozu miałam siódmy poziom teraz mam dziewiąty, za mostem do goblinów powinno być kilka jaszczurów a jest tyle, że nie jestem w stanie ich policzyć i do tego dwa rodzaje, z lasu wyszło mnóstwo wilków, poprostu nie da się przejść. Może powinnam zostawić Baal Parveza i pobiec do obozu na bagnie? Mam patcha 103, ale nie potrafię go zainstalować, zawsze mam z tym  problemy. wrzuciłam go do teczki "gothic"  i nie wiem co dalej robić. proszę o jakąś podpowiedź.
Kryha
« Ostatnia zmiana: 29 Lipiec 2007, 00:09:31 wysłana przez kryha »

Offline Niedamir

• Kret
  • *
« Odpowiedź #426 dnia: 29 Lipiec 2007, 02:44:58 »
Witam

Mam poważny problem.
W pewnym momencie gry Cor Angar zleca nam zadanie udania się na cmentarzysko orków. Gdy już tam spotkałem się z Baalem Lukorem kazał mi przeszukać te trzy komnaty. Po wejściu do drugiej podniosłem połowę papirusu i Baal podszedł do mnie i się cieszył że znalazłem już drugą część papirusu. Gdy skończyłem tę rozmowę, Baal zagadał do mnie drugi raz, wtedy powiedział, że poczeka na mnie żebym znalazł coś w tej komnacie. I tak czeka a ja nie mogę iść dalej bez niego. Czy jest na to jakiś sposób czy muszę zaczynać grę od nowa?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #427 dnia: 29 Lipiec 2007, 02:49:17 »
Jak już dasz mu dwie części pergaminu i je sobie przeczyta. Wystarczy, że odejdziesz trochę od niego a ten cię zaraz zaczepi i powie, że w głównym pomieszczeniu* na ścianach znajdują się runy, które pomogą mu odczytać zwój.

* - tam gdzie masz te trzy wejścia

Offline Niedamir

• Kret
  • *
« Odpowiedź #428 dnia: 29 Lipiec 2007, 11:56:05 »
Próbowałem tak a on nawet nie drgnął. Wyszedłem poza cmentarzysko i wróciłem i też nic. Poszedłem do tej trzeciej największej i przeszedłem całą salę i też nic. Nawet go pobiłem i zabrałem mu obie części i nie da sie mu ich dać drugi raz. I co mam taraz zrobić?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #429 dnia: 29 Lipiec 2007, 12:16:03 »
no to masz poprostu mały błąd. Najpierw musisz dać mu jeden kawałek pergaminu i on ci coś powie ze gdzieś jest drugi, wtedy idzie się do drugiej komnaty tam dajesz mu drugi i powie ze nierozumiem, potem wracasz tunelami to tego miejsca rozxwidlenia i on mówi że te znaki, ornamenty czy coś są podobne do tych na pergaminie czy coś takigo. wtedy wchodzisz do tego trzeciego, tam troche chodzisz zabijasz orki i on mówi że wie to zaklęcie teleportacji i mozna je tylko tam użyć używasz i gra gitara. jeżeli dałes mu oba za jednym razem to trudno nida sie chyba nic zrobić. a jeżeli tak jak powiedziałem, jeden a potem drugi to wtedy masz jakiegos buga, skopiuj gdzies zapisy stanu gry i przeinstaluj grę, jesli niepomoże... to cóż, masz dopiero drugi rozdział nadrobisz łatwo.

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #430 dnia: 29 Lipiec 2007, 12:17:02 »
Wgrać zapis, pobiegać po sali , na pewno się odezwie, w każdym razie powinien, chyba, że masz jakiś błąd u siebie. Zapomniałam dodać, że musisz pójść lewym wejściem z tych trzech aż do końca (duża sala z zawalonym wejściem na piętro - krużganki) tam po stoczeniu kilku pojedynków z orkami Baal lukor znajdzie ścianę na której każe bezimiennemu wykorzystać zwój teleportacji. Jeżeli od razu nie będzie się odzywał musisz poczekać.
« Ostatnia zmiana: 29 Lipiec 2007, 12:28:48 wysłana przez kryha »

Offline Niedamir

• Kret
  • *
« Odpowiedź #431 dnia: 29 Lipiec 2007, 18:27:08 »
Biegałem już wszędzie i nic. Czekałem i nic. Widzę, że naprawdę będę musiał zacząć od nowa. Ale tak dla jasności Canisa- to jest 3 rozdział a ja już wykonałem dużą większość najtrudniejszych misji.

Offline Djkamo

• Kret
  • *
« Odpowiedź #432 dnia: 29 Lipiec 2007, 18:55:59 »
Mam pewien problem, mianowicie właśnie spotkałem fanatyków, odnalazłem tych ich łowców i dostałem za zadanie zabicie wysłannika Cor Kaloma. Zabijam go i zgodni z solucją powinnienem móc porozmawiać z Xordem jednak takiej możliwości nie ma... jedynie może mnie potrenować... Mogę coś z tym zrobić? Czy po prostu Bug i będe miał jedno zadnie w plecy?

Offline Fortuno

• Kret
  • *
« Odpowiedź #433 dnia: 29 Lipiec 2007, 19:25:44 »
Mam małe pytanie w recenzji pisze że można zostać guru w obozie fanatyków. Czy jest to rzeczywiście możliwe czy zrezygnowano z tej opcji w grze?

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #434 dnia: 29 Lipiec 2007, 23:31:28 »
Cytat: Fortuno
Mam małe pytanie w recenzji pisze że można zostać guru w obozie fanatyków. Czy jest to rzeczywiście możliwe czy zrezygnowano z tej opcji w grze?

Recenzję wraz z Arthasem pisałem w napięciu. Właściwie miał to być pierwszy tego typu materiał w necie, na kilka godzin przed premierą. Niestety kilka godzin ze shegarem poraliśmy się z samym uploadem modyfikacji, tak więc już o recenzji w 100% opartych na własnej grze można było zapomnieć bo nie było na to czasu. Po części była pisana w oparciu wersję alpha, materiały dostarczone przez shergara noi w mniejszym stopniu właśnie na podstawie własnych doświadczeń z finalnej wersji moda.

Z tego co pamiętam skrypty związane z tą innowacją były gotowe jednak jeden z programistów zapomniał ich dostarczyć. Nie wiem czemu nie pojawiły się w patchu.

Djkamo
Mam pewien problem, mianowicie właśnie spotkałem fanatyków, odnalazłem tych ich łowców i dostałem za zadanie zabicie wysłannika Cor Kaloma. Zabijam go i zgodni z solucją powinnienem móc porozmawiać z Xordem jednak takiej możliwości nie ma... jedynie może mnie potrenować... Mogę coś z tym zrobić? Czy po prostu Bug i będe miał jedno zadnie w plecy?

Jedynym osiągalnym wyjściem jest wczytanie poprzedniego save'a bądź jedna misja w tył.
« Ostatnia zmiana: 29 Lipiec 2007, 23:31:43 wysłana przez Thoro »

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #435 dnia: 29 Lipiec 2007, 23:35:38 »
Jedyne co mi przychodzi do głowy to wskrzeszenie postaci kodem (jeśli ta nie znikła) bądź ponowne powtórzenie walki na wcześniejszym stanie gry.

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #436 dnia: 29 Lipiec 2007, 23:47:02 »
Mam patch 1,03 ale uszkodzony, może ktoś mógłby podać mi link, abym mogła ściągnąć sobie patcha 1,03. Z góry dziękuję.

Thoro

• Gość
« Odpowiedź #437 dnia: 29 Lipiec 2007, 23:52:29 »
Najpierw powiedz z jakiego mirrora go pobrałeś. Popróbuj stąd: http://themodders.org/forum/index.php?showtopic=2914
Założę się, że nikt nie uploadował uszkodzonego patha. Spróbuj może ściągnąć/zainstalować go jeszcze raz?

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #438 dnia: 30 Lipiec 2007, 06:15:36 »
Chyba masz racje, plik jest dobry, to chyba coś z moim komputerem, przy kliknięciu na patch pojawia się komunikat, że C:/Downloads MTpatch exe. nie jest prawidłową aplikacją systemu Win 32.
Nie wiem co mam robić.

Offline keanu

• Kret
  • *
« Odpowiedź #439 dnia: 01 Sierpień 2007, 13:26:30 »
Właśnie dostałem od pradawnych zadanie zabicia Uriziela, znalazłem kryjówkę Bele....no tego, który zdradził i siedzi na ziemiach Orków, zabiłem go i wziąłem kamień teleportacyjny na wyspę. Kiedy chce się na nią teleprotować gra sie wyłącza i pojawia się na pulpicie okienko (dosyć duże) z błędem. Pomocy!

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #439 dnia: 01 Sierpień 2007, 13:26:30 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18