Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (18/181) > >>

Arkhan:

--- Cytuj ---ale ten tekst w sumie ma trochę sensu bo niby czym objawia się Reinkarnacja ?
--- Koniec cytatu ---

Reinkarnacja objawia sie przejściem ducha w inną postać, może to być motylek, piesek, kotek uliczny, robaczek, gilzda, lew, słoń etc. Dla mnie to niemożliwe ale to swoją drogą. Po więcej informacji odsyłam na Wikipedię i Google.

--- Cytuj --- a co do boga to większość mówi że jest jeden ale każda religia ma swojego Boga no Chrześcijanie mają tego naszego boga wiecie którego a Islam ma Allacha czy jakoś tak lol ale jakiego boga mają heretycy ? OoO
--- Koniec cytatu ---

Niesamowicie zamieszałeś. Bóg jest Jeden, ale ma wiele imion w wielu religiach. To ci powinno wystarczyć :).

--- Cytuj ---kurde gdyby doszło do wypadku to pewnie by przeżył ?
--- Koniec cytatu ---

Cóż, śmierć może przyjść w każdym momencie...a czy by przeżył, dość dziwne pytanie. Zależy co by sobie zrobił.

Khaleb:

--- Cytat: Arkhan ---Reinkarnacja objawia sie przejściem ducha w inną postać, może to być motylek, piesek, kotek uliczny, robaczek, gilzda, lew, słoń etc. Dla mnie to niemożliwe ale to swoją drogą. Po więcej informacji odsyłam na Wikipedię i Google.
--- Koniec cytatu ---

DLaczego uważasz, że dla Ciebie reinkarnacja jest niemożliwa, mi się akurat wydaje, że to całkiem prawdopodobne.Uważasz, że to bzdura bo nie możesz wyobrazić sobie tego, że kiedyś mogłeś być na kobietą i teraz tego nie pamiętasz...:) Wszystko jest bardzo zagmatfane i trudne do zrozumienia, dla mnie np najtrudniejszą rzeczą do pojęcia jest to co się dzieje z duszą człowieka po smierci... bo czy możliwe jest to, że istnieje coś takiego jak niebo, w którym człowiek jest szcześliwy, nie musi pracować, nie czuje bólu itp.? Dla mnie to jest strasznie kontrowersyjne i nie potrafie sobie TEGO wyobraźić i długo nie będe umiał...

Arkhan:

--- Cytuj ---bo czy możliwe jest to, że istnieje coś takiego jak niebo, w którym człowiek jest szcześliwy,
--- Koniec cytatu ---

Jest możliwe, wynika to z obietnicy Jezusa i to, jaką karę poniósł za ludzkie grzechy.

A co do Reinkarnacji, nie wierzę w to, bo nie jestem członkiem tejże wiary. Mój model świata opiera się na zupełnie innych podstawach, na podstawach katolickich to i  w jaki sposób człowiek powstał, jaki jest wzór prawdziwego chrześcijanina (asceta?), i to, co sie dzieje po śmierci z ludzką duszą. Co do Reinkarnacji, szanuję tak samo jak i inne osoby wyznające tę czy inną wiarę, ale z samym jej założeniem - podchodzę z dystansem, może być i może jej nie być, jest mi zupełnie obojętna.

Khaleb:
Tak dla wyjaśnienia ja nie jestem buddystą i nie wierzę w reinkarnację... W sumie także jestem wychowany w wierze katolickiej, ale niektóre założenia kościoła np. zakaz seksu przed ślubem są da mnie nieco dziwne.Przecież nie każdy jest w stanie wytrzymać bez seksu do ślubu.Moim zdaniem nawet jest wskazane aby uprawiać seks z jakąś osobątylko po to aby nie było póżniej rozczarowań...

Arkhan:

--- Cytuj ---Moim zdaniem nawet jest wskazane aby uprawiać seks z jakąś osobątylko po to aby nie było póżniej rozczarowań...
--- Koniec cytatu ---

Oświeć mnie, bo nie kumam, jakich rozczarowań.

--- Cytuj ---zakaz seksu przed ślubem są da mnie nieco dziwne.
--- Koniec cytatu ---

Nie powiedziałbym. Chodzi o czystość i wytrwałość, cechy które przystoją kazdemu maleznstwu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej