Strefa moddingu gier Gothic > Dyskusja o modyfikacjach

Mroczne Tajemnice - problemy / pytania

<< < (2/138) > >>

Zdunek:

--- Cytat: DeadFish ---Niby fajnie, doszedłem już "nawet" do mostu, tylko że już chyba z 5 razy Gothic się po prostu wyłącza...Czy to wina tego, że G1 jest już stary i nie był robiony pod XP, czy też wina tkwi w waszej modyfikacji, gdyż standardowe G1 chodziło bez zarzutu?
Wkurzające jest też to, że w ekwipunku nie widać obrazków przedmiotów, które posiadam.
Do tego błędu z wyłączaniem, gdyby było to pomocne, podaje konfig mojego kompa:

ASUS A8N SLI Deluxe
Athlon 64 3500+
1 GB RAM
Radeon 1900XT

--- Koniec cytatu ---
niestety bardzo często się zdarza ze playerkit, niemiecki program robiony z myślą o niemieckim gothicu
nie współpracuje lub częściowo współpracuje z polskimi wersjami gothica(a jest ich kilka...)
dlatego coponiektóre błędy, takie jak wywalanie czy brak miniaturek się zdarzają, przykłądowo ja mam wersje gothica z extra klasyki(ale tej starszej... ) i chodzi mi wszystko wyśmienicie, wcale nie wywala, miniaturki są i wszystko jest ok

MeGorT:
Jeśli chodzi o mnie to ja również napotkałem się na szczegułowe problemy które mi akurat nie przeszkadzają np. Sztylet przybity do drzewa ten z tym pergaminem o poziomkach --- nie można go wziąść próbowałem na wszystkie wszelakie sposoby. Innym jeż to że nadal np. podczas zapisu gry nadal zamiast "y" jest "z" i na przemian. Raz jak ubiłem goblina tego koło pustelnika to obok niego była pałka, chociaż dalej miał ją w ręce.....jak już mówiłem są to bardzo przyczepne błędy i nie przeszkadzają mi w grze. Anaconda możesz uniknąć walki z obydwoma strażnikami poprzez poprowadzenia dobrego dialogu. Miecz masz koło tego strażnika. Jeśli chodzi ci o Kopacza to najlepiej go ominąć, a później zaczepnąć go i wyjść na górę na most i kopacz prawdopodobnie z niego spadnie i się zabije...  Z atakami i obroną u mnie wszystko jest ok....A rudę na pewno możesz mieć jak porozglądasz się po kilku miejscach....a że ci się nie chcę....jestem pewien że nawet u pustelnika nie byłeś!. Z resztą Typa łatwo ominąć...Jedyny problem jaki mnie spotkał to rozmowy z npc. Niektórych rozmów nie słychać są tylko same napisy....

--- Cytuj ---Pewnie chodzi o dialogi zaimplikowane przez moda. To oczywiste, bo mod nie posiada dubbingu tak więc nie jest to żaden błąd.
--- Koniec cytatu ---

No właśnie też tak myślałem z początku że mod nie posiada dubbingu i nic z tego sobie nie zrobiłem jednak z niektórymi npc stworzonymi przez moda dialogi są z głosem (dubbingiem)...

Thoro:

--- Cytuj --- Jedyny problem jaki mnie spotkał to rozmowy z npc. Niektórych rozmów nie słychać są tylko same napisy....

--- Koniec cytatu ---

Pewnie chodzi o dialogi zaimplikowane przez moda. To oczywiste, bo mod nie posiada dubbingu tak więc nie jest to żaden błąd.
Co do goblina z nie widzialną pałką - jest to jeden z błędów gry a nie moda.

Btw, nie za dużo tych trzykropków?

_Snopek_:
Pograłem już trochę i chcę napisać o pierwszym bugu który uniemożliwia przejście jednej z misji.
Mianowicie chodzi mi o zadanie "Joint dla Go... " nie pamiętam dokładnie ale jest to strażnik z obozu koło kopalni Gomeza. Otóż po dostarczeniu mu specjalnego skręta przeznaczonego normalnie dla Bal Tyona najpierw otrzymujemy doświadczenie a później ten gość mówi że musi przetestować, a później już nic się nie dzieje tylko gra się zawiesza na rozmowie między mną a nim i nic nie da rady zrobić.

Siekacz:

--- Cytuj ---Pograłem już trochę i chcę napisać o pierwszym bugu który uniemożliwia przejście jednej z misji.
Mianowicie chodzi mi o zadanie "Joint dla Go... " nie pamiętam dokładnie ale jest to strażnik z obozu koło kopalni Gomeza. Otóż po dostarczeniu mu specjalnego skręta przeznaczonego normalnie dla Bal Tyona najpierw otrzymujemy doświadczenie a później ten gość mówi że musi przetestować, a później już nic się nie dzieje tylko gra się zawiesza na rozmowie między mną a nim i nic nie da rady zrobić.
--- Koniec cytatu ---

Hmm...
ÂŻaden z testerów nigdy nie zgłaszał takiego błędu. Sam testowałem to zadanie z 5 razy i zawsze było w porządku.
W skrypcie też jest wszystko ok.
Dziwne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej