Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ożywieni NPC z G1 do G2 NK
Pawel Najemnik z Farmy:
Kruk na 100% (chyba że ktoś grał na kodach) zabity bo inaczej on by nas zabił. W G1 wystarczyło w zadaniu zabić Gomeza, ale żeby to było możliwe trzeba było zabić straż zamkową i magnatów inaczej nigdy byśmy tej misji nie skończyli. Co do thorusa to on napewno nie wykonał jakiegoś zadania kruka (chyba z pomocą w oczyszczeniu drogi do świątyni) a że był najsilniejszym wojownikiem to nikt nie chciał z nim stawać w szranki. ÂŻeby go ukarać nie dali mu lepszej posady
Jane Doe:
--- Cytat: yankus97 w 17 Lipiec 2008, 16:07:05 ---
--- Cytat: Airyx w 09 Maj 2008, 15:27:17 ---Mnie tam wcale nie przeszkadza to, że zostali ożywieni. Kto wie czemu? Może gdy Kruk stał się sługą Beliara, ten wskrzesił jego ,,znajomych" żeby pomogli mu spełnić misję? A może nie... W każdym razie mi pasuje to, że zabijam ich w Gothic 1 a potem spotykam w Gothic 2 Noc Kruka... i znów mogę ich zamordować!
--- Koniec cytatu ---
moim zdaniem kruk był sługą beliara wiec ten go ożywił a kruk ożywił kilku znajomych
--- Koniec cytatu ---
Właśnie. Może Kruk przebłagał Beliara żeby wskrzesił mu kilku gostków do pomocy? Nigdy nic nie wiadomo :P
stefan666:
A moim zdaniem ten temat nie ma sensu jak wiele innych. Czemu Thorus jest niżej od Bloodwyna bo twórcy tak chcieli nie dla tego ze Bloodwyn oddal więcej zasług krukowi czy może dla tego ze jest sexy tak Twórcy zrobili grę i tak ma być. Czemu Kruk występuje w dodatku skoro go zabiliśmy.. Ponieważ to nie dopatrzenie twórców gry nie żadna magia beliara nie żaden czar nie fakt ze jakimś cudem przeżył. Te postacie nie istnieją nie mają własnego życia robią to co mają zakodowane w skrypcie i tylko to więc nie widzę sensu wypowiadania się na temat dlaczego Niektórzy npc z g1 trafili do Dodatku, po prostu twórcy tak chcieli. Jak dla mnie temat ma podobne znaczenie jak ten z g2 Jak Pedro dostał się na wyspę Irdorath czy Geralt vs Bezio. Pozdrawiam.
Azariel:
--- Cytat: Girion2 w 11 Lipiec 2008, 19:33:34 ---to już głupia myśl :p ale podziele się z wami ... np mieliśmy ubić Kruka (przykładowo) to jakbyśmy go zabijali (to nie dobijamy ludzi tylko od razu podają martwi ,albo pół martwi) to może jeszcze żyć (nie że wstaje tylko leży a po jakimś czasie znika to może on gdzieś poszedł ledwo żywy i żyje :)
--- Koniec cytatu ---
dla mnie to nie jest wcale takie głupie,ale z drugiej strony jak połowa SO mogła przeżyc uderzenie ostrza\bełta.Mi się wydaje,że Kruk powinien się najpierw pomodlic do Beliara żeby go wskrzesił ale go zabiliśmy.Możliwe że nigdy się tago nie dowiemy,dla mnie to niedopatrzenie twórców tak samo jak to,że w świątyni śniącego Xardas zasnął,a mimo to przeżył jakoś zawalenie.Nie wiem czy ktoś na to zwrócił uwagę,bo jak to wmiarę logicznie wytłumaczyc,ponieważ 5-15 minutach od zabicia śniącego to się raczej nie obudził.Temat w sumie do zamknięcia.
Eskel:
może kruk chciał, aby thorus był niżej od bloodwyna, a on obmyślał jakąś zemstę czy coś... zresztą nie wiem
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej