Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285005 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DeathAngel

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #320 dnia: 07 Czerwiec 2007, 18:58:36 »
Wiec tak - mam sciagnietego moda MroczneTajemnice + patch 1.01 + patch 1.03 i teraz... instaluje all wlaczam GothicStarter_mod.exe klikam Play the game i... nic sie nie dzieje gra sie nie wlacza, niemoge wlaczyc ani zwyklego gothica anie moda, prosze POMOZCIE

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #321 dnia: 07 Czerwiec 2007, 19:22:45 »
Jesteś pewny, że dobrze zainstalowałeś patcha 1.03 jeżeli nie to zainstaluj na nowo grę oraz samego moda zobacz czy wtedy odpali.

P.S.
Raz miałem podobny błąd modyfikacja po spatchowaniu nie działała choć zrobiłem to dobrze.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #321 dnia: 07 Czerwiec 2007, 19:22:45 »

Offline kozin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #322 dnia: 07 Czerwiec 2007, 21:41:20 »
Napisze moje pytanie jeszcze raz bo poraz 3 mnie olano: mam taki problem, wykonałem wszystkie zad dla przywodcy przemytnikow ale on niema dialogu zeby mi oddac kamien ogniskujący. Wie ktos gdzie on jest( kamien)? Powiem odrazzu ze wykonałem zadanie z przemytem rudy.

Pozdro.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #323 dnia: 07 Czerwiec 2007, 23:19:45 »
Cytat: kozin
Napisze moje pytanie jeszcze raz bo poraz 3 mnie olano: mam taki problem, wykonałem wszystkie zad dla przywodcy przemytnikow ale on niema dialogu zeby mi oddac kamien ogniskujący. Wie ktos gdzie on jest( kamien)? Powiem odrazzu ze wykonałem zadanie z przemytem rudy.

Pozdro.
Boże ty widzisz i nie grzmisz...napiszemy ci to trzeci raz i nawet potrójnie BUG, BUG, BUG od taki sobie BUG.
A jeżeli nie bug to szukaj w solucji, solucji, solucji...

Offline sibou

• Kret
  • *
« Odpowiedź #324 dnia: 07 Czerwiec 2007, 23:38:35 »
Witam.Pawlo7 ja Ci mogę udzielić odpowiedzi na pytanie związane z kopaczami.Otóż jednego zabiły aligatory wystarczy skręcić w prawo z głównej bramy SO i iść nad wodą dotrzesz do tartaku(kręcą się tam aligatory).A martineza znajdziesz w zawalonej wieży w starym obozie w zewnętrznym pierścieniu.I tylko powiem Ci ze jak niewiesz czegoś odnośnie zadan to odwołuj się do solucji tam wszytko jest przynajmniej ja tak robię.Pozdrawiam

Offline Jogi92

• Kret
  • *
« Odpowiedź #325 dnia: 08 Czerwiec 2007, 00:15:27 »
Widze ze moj post zostal usuniety. Napisze jeszcze raz. Wycwiczylem swoja postac na "arcymistrza" w walce bronia dwureczna, a macham bronia jakbym mial 0-29% doswiadczenia w tej broni. Czy tylko ja mam ten problem?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #326 dnia: 08 Czerwiec 2007, 00:19:59 »
Cytat: Jogi92
Widze ze moj post zostal usuniety. Napisze jeszcze raz. Wycwiczylem swoja postac na "arcymistrza" w walce bronia dwureczna, a macham bronia jakbym mial 0-29% doswiadczenia w tej broni. Czy tylko ja mam ten problem?
Bug... spróbuj ponownie uruchomić modyfikacje może zaskoczy dobrze. Ewentualnie wczytaj stan zapisu gry gdzie "macha" nimi dobrze. Przeinstalowanie nic chyba nie da gdyż błąd i tak został już zawarty w stanie zapisu.
Może spróbuj nauczyć się jeszcze kilku dodatkowych procent czytając jakaś książkę etc. a w ostateczności możesz zawsze edytować w konsoli parametry umiejętności aż wszystko zacznie działać poprawnie.

P.S.
A jakiej broni obecnie używasz...chodzi mi o jej statystyki ?
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwiec 2007, 00:20:55 wysłana przez IsentoR »

Offline Jogi92

• Kret
  • *
« Odpowiedź #327 dnia: 08 Czerwiec 2007, 00:42:17 »
Nazwa: Niosący światło
Premia do walki mieczem: 10
Obrażenia: 125
Wymagana siła: 100

Offline user4585

• Kret
  • *
« Odpowiedź #328 dnia: 08 Czerwiec 2007, 16:08:40 »
To miecz jednoręczny?? Gdzie go znalazłeś??

A ja mam następny problem:
*Przemyt rudy czy jakoś tak: Kruk daje nam to zadanie jak wypełnimy zadania dla przewmytników. Mam szukać gościa wśród strażników przed kopalnią. Proszę o szybką odpowiedź jak mam wykonać to zadanie...

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #329 dnia: 08 Czerwiec 2007, 16:22:43 »
To miecz jednoręczny?? Gdzie go znalazłeś??

A ja mam następny problem:
*Przemyt rudy czy jakoś tak: Kruk daje nam to zadanie jak wypełnimy zadania dla przewmytników. Mam szukać gościa wśród strażników przed kopalnią. Proszę o szybką odpowiedź jak mam wykonać to zadanie...
Ja bym poszukał w samej kopalni. Stary Aleph zawsze miał dobre informacje, za parę bryłek rudy napewno dowiesz się u niego czego chcesz.  
Jeżeli dalej będziesz miał z tym problem poszukaj w tym temacie, bo to zadanie i problemy z nim związane były już tutaj opisywane conajmniej 5 razy.

Offline torno

• Kret
  • *
« Odpowiedź #330 dnia: 09 Czerwiec 2007, 11:26:56 »
ja mam problem inny gre włączam z GothicStarter_mod.exe i tej żółtej buśki bo z innej ikonki  starter.exe włącza ładuje sie i przed koncem minimalizuje iwyłącza sie gra a jak właczam z mod.exe to chodzi normalnie grałem na kodach przez 5 miniut zeby obadac na szybko co nowego i wyskakuje błąd jakies niezruzumiały gra juz nie jest na pełnym ekranie  ale dalej wszyskto widac i jak nacisne na ten cały błąd to gra chodzi dalej bezsesu nie? co zrobic zeby niewyskakiwał ?? pozniej dopisze co tam pisało

Offline ..::Chester::..

• Kret
  • *
« Odpowiedź #331 dnia: 09 Czerwiec 2007, 12:32:26 »
A u mnie gra wychodzi gdy chce iść w okolice teleportu prowadzącego do Uriziela. Da się coś z tym zrobić czy muszę przeinstalować dodatek? Bo ściągnął bym patche ale nie bardzo mogę a z gothic.gram.pl nie można bo błąd wyskakuje.

I o co chodzi z tym ukrytym poziomem? Da się tam jakoś dostać?

A Niosący ÂŚwiatło jest dwuręczny...

Offline DeathAngel

• Kret
  • *
« Odpowiedź #332 dnia: 09 Czerwiec 2007, 15:57:24 »
heh... tera odpalilem wszystko ladnie idzie laduje sie gra do konca i.... wywala mi Application Error... co jest?? moglby ktos pomoc? dodam ze zwykly gothic dziala bez problemow.
« Ostatnia zmiana: 09 Czerwiec 2007, 16:01:47 wysłana przez DeathAngel »

Offline Jogi92

• Kret
  • *
« Odpowiedź #333 dnia: 09 Czerwiec 2007, 18:06:47 »
Ile jest smokow w gorniczej dolinie, i gdzie sa?

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #334 dnia: 09 Czerwiec 2007, 18:10:49 »
Ja się spotkałem z jednym (prawdziwym). Jest w zatopionej wieży Xardasa.

Offline sibou

• Kret
  • *
« Odpowiedź #335 dnia: 09 Czerwiec 2007, 20:10:30 »
Witam gdzie jest alchemik w 3 rozdziale?w solucji pisze ze w lochach w obozie orków?ale gdzie są te lochy dokładnie. I jeszcze mam pytanie odnośnie Anghara kowala przemytników.Jestem w 3 rozdziale, ale on nie ma kwestii dialogowej odnośnie przekucia miecza.Czy wszystko jest w porządku.Proszę o odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: 09 Czerwiec 2007, 20:13:49 wysłana przez sibou »

Offline torno

• Kret
  • *
« Odpowiedź #336 dnia: 09 Czerwiec 2007, 22:04:28 »
macie problemy ja pie... ja juzznalazłem prawie kazdego wystarczy pochodzic i zaglądac w zakamarki g1 to mała gra plansza wszystko znajdziecie wystarczy pochodzic pozwiedzac :) ja tez miałem problemy no alepo co solucja chodze od kąta do kąta i przechodze  jak narazie  niektorzy mnie cozsmieszyli na poczatk ujak zabic tego kopacza :p fest uciekac i idziesz po miecz ja niemowie ze jestm super gracz ale takie proste rzeczy  miałem misje isc po łuk nikolasa do jaskini a tam ze 20 goblinow tych z pancerzami  i 70 sily w gotihc 1 to juz boss  jestem a MT nic zabily mnie wiedz uciekłem miedzy topielce i co sie stało ?? walka jak na meczu :D hooligans w akcji 10 vs 20 ostro sie bili i wygrały topielce za to kocham ten mod :D niemusialem zabijać korzystajcie z tego ze niektore zwierzeta sie nielubią i miedzy sobą walczą tak najlepiej jest zaliczyc misje :Da co to za błąd ??

error message
D:(zcvob:: sct visual)
: could nodload visual 'ARMOR_PRL_H.3DS' for vob Name'GRD_PAL2' of class'o CITem' ??
« Ostatnia zmiana: 09 Czerwiec 2007, 22:10:23 wysłana przez torno »

Offline bum

• Kret
  • *
« Odpowiedź #337 dnia: 10 Czerwiec 2007, 14:09:07 »
ten błąd mówi otym że niemasz tego pliku lub jest uszkodzony bo gra nie może go odczytać
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwiec 2007, 14:11:01 wysłana przez bum »

Offline Azriel

• Kret
  • *
« Odpowiedź #338 dnia: 10 Czerwiec 2007, 14:36:16 »
Ja mam problem nieco innej natury:

Zainstalowałem Gothica, potem MT 1.01, podem 1.03, następnie PLayerKit'a, potem w dm.ini zmieniłem linijke na:

vdf=dm.mod  patch3.mod
Gra działała... Pograłem sporo czasu, potem wyłaczyłem kompa i następnego dnia odpaliłem z nadzieją ze pogram.

I co? Odpalam Startera, klikam 2x Mroczne Tajemnice i NIC...
Nic, kompletnie NIC sie nie dzieje...
Gdy ponownie chce uruchomic kompa, to dopiero gdy zamyka system pojawia sie logo Loadera Gothica na srodku ekranu. I nie wazne czy restartuje go po 10min czy po 3h...

Kiedyś odpaliłem GothicStartera i czekałem... Po 1h.... gra sie włączyła, wszystko ładnie pięknie, wchodze do Menu, wczytuje gre i...

Wyskakuje jakiś bład mi do Windozy i zamyka gre...
http://img267.imageshack.us/img267/8281/gothiccccccccqi8.jpg

Około pięciu razy przeinstalowałem Gothicka włacznie z pathami i playerkitem... Nie pomaga...

Prosze o pomoc, dodam że po tym jak zainstalowalem Gothica i mi działał nie instalowałem nic już na kompie ani w nim nie grzebałem...
« Ostatnia zmiana: 12 Czerwiec 2007, 12:42:51 wysłana przez Thoro »

Offline bum

• Kret
  • *
« Odpowiedź #339 dnia: 10 Czerwiec 2007, 20:36:55 »
poprostu nie instaluj tej łatki to ci nie będzie się tak robiło
przebolejesz stratę 1 broni i leprzego respawnu potworów

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #339 dnia: 10 Czerwiec 2007, 20:36:55 »